Το Κουρδιστό Κορίτσι – Κριτική Βιβλίου

0

Το κουρδιστό κορίτσι είναι πραγματικά μοναδικό, όχι μόνο σαν χαρακτήρας μεθοδικά πλασμένος για να επιτελέσει το ρόλο του αλλά παράλληλα σαν ένας παράγοντας για να οδηγήσει την ιστορία στη τελική της πράξη.

Το βιβλίο με ενθουσίασε με την τόσο ρεαλιστική μεταφορά του σήμερα σε ένα δυστοπικό αύριο πλαισιώνοντας τους χαρακτήρες με πάθη και “αρχές” σύμφωνες με τα πιστεύω του “νέου” κόσμου.

Στην πόλη της Μπανγκόκ ένας άνδρας είναι σταλμένος από μια εταιρεία, που έχει σκοπό να αποκτήσει το DNA των φρούτων και των δημητριακών για να μπορέσει να δημιουργήσει νέες εξελιγμένες εκδόσεις των αρχικών, που θα μπορέσουν να επιβιώσουν από τις νέες αρρώστιες – επιδημίες που έχουν μεταλλαχθεί και να ταιριάζουν στο νέο κλίμα της γης και να ταΐσουν τους ανθρώπους που έχουν απομείνει. Σκοπός του είναι να αποκτήσει πρόσβαση στη τράπεζα σπόρων της χώρας.

Όλα πηγαίνουν βάση σχεδίου μέχρι που μια ημέρα, ξαφνικά πετάγεται μπροστά στην χειράμαξα του ένα κουρδιστό κορίτσι που τρέχει να σωθεί από έναν μεθυσμένο κιτρινοκαρτά που θέλει να τη σκοτώσει και να τη στείλει για λίπασμα. Μόνο αργότερα θα καταλάβαινε ότι αυτό το “τυχαίο” συμβάν θα άλλαζε τα πάντα!

Παρόλο που στην αρχή δυσκολεύτηκα με τα ονόματα, πολύ γρήγορα τα συνήθισα και ασχολήθηκα με την ιστορία ανενόχλητος. Στην αρχή αργά και στη συνέχεια όλο και γρηγορότερα η ιστορία κύλησε με ολοένα και μεγαλύτερες κορυφώσεις μέχρι στο τέλος πια να φτάσει στη λύση της, ή μάλλον καλύτερα να πω, στην εξιλέωση, ακολουθώντας πιστά τη μεγαλύτερη αλήθεια. Η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη.

Όσο και αν ακουστεί περίεργο, αγαπημένος μου χαρακτήρας είναι ο Τζέιντι ενώ δεν υπάρχει κάποιος που να μη μου άρεσε καθόλου. Ο καθένας τους είχε να πει μια ιστορία, πέρα για πέρα αληθινή. Ο κάθε χαρακτήρας είχε να αντιπροσωπεύσει μια ιδεολογία, ένα πιστεύω και ένα αμάρτημα που τους ακολουθεί, περνώντας πολλά κοινωνικά μηνύματα όλα θεμελιώδη άλλα και επίκαιρα όσο ποτέ.

Ένα βιβλίο που είναι βραβευμένο με το NEBULA κατέκτησε επάξια ακόμα ένα! Μια θέση στα αγαπημένα μου βιβλία, αλλά και μια θέση στην κεντρική μου βιβλιοθήκη!

Συντάκτης: Νίκος Πανταζής

Μπες στη Facebook παρέα μας!

Σου άρεσε; Κοινοποίησε το!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz