Μετά το απογοητευτικό «Batman V Superman: Dawn of Justice» της DC, η Marvel αφού μας παρουσίασε το αρκετά καλό «Captain America: Civil War«, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσει άλλο ένα δυνατό της χαρτί που δεν είναι άλλο από το πολυαναμενόμενο «X-Men: Apocalypse». Όπως συνέβη και στις προηγούμενες δύο ταινίες έτσι και εδώ οι απαιτήσεις του κοινού είναι τεράστιες, ειδικά μετά τα τρία εξαιρετικά τρέιλερ της ταινίας που μας υποσχέθηκαν πολλά. Ο Απόκαλιψ είναι εδώ και ήρθε η ώρα για τον απολογισμό του!

Λειτουργώντας ως sequel του προηγούμενου και εξαιρετικού «Days of Future Past» που στην ουσία έκανε reboot ολόκληρο το franchise, οι «νέοι» X-Men έρχονται αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη έως τώρα απειλή. Έπειτα από πολλά χρόνια αφύπνισης, ο πρώτος μεταλλαγμένος που υπήρξε ποτέ στον κόσμο και λατρεύτηκε σαν θεός, θα ξυπνήσει και θα απογοητευτεί με τον κόσμο του σήμερα. Με την βοήθεια τεσσάρων ισχυρών μεταλλαγμένων (aka Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης), όπου ένας από αυτούς είναι και ο Magneto, θα προσπαθήσει να προσαρμόσει τον κόσμο στα δικά του μέτρα. Μόνο ο καθηγητής Charles Xavier και η ομάδα των X-Men είναι ικανοί να τον σταματήσουν!

X-Men: Apocalypse Review (Κριτική Ταινίας)

Όπως κάθε ταινία X-Men σκηνοθετημένη από τον Bryan Singer, έτσι και το X-Men: Apocalypse καταφέρνει να σταθεί αντάξιο του ισχυρού ονόματος της σειράς και να ικανοποιήσει σε γενικές γραμμές τις απαιτήσεις των θεατών. Η δράση και η εξέλιξη της πλοκής βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία, ενώ φυσικά υπάρχουν και οι comic relief σκηνές με τον Quicksilver να προσφέρει για άλλη μια φορά αρκετό γέλιο όποτε εμφανίζεται. Οι ανατροπές παίζουν επίσης τον δικό τους ιδιαίτερο ρόλο, ενώ δεν λείπουν και οι εκπλήξεις που καταφέρνουν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον του θεατή σε όλη τη διάρκεια των 144 λεπτών.

X-Men: Apocalypse Review (Κριτική Ταινίας)

Όσον αφορά τους χαρακτήρες, έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα με τον καθένα ξεχωριστά να βάζει το δικό του στοιχείο στην ταινία και να καταφέρνουν να δημιουργήσουν τέλεια χημεία με τους παλαίμαχους. Τα νέα πρόσωπα είναι οι Jean Grey (Sansa Stark), Cyclops και Nightcrawler για τους καλούς της υπόθεσης, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο έχουμε τους Storm (ναι εδώ είναι κακιά), Psylocke (κορμάρα!), Angel (επίσης εδώ κακός) και φυσικά τον ίδιο τον Apocalypse. Οι παλιοί για άλλη μια φορά καταφέρνουν να αποδώσουν άψογα τους ρόλους τους, με τους Magneto (Michael Fassbender), Mystique (Jennifer Lawrence) και Charles Xavier (James McAvoy) να κλέβουν την παράσταση χάρη στις ερμηνείες τους.

X-Men: Apocalypse Review (Κριτική Ταινίας)

Ας μιλήσουμε όμως λίγο για τον κακό της υπόθεσης. Ο Apocalypse (Oscar Isaac) από το πρώτο κιόλας λεπτό που εμφανίζεται σου δίνει να καταλάβεις το πόσο ισχυρός και απειλητικός είναι. Παρόλα αυτά στην τελική μάχη της ταινίας ίσως περιμέναμε περισσότερα από αυτόν. Όχι πως η μάχη δεν είναι εντυπωσιακή και τα εφέ δεν κόβουν την ανάσα, αλλά το όλο στήσιμο του χαρακτήρα που βλέπουμε για δύο ολόκληρες ώρες στην ταινία άξιζε πολλά περισσότερα. Γενικά πάντως ο Apocalypse αποτελεί έναν ικανοποιητικό και ενδιαφέρον villain και σίγουρα πολύ καλύτερο από άλλους που έχουμε δει σε ταινίες του είδους.

X-Men: Apocalypse Review (Κριτική Ταινίας)

Μεγάλο αρνητικό του «X-Men: Apocalypse» είναι το γεγονός ότι παρόλο που είναι η τρίτη ταινία της (νέας) σειράς, για άλλη μια φορά προσπαθεί να σετάρει και να χτίσει πράγματα και χαρακτήρες για τα επόμενα sequel. Η είσοδος πολλών νέων προσώπων και ο απαιτούμενος χρόνος ανάπτυξης τους σπαταλά αρκετά λεπτά από την ταινία, τα οποία θα μπορούσαν φυσικά να χρησιμοποιηθούν στην τελική μάχη ή στην περαιτέρω ανάπτυξη του ίδιου του Apocalypse. Δεν λέω φυσικά να μην δούμε νέους χαρακτήρες, αλλά κάποιοι από αυτούς τουλάχιστον θα μπορούσαν να εμφανιστούν στις προηγούμενες ή σε επόμενες ταινίες και όχι όλοι μαζί.

Σε γενικές γραμμές το «X-Men: Apocalypse» είναι μία ικανοποιητική ταινία με σούπερ ήρωες και μπορεί να σταθεί αντάξιο των δύο προηγούμενων ταινιών της σειράς. Παρόλα αυτά όμως και όπως κάθε ταινία του είδους, το γεγονός ότι οι ίδιοι οι δημιουργοί μας ανεβάζουν τον πήχη στα ύψη με το υπερβολικό τους marketing, όπως οι άλλες ταινίες του είδους που κυκλοφόρησαν φέτος, έτσι και ο Apocalypse δεν ικανοποιεί στο 100%!

 

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
t
7
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar