Μπλοκάρισμα/Αποκλεισμός Viber επαφής ή τηλεφωνικού αριθμού

Ενοχλητικοί άνθρωποι υπάρχουν παντού, είτε online είτε offline. Έτσι και στο Viber, υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι θα σε σπαμάρουν και δε θα σε αφήσουν σε ησυχία, θα σε βρίσουν και θα σου κάνουν bullying, γενικώς θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Ευτυχώς για όλους μας, η ομάδα του δημοφιλούς Viber διαθέτει επιλογή για μπλοκάρισμα/αποκλεισμό όποιων επαφών και γενικά όποιων τηλεφωνικών αριθμών επιθυμούμε.

Πώς λειτουργεί το μπλοκάρισμα στο Viber;

Πριν προχωρήσουμε στη διαδικασία του αποκλεισμού, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

Η επιλογή του αποκλεισμού μιας επαφής ή ενός αριθμού είναι διαθέσιμη σε Android (έκδοση 4.2 και άνω της εφαρμογής), σε iPhone (έκδοση 4.2 και άνω της εφαρμογής) και σε Windows Phone 8 (έκδοση 4.4 και άνω της εφαρμογής), σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα.

Κάθε φορά που μπλοκάρετε χρήστες στο Viber, συμβαίνουν τα εξής:

  • Οι μπλοκαρισμένοι χρήστες δεν ειδοποιούνται και μπορούν κανονικά να στέλνουν μηνύματα προς εσάς, μονάχα που εσείς δε θα τα λαμβάνετε. Αν τους ξεμπλοκάρετε, τα συγκεκριμένα μηνύματα δε θα τα λάβετε ποτέ.
  • Δε μπορείτε να στείλετε μηνύματα και να πραγματοποιήσετε κλήσεις προς μπλοκαρισμένους χρήστες.
  • Αν σας είχαν στη λίστα επαφών τους πριν το μπλοκάρισμα, τότε οι πληροφορίες του προφίλ σας παραμένουν σε αυτούς, όμως δε θα ενημερώνονται μετά το μπλοκάρισμα σε περίπτωση που κάνετε αλλαγές στο προφίλ σας. Αν δε σας είχαν στη λίστα επαφών τους, καμιά πληροφορία του προφίλ σας δε θα είναι ορατή μετά το μπλοκάρισμα σε περίπτωση που σας προσθέσουν.
  • Η κατάσταση σύνδεσης σας δε θα είναι ορατή στους μπλοκαρισμένους χρήστες.
  • Οι κλήσεις και οι push ειδοποιήσεις από μπλοκαρισμένους χρήστες ίσως ακόμη να λαμβάνονται στις εκδόσεις του Viber για tablets, υπολογιστές και Windows 8.
  • Το ιστορικό μηνυμάτων και κλήσεων, προς και από τους μπλοκαρισμένους χρήστες, δε διαγράφεται.
  • Μπορείτε να βλέπετε μηνύματα των μπλοκαρισμένων από ομαδικές συνομιλίες στις οποίες συμμετέχετε τόσο εσείς όσο και εκείνοι.
  • Οι μπλοκαρισμένοι χρήστες δε μπορούν να σας προσθέτουν σε ομαδικές συνομιλίες.

Πώς μπορώ να μπλοκάρω μια Viber επαφή;

Μπλοκάρισμα/Αποκλεισμός Viber επαφής ή τηλεφωνικού αριθμού1. Ανοίξτε το Viber και επιλέξτε την καρτέλα «ΕΠΑΦΕΣ».

2. Πατήστε πάνω σε μια επαφή την οποία θέλετε να μπλοκάρετε.

3. Στη νέα οθόνη, πατήστε πάνω δεξιά το εικονίδιο Viber icon.

4. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Αποκλεισμός».

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα εμφανιστεί για σύντομο χρονικό διάστημα στο κάτω μέρος της οθόνης το μήνυμα «Το (όνομα επαφής) (τηλεφωνικός αριθμός) αποκλείστηκε» και η επαφή θα έχει μπλοκαριστεί/αποκλειστεί επιτυχώς.

Πώς μπορώ να ξεμπλοκάρω μια Viber επαφή;

Μπλοκάρισμα/Αποκλεισμός Viber επαφής ή τηλεφωνικού αριθμούΑκολουθώντας τα ίδια βήματα με τη διαδικασία μπλοκαρίσματος μιας επαφής, αυτή τη φορά στο 4ο βήμα θα υπάρχει η επιλογή «Ξεμπλ/σμα» σε μια μπλοκαρισμένη επαφή, αντί της επιλογής «Αποκλεισμός» σε μια μη μπλοκαρισμένη.

Πατώντας την επιλογή «Ξεμπλ/σμα» θα εμφανιστεί για σύντομο χρονικό διάστημα στο κάτω μέρος της οθόνης το μήνυμα «Το (όνομα επαφής) (τηλεφωνικός αριθμός) ξεμπλοκαρίστηκε» και η επαφή θα έχει ξεμπλοκαριστεί επιτυχώς.

Πώς μπορώ να αποκλείσω έναν οποιοδήποτε τηλεφωνικό αριθμό στο Viber;

Μπλοκάρισμα/Αποκλεισμός Viber επαφής ή τηλεφωνικού αριθμού1. Ανοίξτε το Viber και πατήστε πάνω αριστερά το εικονίδιο Viber εικονίδιο.

2. Από το μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Ρυθμίσεις».

Μπλοκάρισμα/Αποκλεισμός Viber επαφής ή τηλεφωνικού αριθμού3. Στο νέο μενού επιλέξτε «Ιδιωτικό απόρρητο».

4. Στο επόμενο μενού επιλέξτε «Λίστα αποκλεισμού».

Μπλοκάρισμα/Αποκλεισμός Viber επαφής ή τηλεφωνικού αριθμούΣτο σημείο αυτό, θα παρατηρήσετε πως η λίστα αποκλεισμού σας είναι κενή, αφού δεν έχετε ακόμη μπλοκάρει καμία επαφή ή τηλεφωνικό αριθμό. Διαφορετικά, θα έχει τις μπλοκαρισμένες επαφές και τηλεφωνικούς αριθμούς σας.

5. Πατήστε πάνω δεξιά το εικονίδιο Viber εικονίδιο.

6. Στη νέα οθόνη, πληκτρολογήστε στο πλαίσιο «Εισαγωγή ονόματος ή αριθμού» τον τηλεφωνικό αριθμό τον οποίο θέλετε να μπλοκάρετε. Ο αριθμός αυτός θα πρέπει να έχει λογαριασμό Viber, διαφορετικά δε θα μπορέσετε να τον μπλοκάρετε.

7. Αφού τελειώσετε το προηγούμενο βήμα, πατήστε την επιλογή «Προσθήκη (αριθμός)».

Μπλοκάρισμα/Αποκλεισμός Viber επαφής ή τηλεφωνικού αριθμού8. Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα έχει εμφανιστεί στο πάνω μέρος της οθόνης σας το εικονίδιο με την Viber επαφή του τηλεφωνικού αριθμού που εισάγατε. Αν έχετε κάνει λάθος ή θέλετε να το ακυρώσετε, σύρετε το εικονίδιο της επαφής προς τα πάνω.

9. Προχωρήστε πατώντας πάνω δεξιά το εικονίδιο Viber εικονίδιο.

10. Αν όλα πήγαν καλά, τότε στη λίστα αποκλεισμού θα έχει εμφανιστεί ο τηλεφωνικός αριθμός τον οποίο μπλοκάρατε και η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

11. Στην περίπτωση που θέλετε να ξεμπλοκάρετε έναν τηλεφωνικό αριθμό (ή μια επαφή), τότε επισκεφθείτε τη λίστα αποκλεισμού και πατήστε την επιλογή «Ξεμπλ/σμα» δεξιά του αριθμού ή της επαφής.

Επαναλαμβάνοντας την παραπάνω διαδικασία, μπορείτε να μπλοκάρετε/αποκλείσετε στο Viber όσους τηλεφωνικούς αριθμούς και επαφές επιθυμείτε.

Σχόλια & Απορίες

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τον παραπάνω οδηγό.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.