Άργησα πολύ να αγοράσω το δεύτερο βιβλίο του Βαγγέλη Γιαννίση. Ο λόγος (όσοι με ξέρετε, τον γνωρίζετε ήδη) είναι επειδή έχω πάρα πολλά βιβλία τα οποία περιμένουν να τα διαβάσω. Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα κακό συνήθειο να αγοράζω περισσότερα από δυο βιβλία τη φορά, με αποτέλεσμα κάποια να περιμένουν.

Εδώ όμως δεν είχα να κάνω με έναν συγγραφέα που μου ήταν άγνωστος. Έχοντας διαβάσει το πρώτο βιβλίο της ιστορίας του Άντερς είχα ενθουσιαστεί όχι μόνο με την καταπληκτική ικανότητα του συγγραφέα να “κρύβει” συσχετισμούς, αλλά και με την θαυμάσια γραφή του. Έτσι ανέβασα αυθαίρετα το δεύτερο βιβλίο του στη λίστα αναμονής.

Έχοντας βιώσει τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου, ο πρωταγωνιστής μπαίνει σε μια άλλη “φάση” της ζωής του. Πλέον έχοντας το αίσθημα της υποχρέωσης και των ενοχών να τον βαραίνουν καλείται να βρει έναν δολοφόνο που μπαίνει σε ένα εμπορικό κέντρο και σπέρνει τον θάνατο, να αποκαλύψει έναν μολυσμένο από την διαφθορά κρίκο του συστήματος δικαιοσύνης και να τιμωρήσει κάποιον που δεν υπάρχει. Μέσα σε αυτά τα γεγονότα όμως επιβάλλεται να μη χάσει τον εαυτό του.

Ο Άντερς Οικονομίδης είναι ένας πολύ καλά δουλεμένος χαρακτήρας, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα να είναι και ένας πολύ κάλος αστυνομικός. Έτσι με πρώτο του σύντροφο τον δημιουργό του και δεύτερο την ομάδα του στο τμήμα εγκλημάτων, καταφέρνει και βρίσκει κάθε φορά ένα κομμάτι του παζλ που τον φέρνει πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου.

Το «Το Κάστρο»  είναι ένα βιβλίο για το οποίο σας δίνω το πολύ 4 μέρες για να διαβάσετε! Πραγματικά… εμένα μου πήρε λιγότερες! Το βρήκα απολαυστικό, γεμάτο ένταση στην πλοκή και αγωνία στη ροή για να δω πως ο Άντερς καταφέρνει τελικά να ξεμπλέξει  και να φέρει τον ένοχο ενώπιον του νόμου. Έπιασα τον εαυτό μου να εκπλήσσεται πολλές φορές με τον πλουραλισμό απόψεων που έχει καταφέρει να εκφράσει ο Βαγγέλης Γιαννίσης ανασύροντας ιδεολογίες, στερεότυπα αλλά και ανησυχίες της Σουηδικής κοινωνίας.

Για όσους το διαβάζετε αυτό τον καιρό απλά περιμένετε να φτάσετε στα τρία τέταρτα του βιβλίου!! (hint 1)

Βαγγέλης Γιαννίσης
Βαγγέλης Γιαννίσης

Αν ποτέ πέσει αυτό το άρθρο στην προσοχή του συγγραφέα να του πω ότι αγαπάω την Μαρία Φρέντρικσεν και ότι περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο βιβλίο του τον Μάρτιο. (hint 2)

Συντάκτης: Νίκος Πανταζής

Μπες στη Facebook παρέα μας!

Σου άρεσε; Κοινοποίησε το!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz