Εγγραφή στο ΔΕΗ e-bill για online λογαριασμούς πληρωμής

Οδηγός για να γλιτώσετε την έξτρα χρέωση του 1 ευρώ μέσω ΔΕΗ e-bill

Με επίσημη ανακοίνωση στις 6 Νοεμβρίου 2018, η ΔΕΗ θέλησε να τονίσει στους καταναλωτές πόσο σημαντικοί είναι πλέον οι ηλεκτρονικοί λογαριασμοί και γιατί πρέπει όλοι να δημιουργήσουν από (τουλάχιστον) έναν.

Για να τους ωθήσει μάλιστα, ανακοίνωσε παράλληλα πως από 1η Δεκεμβρίου 2018 οι έντυποι λογαριασμοί που φτάνουν στα σπίτια τους θα επιβαρύνονται με χρέωση 1€, όσο περίπου δηλαδή είναι το κόστος έκδοσης και αποστολής τους.

Αυτό συνεπάγεται συνολικά χρέωση 6 ευρώ ετησίως για τους 6 δίμηνους λογαριασμούς, εκτός κι αν οι καταναλωτές επιλέξουν να σταματήσουν να δέχονται τους έντυπους λογαριασμούς και αρκεστούν στους ηλεκτρονικούς.

Στον συγκεκριμένο οδηγό θα ασχοληθούμε με την υπηρεσία ΔΕΗ e-bill, θα μάθουμε όλα όσα πρέπει γι’αυτήν και φυσικά θα δούμε τα βήματα για να γλιτώσουμε τη χρέωση του 1 ευρώ.

Τι πρέπει να γνωρίζω για το e-bill της ΔΕΗ;

Η δημιουργία ηλεκτρονικού λογαριασμού στο e-bill της ΔΕΗ είναι εύκολη, γρήγορη και δωρεάν διαδικασία.

Μέσω της υπηρεσίας, οι καταναλωτές μπορούν να:

 • Έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς του τελευταίου έτους (12 μηνών) για κάθε ακίνητο στο όνομά τους
 • Επιλέξουν την έκδοση μονάχα ηλεκτρονικών λογαριασμών (με την κατάργηση των έγχαρτων)
 • Επιλέξουν την ενημέρωση μέσω SMS και email για την έκδοση νέων λογαριασμών
 • Επιλέξουν αν θέλουν οι λογαριασμοί να γίνουν μηνιαίοι από δίμηνοι
 • Εξοφλούν λογαριασμούς μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα
 • Έχουν πρόσβαση σε αποκόμματα δόσεων τυχόν διακανονισμών

Τέλος, ακόμη κι αν αποφασίσετε πως θέλετε να διατηρήσετε τους έντυπους λογαριασμούς, αξίζει να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία e-bill της ΔΕΗ για τα υπόλοιπα προνόμια που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Οδηγός ενεργοποίησης του e-bill της ΔΕΗ

Για δική σας διευκόλυνση με τις εικόνες, ο οδηγός πραγματοποιήθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και όχι σε κινητό τηλέφωνο με μικρότερη οθόνη. Η διαδικασία είναι όμοια σε όλες τις συσκευές.

1. Πατήστε τον σύνδεσμο για να μεταβείτε στη ΔΕΗ.

Οδηγός ενεργοποίησης του e-bill της ΔΕΗ

2. Στη νέα σελίδα, πατήστε την επιλογή «Εγγραφή τώρα!» κάτω από την ένδειξη «Είστε νέος χρήστης;».

Οδηγός ενεργοποίησης του e-bill της ΔΕΗ

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Φυσικό πρόσωπο/Ιδιώτης».

Στο παράδειγμα μας ακολουθούμε τη συγκεκριμένη επιλογή, αλλά μπορείτε να πατήσετε κάποια άλλη αν δεν σας εξυπηρετεί.

Οδηγός ενεργοποίησης του e-bill της ΔΕΗ

4. Στη νέα σελίδα, στο πρώτο πλαίσιο «Στοιχεία Χρήστη», πληκτρολογήστε τις προσωπικές πληροφορίες σας. Για δική σας διευκόλυνση, αν σύρετε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο με το αγγλικό ερωτηματικό, σας δίνονται βοήθειες για τη συμπλήρωση του κάθε πεδίου.

Όσον αφορά το πεδίο «Κωδικός Εταίρου», ο κωδικός αυτός αναγράφεται πάνω αριστερά στον έντυπο λογαριασμό της ΔΕΗ που έχετε στο σπίτι σας.

Οδηγός ενεργοποίησης του e-bill της ΔΕΗ

5. Λίγο πιο κάτω, στο πεδίο «Κωδικός Πρόσβασης», πληκτρολογήστε δύο φορές τον κωδικό που επιθυμείτε στα πεδία «Κωδικός Πρόσβασης» και «Επαλήθευση Κωδικού Πρόσβασης». Ο κωδικός θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 χαρακτήρων και να περιέχει έστω ένα γράμμα και έναν αριθμό.

6. Στο επόμενο πεδίο «Επικύρωση», πληκτρολογήστε στο κενό πεδίο τους αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα από πάνω του.

7. Στη συνέχεια τσεκάρετε το κουτάκι δίπλα από την ένδειξη «Διάβασα και αποδέχομαι τους Όρους & Προϋποθέσεις».

8. Τέλος, πατήστε την επιλογή «Εγγραφή Χρήστη».

Αν όλα πήγαν καλά, τότε στην επόμενη σελίδα θα σας εμφανιστεί το μήνυμα «Το αίτημα εγγραφής σας καταχωρήθηκε επιτυχώς!» και θα ενημερωθείτε πως θα λάβετε έναν κωδικό στο κινητό τηλέφωνο που δηλώσατε και ένα μήνυμα στο email που δηλώσατε με οδηγίες για το επόμενο βήμα.

9. Ανοίξτε το email με θέμα «Ενεργοποίηση χρήστη e-bill» που έχετε δεχτεί και πατήστε πάνω στον σύνδεσμο που περιέχει ή στην επιλογή «πατήστε εδώ».

Οδηγός ενεργοποίησης του e-bill της ΔΕΗ

10. Στη νέα σελίδα, στο πεδίο «Κωδικός Ενεργοποίησης», πληκτρολογήστε τον εξαψήφιο κωδικό που λάβατε με SMS στο κινητό τηλέφωνο σας.

11. Τέλος, πατήστε την επιλογή «Ενεργοποίηση».

Αν όλα πήγαν καλά, τότε στην επόμενη σελίδα θα εμφανιστεί το μήνυμα «Η ενεργοποίηση της εγγραφής σας ήταν επιτυχής!».

Από κάτω θα υπάρχει επιλογή «πατώντας εδώ» με σύνδεσμο για να δείτε τους λογαριασμούς σας. Πατήστε την για να συνεχίσουμε.

Η σελίδα στην οποία θα μεταφερθείτε, είναι η ίδια που θα μεταφερόσασταν αν κάνατε σύνδεση με τα στοιχεία σας από την αρχική σελίδα του e-bill, τώρα που πλέον έχετε ενεργό λογαριασμό. Το αναφέρω για να το έχετε υπόψιν αν θέλετε να την επισκεφθείτε ξανά μελλοντικά.

Για τη διακοπή αποστολής έντυπων λογαριασμών, άρα για να γλιτώσετε τη χρέωση του 1 ευρώ:

Οδηγός ενεργοποίησης του e-bill της ΔΕΗ

1. Βρείτε το πλαίσιο «Ηλεκτρονικός Λογαριασμός» και τσεκάρετε το κουτάκι δίπλα από την ένδειξη «Επιθυμώ να λαμβάνω ΜΟΝΟ Ηλεκτρονικό Λογαριασμό για το συγκεκριμένο ακίνητο και να διακοπεί η αποστολή του έντυπου λογαριασμού».

2. Πατήστε την επιλογή «Ενημέρωση».

Αν όλα πήγαν καλά, θα λάβετε επιβεβαιωτικό μήνυμα στην επόμενη σελίδα. Αυτό ήταν! Πλέον θα δέχεστε τους λογαριασμούς σας μονάχα ηλεκτρονικά μέσω email και SMS (δείτε παρακάτω).

Τα τελευταία 2 βήματα μπορούν να επαναληφθούν για κάθε ακίνητο που έχετε στην ιδιοκτησία σας. Η επιλογή ακινήτου γίνεται στο πάνω μέρος της σελίδας.

Επίσης, μπορείτε:

 • Από το πλαίσιο «Ειδοποιήσεις» να τσεκάρετε το κουτάκι για να ειδοποιείστε μέσω SMS
 • Από το πλαίσιο «Μηνιαίος Λογαριασμός» να τσεκάρετε τα κουτάκια «Ενημερώθηκα και αποδέχομαι τους Όρους και Προϋποθέσεις του Μηνιαίου Λογαριασμού» και «Επιθυμώ να λαμβάνω Μηνιαίο Λογαριασμό για το συγκεκριμένο ακίνητο», αν θέλετε να δέχεστε μηνιαίους αντί για δίμηνους λογαριασμούς.

Για περισσότερη βοήθεια, μπορείτε να ανατρέξετε στο βοηθητικό έντυπο της ΔΕΗ.

Προηγούμενο Άρθρο

Αλλαγή ή απενεργοποίηση ήχου ειδοποίησης μηνυμάτων στο Messenger

Επόμενο Άρθρο

Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας 2023 με ΑΦΜ & Αριθμό Πινακίδας

14 Σχόλια

 1. Αν κατάλαβα καλά, η επιλογή να λαμβάνουμε ηλεκτρονικά τον λογαριασμό μας δεν γίνεται αυτόματα για ΟΛΟΥΣ τους λογαριασμούς μας, αλλά ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ τον λογαριασμό που θέλουμε, μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής μας. Η επιφύλαξή μου, μήπως αυτό ισχύσει για όλους τους λογαριασμούς μου (που δεν το θέλω), με απέτρεψε από το να εγγραφώ στην υπηρεσία e-bill. Δυστυχώς, η ΔΕΗ, δεν απαντάει με εκπρόσωπο στον πενταψήφιο τηλέφωνο που δίνει, υπάρχει μόνο αυτόματος τηλεφωνητής και στη συνέχεια κλείνει η γραμμή!
  Ευχαριστώ.

