Υπολογισμός μορίων 2016 για το νέο σύστημα Πανελληνίων

Η φετινή σχολική χρονιά (2015-2016) έφερε το νέο σύστημα Πανελληνίων Εξετάσεων, σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου εξετάστηκαν επιλέγοντας ως κατεύθυνση τις Ανθρωπιστικές, Νομικές & Κοινωνικές Σπουδές, τις Θετικές Σπουδές ή τις Σπουδές Οικονομίας & Πληροφορικής.

Με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις να έχουν τελειώσει εδώ και κάποιες μέρες, οι μαθητές είναι λογικό να ψάχνουν έναν εύκολο τρόπο υπολογισμού μορίων, απλά επιλέγοντας την κατεύθυνση τους και πληκτρολογώντας τους βαθμούς που πιστεύουν πως έχουν γράψει, έως ότου γίνει η επίσημη ανακοίνωση των βαθμών.

Για να μη μπλέξετε με τρίτες εφαρμογές και ιστοσελίδες ή με συντελεστές βαρύτητας και μαθηματικές πράξεις, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων άνοιξε ειδική σελίδα με τον επίσημο τρόπο υπολογισμού μορίων για μαθητές από Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ.

Πώς μπορώ να υπολογίσω τα μόρια μου;

1. Ανοίξτε τον σύνδεσμο με τη Φόρμα Υπολογισμού Μορίων:
markcalc.minedu.gov.gr (ο σύνδεσμος σταμάτησε να λειτουργεί)

Υπολογισμός μορίων 2016 για το νέο σύστημα Πανελληνίων

2. Στη νέα σελίδα, επιλέξτε τύπο σχολείου μεταξύ των επιλογών «Γενικό Λύκειο» και «ΕΠΑΛ».

Στο παράδειγμα μας, επιλέξαμε Γενικό Λύκειο.

Υπολογισμός μορίων 2016 για το νέο σύστημα Πανελληνίων

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ομάδα Προσανατολισμού μεταξύ των επιλογών «Ανθρωπιστικών Σπουδών», «Θετικών Σπουδών» και «Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής».

Στο παράδειγμα μας, επιλέξαμε Ανθρωπιστικών Σπουδών.

4. Πληκτρολογήστε τον βαθμό (π.χ. 12,1) που γράψατε ή πιστεύετε πως έχετε γράψει στα τρία Υποχρεωτικά Μαθήματα.

Στο παράδειγμα μας, Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π.), Ιστορία (Ο.Π.) και Νεοελληνική Γλώσσα.

5. Πληκτρολογήστε τον βαθμό (π.χ. 5,0) που γράψατε ή πιστεύετε πως έχετε γράψει στα δύο από τα τρία Μαθήματα Επιλογής τα οποία επιλέξατε να εξεταστείτε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Στο παράδειγμα μας, επιλέξαμε Λατινικά (Ο.Π.) και Βιολογία (Γ.Π.).

6. Τέλος, πατήστε την επιλογή «Υπολογισμός».

Υπολογισμός μορίων 2016 για το νέο σύστημα Πανελληνίων

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα σας εμφανιστεί ένας πίνακας με την ονομασία «Αποτελέσματα». Ο πίνακας αυτός θα περιέχει τα Μόρια τα οποία καταφέρατε να συγκεντρώσετε για κάθε Επιστημονικό Πεδίο το οποίο ξεκλειδώσατε με την επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού και Μαθημάτων Επιλογής που κάνατε.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στα αποτελέσματα σας και να πετύχετε να εισαχθείτε στην πρώτη σχολή της επιλογής σας!

Σχόλια & Απορίες

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τον παραπάνω οδηγό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.