Καλώς ήρθατε στο Fomo.gr, το site που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την τεχνολογία και να την αξιοποιήσετε στην καθημερινότητα σας.

Στόχος

Κύριος στόχος του Fomo.gr είναι να βοηθήσει τους αναγνώστες να λύσουν τις τεχνολογικές απορίες τους.

Αυτό επιτυγχάνεται με δύο τρόπους:

  1. Με τους δημοσιευμένους how-to οδηγούς, οι οποίοι παρέχουν αναλυτικά βήματα σε κείμενο και εικόνες.
  2. Με τις απαντήσεις στα σχόλια – ερωτήσεις των αναγνωστών, κάτω από τους how-to οδηγούς στη φόρμα σχολίων.

Το περιεχόμενο του site είναι ως επί το πλείστον διαχρονικό. Δεν αφορά πάντοτε μια νέα λειτουργία ή υπηρεσία, όμως συμβαδίζει με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης όλων των οδηγών, καθώς αλλάζουν οι διαδικασίες, κάποιες φορές τα γραφικά (οι εικόνες), ή ακόμη και παύουν να ισχύουν οπότε και διαγράφονται.

Κάθε οδηγός τεχνολογίας συνοδεύεται από ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης του για να γνωρίζετε πότε ενημερώθηκε τελευταία φορά.

Ιστορική αναδρομή

Το Fomo.gr για σχεδόν δύο χρόνια (Ιαν 2016 – Σεπ 2017) ίσως το γνωρίσατε ως μία ένωση των δύο θεμάτων «Τεχνολογία» και «Κινηματογράφος».

Από τον Οκτώβριο του 2017, το Fomo.gr προσφέρει μονάχα θέματα τεχνολογίας, με τις κύριες κατηγορίες του να αφορούν τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες», τα «Social Media», το «Android», το «Windows» και το «Internet» (όλα προσβάσιμα από το κεντρικό μενού του site στο πάνω μέρος).

Προέλευση ονομασίας

Πώς κατέληξε το site να χρησιμοποιεί την ονομασία Fomo;

Τα αρχικά γράμματα της λέξης σημαίνουν «Fear of Missing out» (φόβος μην χάσεις το τι συμβαίνει).

Πρόκειται για έναν όρο που έχει δημιουργηθεί στο ίντερνετ και έχει συνδεθεί με την τάση των ανθρώπων να θέλουν ανά πάσα στιγμή να μαθαίνουν τη δραστηριότητα των φίλων τους και να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι online μαζί τους.

Διαχειριστής του Fomo.gr

Το site επιμελείται εξολοκλήρου ο Θοδωρής Κόνσουλας.