Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Twitter λογαριασμού

Το Twitter αποτελεί σίγουρα το πιο περίεργο Κοινωνικό Δίκτυο, μιας και πολλοί Έλληνες χρήστες δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί. Παρόλα αυτά, είναι το 2ο δημοφιλέστερο στη χώρα μας πίσω από το Facebook.

Οι νέοι λογαριασμοί στο Twitter πάνε κι έρχονται, είτε λόγω διαγωνισμών σε τηλεοπτικές εκπομπές, είτε λόγω των celebrities που το χρησιμοποιούν, κλπ. Τι γίνεται όμως όταν το βαρεθείτε; Θα θέλετε να το διαγράψετε, γιατί άλλωστε να το αφήσετε ανοικτό;

Για να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας, θα χρειαστεί πρώτα να τον απενεργοποιήσετε και στη συνέχεια θα διαγραφεί αυτόματα μετά από 30 ημέρες. Διαβάστε τον οδηγό που ακολουθεί.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν διαγράψω τον Twitter λογαριασμό μου;

Στον Τουίτερ λογαριασμό σας έχετε συνδέσει έναν συγκεκριμένο λογαριασμό email και χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο username (όνομα χρήστη). Τα στοιχεία αυτά, εφόσον διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας, δε θα είναι διαθέσιμα για μελλοντική χρήση σε νέο Twitter λογαριασμό, εκτός και αν πριν το αίτημα διαγραφής τα αλλάξετε για να τα «ελευθερώσετε». Τότε μπορούν να ξανά χρησιμοποιηθούν άμεσα.

Πώς να αλλάξω τα email και username του λογαριασμού μου;

1. Συνδεθείτε στο Twitter και κάντε κλικ στον σύνδεσμο:
twitter.com/settings/account.

Αλλαγή username & email ενός Twitter λογαριασμού

2. Επιλέξτε ένα νέο username (όνομα χρήστη) για τον λογαριασμό σας.

3. Επιλέξτε ένα νέο email για τον λογαριασμό σας.

4. Πατήστε στο τέλος την επιλογή «Αποθήκευση αλλαγών».

Επίσης, μπορείτε πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας να κάνετε αίτημα για «το αρχείο σας στο Twitter», δηλαδή να κατεβάσετε όλες τις πληροφορίες αυτού και όλα τα tweets σας.

Πώς να κατεβάσω το αρχείο μου στο Τουίτερ;

1. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο:
twitter.com/settings/account

Κατέβασμα αρχείου Twitter

2. Στη νέα σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή «Στείλτε αίτηση για το αρχείο σας».

Κατέβασμα αρχείου Twitter

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα εμφανιστεί το πλαίσιο της παραπάνω εικόνας και σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα στον email λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στο Twitter.

Κατέβασμα αρχείου Twitter

3. Όταν λάβετε το email με θέμα «Η λήψη του Twitter σας είναι έτοιμη, (username)!», κάντε κλικ στην επιλογή «Λήψη τώρα» μέσα στο email.

Κατέβασμα αρχείου Twitter

4. Τέλος, στη νέα σελίδα κάντε κλικ στην επιλογή «Λήψη» για να κατεβάσετε το συμπιεσμένο αρχείο με όλες τις πληροφορίες του λογαριασμού σας.

Πώς διαγράφω οριστικά τον Twitter λογαριασμό μου;

1. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο:
twitter.com/settings/accounts/confirm_deactivation.

Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Twitter λογαριασμού

2. Στη νέα σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή «Απενεργοποίηση @username» (όπου username θα αναγράφει του Τουίτερ λογαριασμού σας).

Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Twitter λογαριασμού

3. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας για να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή.

4. Τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή «Απενεργοποίηση λογαριασμού».

Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Twitter λογαριασμού

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα βλέπετε στην οθόνη σας το μήνυμα της παραπάνω εικόνας. Ο λογαριασμός σας έχει απενεργοποιηθεί με επιτυχία και έχετε στη διάθεση σας το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών για να αλλάξετε γνώμη πριν ο Twitter λογαριασμός σας διαγραφεί οριστικά.

Μπορώ να επαναφέρω τον Twitter λογαριασμό μου μετά από αίτημα οριστικής διαγραφής του;

Ναι, μπορείτε να το κάνετε εντός των πρώτων 30 ημερών από το αίτημα διαγραφής του λογαριασμού σας, απλά πραγματοποιώντας μια σύνδεση στο Κοινωνικό Δίκτυο με τα στοιχεία σας. Μόλις συνδεθείτε, αυτόματα ο λογαριασμός σας ενεργοποιείται ξανά, με τη μόνη προειδοποίηση να έρχεται στο email που έχετε δηλώσει στο Twitter, η οποία είναι η παρακάτω.

Επαναφορά ενός Twitter λογαριασμού

Σχόλια & Απορίες

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τον παραπάνω οδηγό.

Πηγές: Κέντρο Βοήθειας [1], Κέντρο Βοήθειας [2]

Μπες στη Facebook παρέα μας!

Ταξίδι με το αυτοκίνητο; Μάθε πώς να αποφύγεις τα διόδια μέσω Google Χαρτών!
Σου άρεσε; Κοινοποίησε το!
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz