Οι απορίες σας που συγκεντρώνονται σε σχόλια κάτω από άρθρα του Viber είναι πολλές.

Για τον λόγο αυτό, επέλεξα να συγκεντρώσω τις πιο δημοφιλείς και να τις παρουσιάσω σε αυτόν εδώ τον οδηγό μαζί με τις απαντήσεις τους.

Ο οδηγός θα ανανεώνεται τακτικά με νέο περιεχόμενο.

Τι σημαίνει η αλλαγή χρώματος στις ενδείξεις «Παραδόθηκε» και «Προβλήθηκε» μέσα σε μια συνομιλία;

Δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Η αλλαγή χρώματος γίνεται αυτόματα από την εφαρμογή. Σκοπός της αλλαγής είναι οι ενδείξεις να συνεχίσουν να φαίνονται καθαρά σε οποιοδήποτε χρώμα (ή εικόνα) επιλέγετε στο παρασκήνιο της συνομιλίας σας. Επομένως, τι μαύρο τι άσπρο τι γκρι, δεν έχει σημασία.

Διέγραψα την εφαρμογή ή τον λογαριασμό μου, πώς μπορώ να επαναφέρω όλες τις συνομιλίες;

Δεν μπορείτε. Η εφαρμογή Viber αποθηκεύει όλα τα δεδομένα της τοπικά στις συσκευές των χρηστών και όχι σε κάποιον server. Για τον λόγο αυτό, πριν αλλάξετε συσκευή ή διαγράψετε τον λογαριασμό σας, κρατήστε πρώτα αντίγραφο των συνομιλιών σας για μελλοντική επαναφορά τους.

Δεν βλέπω τη φωτογραφία προφίλ ενός χρήστη, αυτό σημαίνει πως με έχει μπλοκάρει;

Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν δύο ειδών περιπτώσεις:

  • Να σας έχει μπλοκάρει και να μην προλάβατε προηγουμένως να δείτε τη φωτογραφία προφίλ του άλλου χρήστη, επομένως δε βλέπετε καθόλου φωτογραφία προφίλ.
  • Να έχει ενεργοποιήσει ο άλλος χρήστης τη ρύθμιση να δείχνει τη φωτογραφία προφίλ του μονάχα στις επαφές του και να μην συμπεριλαμβάνεστε εσείς σε αυτές.

Μπορείτε να δοκιμάσετε από κάποιον άλλον χρήστη Viber να δείτε το προφίλ που σας ενδιαφέρει μήπως καταλάβετε σε ποια περίπτωση ανήκετε.

Έχασα ή μου έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο. Mπορώ να απενεργοποιήσω απομακρυσμένα τον Viber λογαριασμό μου;

Ναι, μπορείτε. Η διαδικασία έχει ως εξής:

1. Αποκτήστε μια νέα κάρτα SIM με τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό που χρησιμοποιούσατε στο Βάιμπερ στη χαμένη ή κλεμμένη συσκευή.
2. Εισάγετε την κάρτα SIM σε νέο κινητό τηλέφωνο, εγκαταστήστε το Βάιμπερ και ενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας.

Ένας Viber λογαριασμός μπορεί να είναι ενεργός μονάχα σε ένα κινητό τηλέφωνο κάθε φορά, επομένως ο λογαριασμός σας στην χαμένη ή κλεμμένη συσκευή θα απενεργοποιηθεί αυτόματα μετά τα δύο παραπάνω βήματα.

Ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Viber;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν μπορείτε να μάθετε. Δεν υπάρχει τέτοιου είδους ειδοποίηση και καμία εφαρμογή δεν μπορεί να σας δώσει τέτοιες πληροφορίες, ακόμη κι όσες υπόσχονται το αντίθετο. Προσοχή λοιπόν!

Μπορώ να αποσυνδεθώ από το Viber στο κινητό τηλέφωνο χωρίς να απενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου ή να διαγράψω την εφαρμογή;

Ναι, μπορείτε. Δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση μέσα στην εφαρμογή γι’αυτό, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να το κάνετε μέσω των Android ρυθμίσεων (για iOS δεν γνωρίζω αν υπάρχει αντίστοιχη ρύθμιση).

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του Android.
2. Πηγαίνετε στη σελίδα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας.
3. Βρείτε και πατήστε στην εφαρμογή Viber.
4. Πατήστε την επιλογή «Αναγκαστική διακοπή».

Από τη στιγμή αυτή και έως ότου επιλέξετε να ανοίξετε το Βάιμπερ, δε θα δέχεστε μηνύματα ή κλήσεις από την εφαρμογή. Επίσης, το ιστορικό μηνυμάτων και κλήσεων δεν επηρεάζεται, όλα θα βρίσκονται στη θέση τους όταν ανοίξετε ξανά την εφαρμογή.

Γίνεται να δημιουργήσω Viber λογαριασμό και να μην έρθει ειδοποίηση σε όσους με έχουν στις επαφές τους;

Η απάντηση είναι όχι. Αν κάποιος είναι χρήστης στο Viber και σας έχει στις επαφές του, τότε αν εσείς δημιουργήσετε για πρώτη φορά Βάιμπερ λογαριασμό, εκείνος θα ειδοποιηθεί για την πράξη σας. Μόνη περίπτωση που ο χρήστης δε θα λάβει ειδοποίηση, είναι αν εκείνος το έχει επιλέξει από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του.

Μπορώ να διαγράψω μηνύματα σε μια συνομιλία από όλες τις συσκευές των συμμετεχόντων;

Ναι, μπορείτε. Όχι όμως οποιοδήποτε μήνυμα, παρά μονάχα τα δικά σας σταλμένα μηνύματα, είτε αυτά έχουν διαβαστεί είτε όχι. Απλώς πιέστε πάνω σε ένα μήνυμά σας μέσα σε μια συνομιλία και πατήστε «Διαγραφή για όλους». Το μήνυμα θα διαγραφεί από όλες τις συσκευές των συμμετεχόντων και μια ένδειξη για τη διαγραφή θα πάρει τη θέση του μηνύματος. Επιλογή για μαζική διαγραφή των δικών σας μηνυμάτων από μια συνομιλία, δεν υπάρχει.

Γιατί μια επαφή μου στο Viber έχει μόνιμα ένδειξη «Τελευταία προβολή πριν λίγο»;

Κανείς δεν γνωρίζει το γιατί. Πιθανότατα πρόκειται για κάποιο bug (σφάλμα) του Viber και δεν υπάρχει ρύθμιση γι’αυτό. Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει η περίπτωση ο χρήστης να έχει εγκατεστημένη πολύ παλιά έκδοση του Βάιμπερ, αν και δεν υπάρχει επιβεβαίωση πως αυτή είναι η αιτία.

Υπάρχει μπλοκάρισμα για να μη δέχομαι μηνύματα από άγνωστους αριθμούς;

Όχι, δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση στην εφαρμογή. Οποιοσδήποτε έχει τον τηλεφωνικό αριθμό σας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Αν νιώθετε πως σας ενοχλεί κάποιος, μπορείτε να τον μπλοκάρετε ανά πάσα στιγμή.

Αν μπλοκάρω κάποιον και στη συνέχεια του δώσω τον τηλεφωνικό αριθμό μου, θα μπορεί να δει ότι έχω Viber λογαριασμό;

Η απάντηση είναι ναι.

Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2017.

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Διαβάστε επίσης

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

12 Σχόλια σε "Συχνές απορίες για το Viber και οι απαντήσεις τους"

Ενημέρωση για
avatar
Ταξινόμηση κατά:   νεότερα | παλαιότερα | περισσότερο βαθμολογημένα
Athena
Αναγνώστης
Athena

Γειά σου Θοδωρή!
Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ τι συμβαίνει όταν στέλνω μήνυμα σε μια επαφή και δεν παραδίνεται καν ενώ φαίνεται πως έχει μπει στην εφαρμογή λίγη ώρα
αργότερα από την ώρα αποστολής του δικού μου μηνύματος?
Σ’ευχαριστώ

Athena
Αναγνώστης
Athena

Γειά σου Θοδωρή!
Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο viber η οποία να απενεργοποιεί την ένδειξη «παραδόθηκε»?
Κάτι αντίστοιχο με την ένδειξη «προβλήθηκε» εννοώ.
Ευχαριστώ!

καρυπαναγος
Αναγνώστης
καρυπαναγος

Όταν μου ζητάει στη εγκατάσταση του viber να σκανάρω τον κωδικα ;QR τι κάνω?

Δημήτρης
Αναγνώστης
Δημήτρης

Καλησπέρα Θοδωρή
Βλέπω σε μία επαφή μου στο Viber (κινητό) την τελευταία προβολή ενώ στην ίδια επαφή στον Η/Υ με 2 ώρες διαφορά (νωρίτερα).
Μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Dimitra
Αναγνώστης
Dimitra

Γεια σου Θοδωρη! Μια ερωτηση: Αν καποιον τον δειχνει online στο viber, σημαινει οτι ειναι απαραιτητα συνδεδεμενος στο viber , ή μπορει να ειναι σε καποια αλλη εφαρμογη (ή γενικοτερα συνδεδεμενος στο internet) ? Δλδ online σε δειχνει μονο οταν εισαι απαραιτητα στο viber?

wpDiscuz