Κάνοντας το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Robert Eggers έχοντας στην πλάτη του μόλις δύο ταινίες μικρού μήκους «The Tell-Tale Heart» και «Hansel and Gretel», μας παρουσιάζει το πρώτο του κανονικής διάρκειας horror φιλμ «The Witch», το οποίο αποτελεί από τις λίγες ταινίες τρόμου που θα σε κάνουν πραγματικά να τρομάξεις και όχι να βάλεις τα γέλια όπως τα περισσότερα του είδους.

H «Μάγισσα» διαδραματίζεται την δεκαετία του 1630 και παρουσιάζει μια πολυμελής χριστιανική και ενάρετη οικογένεια, που μετά την φυγή από το μικρό χωριό που έμεναν, αποφασίζουν να στήσουν ένα αγρόκτημα μακριά από τον πολιτισμό. Η μυστηριώδης όμως εξαφάνιση του νεογέννητου παιδιού τους και μια σειρά από ανεξήγητα γεγονότα, θα βάλει την οικογένεια σε μια διαδικασία όπου η πίστη για τη θρησκεία και η αγάπη μεταξύ τους θα έρθουν σε σύγκρουση.

The Witch Review - Η Μάγισσα Κριτική Ταινίας

Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό στο «The Witch» είναι ότι δεν υπάρχουν οι κλασικές σκηνές τρόμου όπου πετάγονται «πράγματα» από το πουθενά χωρίς και καλά να το περιμένεις, με την κλασική τρομακτική μουσική να παίζει στο background. Αντιθέτως στην ταινία δεν υπάρχει σχεδόν καμία τρομακτική σκηνή (άντε έχει 1-2), καθώς ο Eggers ποντάρει περισσότερο στο να χτίσει γρήγορα μια σκοτεινή και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα που σε συνδυασμό με την εκπληκτική μουσική-ήχο, καταφέρνει να σε κρατήσει τρομοκρατημένο σε όλη τη διάρκεια του φιλμ. Και εδώ ο ήχος πραγματικά κάνει θαύματα, καθώς υπάρχουν σκηνές όπου δεν βλέπεις κάτι τρομακτικό ή κάτι που πιθανόν να σε τρομάξει, αλλά ο ήχος είναι αρκετός για να δημιουργήσει τρόμο.

The Witch Review - Η Μάγισσα Κριτική Ταινίας

Στα θετικά επίσης οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών και γενικά το γεγονός ότι είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε σε ταινία του είδους ρεαλιστικούς χαρακτήρες που πραγματικά αντιδρούν ανθρώπινα και όχι βλακώδες. Από τα μικρά δίδυμα της οικογένειας, μέχρι τους δύο γονείς Ralph Ineson (Kingsman) και Kate Dickie (Game of Thrones), οι ερμηνείες είναι άριστες και δίνουν στο φιλμ ένα ακόμα στοιχείο που την κάνει ιδιαίτερα τρομακτική.

The Witch Review - Η Μάγισσα Κριτική Ταινίας

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της «Μάγισσας» βρίσκεται στο σενάριο, όπου από την αρχή περίπου γίνεται ξεκάθαρο το πως έχουν τα πράγματα και πως πρόκειται να εξελιχθεί η ταινία, άσχετα από το γεγονός ότι προσπαθεί που και που να μας γεμίσει αμφιβολίες για κάποια πράγματα (δεν λέμε λόγω spoiler!). Γενικά αν έχεις δει πολλές ταινίες του είδους, θα συνειδητοποιήσεις ότι το story δεν είναι κάτι που δεν έχεις ξαναδεί και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μεγάλες ανατροπές κάνουν το φιλμ αρκετά προβλέψιμο.

The Witch Review - Η Μάγισσα Κριτική Ταινίας

Σε γενικές γραμμές το «The Witch» μπορεί να μην είναι η τέλεια ταινία τρόμου, αλλά αυτό που καταφέρνει είναι να αποδείξει πως δεν χρειάζονται οι κλισέ τρομακτικές σκηνές για να δημιουργήσεις μια ποιοτική ταινία του είδους. Αντιθέτως αυτό που χρειάζεται είναι μια τρομακτική και σκοτεινή ατμόσφαιρα και για αυτό το λόγο η «Μάγισσα» αποτελεί μια must επιλογή για όλους τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.

 

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
t
7

Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar