Βήμα βήμα η προσωρινή απενεργοποίηση ενός Facebook λογαριασμού

Ωραίο το Facebook, δε λέω, αλλά είναι πολύ εύκολο να εθιστείτε σε αυτό και να σκρολάρετε την αρχική σελίδα ξανά και ξανά και ξανά… Αν πιστεύετε πως χρειάζεστε ένα διάλειμμα από το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο, τότε μπορείτε να πραγματοποιήσετε προσωρινή απενεργοποίηση του FB λογαριασμού σας, για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείτε.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν απενεργοποιήσω τον Facebook λογαριασμό μου;

Πρώτα απ’όλα, πρέπει να γνωρίζετε πως εκτός από προσωρινή απενεργοποίηση, υπάρχει και οριστική διαγραφή ενός Facebook λογαριασμού. Η διαφορά είναι πως στην πρώτη περίπτωση ο χρήστης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να επανενεργοποιήσει τον λογαριασμό του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση αυτός απενεργοποιείται για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια διαγράφεται οριστικά.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε πως το ονοματεπώνυμο σας ίσως είναι ακόμα ορατό μετά την απενεργοποίηση στις λίστες φίλων των φίλων σας, καθώς και τα μηνύματα τα οποία έχετε στείλει σε φίλους σας θα είναι ακόμη προσβάσιμα από αυτούς.

Τέλος, αν είστε ο μοναδικός διαχειριστής σε FB σελίδες ή ομάδες (groups), τότε θα πρέπει να ορίσετε κι άλλους διαχειριστές για να μη μείνουν ενεργά χωρίς διαχείριση.

Πώς απενεργοποιώ προσωρινά τον Facebook λογαριασμό μου;

1. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο:
facebook.com/deactivate

Στο σημείο αυτό, ίσως σας ζητηθεί να εισάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης σας, παρόλο που είστε συνδεδεμένοι, για ασφάλεια.

Στη νέα σελίδα, θα παρατηρήσετε πως το Facebook κάνει τα πάντα για να σας κρατήσει ενεργό χρήστη, λέγοντας σας πως «θα λείψετε σε συγκεκριμένους από τους φίλους σας». Μην πτοήστε και συνεχίστε τη διαδικασία.

Βήμα βήμα η προσωρινή απενεργοποίηση ενός Facebook λογαριασμού

2. Επιλέξτε υποχρεωτικά έναν από τους λόγους που εγκαταλείπετε το FB.

Βήμα βήμα η προσωρινή απενεργοποίηση ενός Facebook λογαριασμού

2.1. Το FB είναι πονηρό και θα προσπαθήσει σε οποιονδήποτε λόγο επιλέξατε να σας δώσει μια λύση για να μην το εγκαταλείψετε. Εσείς πατήστε την επιλογή «Κλείσιμο» στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί.

3. Κλικάρετε «Επιλέξτε να μην λαμβάνετε μηνύματα email από το Facebook», ώστε να μην ενοχλήστε στον email λογαριασμό σας από μηνύματα του Κοινωνικού Δικτύου.

4. Πατήστε «Απενεργοποίηση».

Βήμα βήμα η προσωρινή απενεργοποίηση ενός Facebook λογαριασμού

5. Τέλος, στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε «Απενεργοποίηση τώρα».

Βήμα βήμα η προσωρινή απενεργοποίηση ενός Facebook λογαριασμού

Αν όλα πήγαν καλά, τότε το παραπάνω μήνυμα με τίτλο «Ο λογαριασμός σας απενεργοποιήθηκε» θα εμφανιστεί στην οθόνη σας.

Πώς επανενεργοποιώ τον Facebook λογαριασμό μου;

Η διαδικασία είναι απλή. Αρκεί να συνδεθείτε στο FB με τα στοιχεία του λογαριασμού σας, δηλαδή το email και τον κωδικό πρόσβασης σας, και ο λογαριασμός σας θα επανενεργοποιηθεί άμεσα και όλα θα είναι όπως ακριβώς τα αφήσατε. Μέσα στο Κοινωνικό Δίκτυο δε θα δείτε κάποια ειδοποίηση, αλλά στο email σας θα λάβετε ένα μήνυμα όπως το παρακάτω.

Email επανενεργοποίησης Facebook λογαριασμού

Σχόλια & Απορίες

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τον παραπάνω οδηγό.

Πηγές: Κέντρο Βοήθειας

Μπες στη Facebook παρέα μας!

Ταξίδι με το αυτοκίνητο; Μάθε πώς να αποφύγεις τα διόδια μέσω Google Χαρτών!
Σου άρεσε; Κοινοποίησε το!
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz