Επισκέφθηκα πριν λίγες μέρες τον οδοντίατρο και καθώς περίμενα να έρθει η σειρά μου ήθελα να συνδεθώ στο ίντερνετ, μα δεν είχα δεδομένα mb για να το κάνω. Τότε ήταν που σκέφτηκα να δοκιμάσω την τύχη μου με την εφαρμογή GWPA Finder (πρώην Greek WPA Finder) στην Android συσκευή μου.

Τι ακριβώς κάνει η εφαρμογή GWPA Finder;

Όπως αναφέρει ο δημιουργός της εφαρμογής, Thanos Fisherman, η «εφαρμογή πραγματοποιεί ανάκτηση εργοστασιακών κωδικών από συγκεκριμένες μάρκες router και σας βοηθάει να δοκιμάσετε την ασφάλεια του δικού σας δικτύου».

Με πιο απλά λόγια, το GWPA Finder μπορεί και σπάει/ξεκλειδώνει εργοστασιακούς κωδικούς WiFi, αυτούς δηλαδή οι οποίοι έρχονται μαζί με το router και αναγράφονται συνήθως κάπου πάνω στη συσκευή για να τους βλέπουν οι ιδιοκτήτες τους.

Η Android εφαρμογή μπορεί να έχει δημιουργηθεί με σκοπό να κινητοποιήσει τους ιδιοκτήτες WiFi δικτύων να αλλάξουν τον εργοστασιακό κωδικό πρόσβασης σε αυτά για να είναι περισσότερο ασφαλείς, όμως πολλοί το χρησιμοποιούν για να βρίσκουν δωρεάν ίντερνετ οπουδήποτε.

Αν λοιπόν κι εσείς δεν έχετε αλλάξει ποτέ τον κωδικό WiFi πρόσβασης στο router σας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας κλέβουν ίντερνετ οι γείτονες.

Πώς ξεκλειδώνω/σπάω κωδικούς σε Android μέσω του GWPA Finder;

Πρώτα απ’όλα, κατεβάστε δωρεάν και εγκαταστήστε την εφαρμογή μέσω του Google Play. Θα χρειαστεί να έχετε Android έκδοση 2.3 και άνω.

Ξεκλείδωμα/Σπάσιμο WiFi σε Android μέσω Greek WPA FinderΚατά το άνοιγμα της εφαρμογής, ενεργοποιείται αυτόματα το WiFi στην Android συσκευή σας και γίνεται σκανάρισμα όλων των WiFi δικτύων στην περιοχή που βρίσκεστε.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή κατατάσσει τα WiFi δίκτυα σε 3 κατηγορίες:

  • Πιθανώς ευάλωτα: Είναι εκείνα τα οποία είναι πιο πιθανό να χακάρετε, αν φυσικά ο εργοστασιακός κωδικός του router δεν έχει αλλαχθεί.
  • Πιθανώς ασφαλή: Είναι εκείνα τα οποία σε σπάνιες περιπτώσεις θα χακάρετε, μιας και τα περισσότερα έχουν αλλάξει τον εργοστασιακό κωδικό του router.
  • Δεν υποστηρίζονται: Είναι εκείνα τα οποία η εφαρμογή δε μπορεί να χακάρει γιατί δεν υποστηρίζονται οι router συσκευές αυτών ή γιατί οι ιδιοκτήτες τους έχουν αλλάξει τον εργοστασιακό κωδικό πρόσβασης.

Tip: Σέρνοντας την οθόνη προς τα κάτω, κάνετε εκ νέου σκανάρισμα.

1. Κάτω από την κατηγορία «Πιθανώς ευάλωτα», πατήστε πάνω σε κάποιο δίκτυο WiFi. Στο παράδειγμα επέλεξα το «conn-x9fa8d8», μιας και όπως μπορείτε να δείτε στο αριστερό μέρος του έχει το καλύτερο δυνατό σήμα (40%). Να επιλέγετε κι εσείς πρώτα αυτά με το καλύτερο δυνατό σήμα.

2. Στη νέα οθόνη με τις πληροφορίες του δικτύου, πατήστε την επιλογή «ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ».

Το ιδανικό σενάριο είναι να συνδεθείτε επιτυχώς, όπως έτυχε και στη δική μου περίπτωση, αφού ίσως το router να ήταν του οδοντιάτρου και γι’αυτό να έπιανε φουλ σήμα και να συνδέθηκε αμέσως.

Παρόλα αυτά, στις περισσότερες περιπτώσεις η παραπάνω διαδικασία θα αποτύχει και θα σας εμφανιστεί το μήνυμα «Απέτυχε! Αδύναμο σήμα. Δοκιμάστε με αντιγραφή» στη μπάρα ειδοποιήσεων στο πάνω μέρος της οθόνης. Δοκιμάστε ξανά με την παρακάτω διαδικασία.

Ξεκλείδωμα/Σπάσιμο WiFi σε Android μέσω Greek WPA Finder1. Ενώ βρίσκεστε στη σελίδα με τις πληροφορίες του δικτύου, κρατήστε στη μνήμη σας την ονομασία του. Οι 3-4 τελευταίοι χαρακτήρες αρκούν.

2. Πατήστε πάνω στο κλειδί το οποίο θα σας έχει εμφανιστεί. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει αντιγραφή του. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν πάνω από ένα κλειδιά. Δοκιμάστε κάθε φορά και από ένα.

3. Θα μεταφερθείτε αυτόματα στην οθόνη με την αναζήτηση δικτύων WiFi του Android. Βρείτε το δίκτυο με την ονομασία που είδατε στο 1ο βήμα και πατήστε πάνω του.

Ξεκλείδωμα/Σπάσιμο WiFi σε Android μέσω Greek WPA Finder4. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, στο πεδίο «ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ» πατήστε συνεχόμενα το δάχτυλο στην οθόνη σας και κάντε επικόλληση του κωδικού πρόσβασης που αντιγράψατε στο 2ο βήμα.

5. Τέλος, πατήστε «Σύνδεση».

Αν όλα πάνε καλά και είστε τυχεροί, τότε θα συνδεθείτε στο συγκεκριμένο WiFi δίκτυο και θα έχετε δωρεάν ίντερνετ. Διαφορετικά, συνεχίζετε τη διαδικασία για άλλα πιθανώς ευπαθή δίκτυα στην περιοχή σας.

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για