  1. Καλημέρα! Απ’όσο καταλαβαίνω κι εγώ από τη διαδικασία, ενεργοποιείται ανά λογαριασμό και όχι μαζικά για όλους. Απλώς στο δικό μου παράδειγμα έχω έναν λογαριασμό και δε μπορώ να στο επιβεβαιώσω 100%.

   1. Για να ολοκληρώσουμε την παραπάνω συζήτηση, από τη ΔΕΗ μου απάντησαν, ότι, μόλις διορθωθούν και ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του χρήστη, ώστε να ενεργοποιήσει κάποιος την υπηρεσία e-bill, εμφανίζονται όλες οι παροχές οι οποίες είναι στα προσωπικά στοιχεία του χρήστη σε ένα κυλιόμενο μενού και αυτόματα ενεργοποιείται η έκδοση μόνο ηλεκτρονικού λογαριασμού. Ακολούθως, υπάρχει βεβαίως η δυνατότητα, για όποιες παροχές επιθυμούμε την έκδοση και έντυπου λογαριασμού, να απενεργοποιήσουμε την έκδοση του μόνο ηλεκτρονικού λογαριασμού στο ειδικά διαμορφωμένο πεδίο.

 2. Βοηθήστε. Θέλω να απενεργοπηησω τον μηνιαίο λογαριασμό και γυρίσω στο δίμηνο. Δεν με βοηθούν ούτε στο κατάστημα της ΔΕΗ ούτε και στα τηλέφωνα του ebiil. Aν ξέρει κάποιος ας μου πει. Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα! Κανονικά μέσω του ebill δίνεται αυτή η δυνατότητα απ’όσο γνωρίζω. Ωστόσο, αν έχετε κάνει ένταξη σε κάποιο από τα νέα προγράμματα «ΔΕΗ myHome ONLINE» ή «ΔΕΗ myHome Enter», φαίνεται πως δεν υπάρχει επιστροφή σε δίμηνο λογαριασμό για όσο διαρκούν τα προγράμματα. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στη δική μου περίπτωση.

 3. Επιθυμώ να κάνω εγγραφή στο ebill και στο My Home Enter για τον αριθμό παροχής (αριθμός) αλλά παρά τις προσπάθειες μου δεν τα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα. Γι΄αυτό ζητώ την βοήθεια σας. Eυχαριστώ

  1. Καλημέρα! Αρχικά θα πρέπει να κάνεις εγγραφή στο e-bill της ΔΕΗ. Ο παραπάνω οδηγός δείχνει όλη τη διαδικασία. Σε ποιο σημείο κολλάς; Έπειτα, αφού αποκτήσεις πρόσβαση είναι εύκολο να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία My Home Enter, αφού τσεκάρεις κάποια πλαίσια και έπειτα την επιλογή ενεργοποίησης.

  1. Καλησπέρα! Αν και δεν έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, στην αρχική σελίδα του e-bill υπάρχει πεδίο« Λογαριασμοί Κοινόχρηστων Παροχών», το οποίο αναγράφει «Άμεση πρόσβαση χωρίς εγγραφή» και ζητάει «Λογαριασμό συμβολαίου». Στις συχνές ερωτήσεις αναφέρεται το εξής: «Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τους λογαριασμούς των Κοινόχρηστων χώρων της πολυκατοικίας σας, χωρίς εγγραφή.».

 4. Γεια σας
  Είμαι κάτοικος εξωτερικού και ΔΕΝ διαθέτω ελληνικό κινητό τηλέφωνο, όποτε δεν έχω καμμία πιθανότητα να κάνω εγγραφή, αφού για να καταχωρήσω τον αριθμό μου, υπάρχουν μόνο 10 αποδεκτά πεδία.
  Με τον εκάστοτε αριθμό χώρας, τα ψηφία του αριθμού είναι περισσότερα…
  Κάποια λύση;
  Περιττό να αναφέρω πως δεν έχω κάποιον γνωστό ή συγγενή με κινητό στην Ελλάδα…

  1. Καλησπέρα! Είναι ιδιαίτερη η περίπτωση σου και φαίνεται πως η ΔΕΗ δεν έχει μεριμνήσει για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Τουλάχιστον δεν αναγράφει κάτι σχετικό στις συχνές ερωτήσεις για την πλατφόρμα e-bill. Οπότε μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα επικοινωνίας για να περιγράψεις το πρόβλημα σου και να σε βοηθήσουν, ή να τους καλέσεις στο 800 5000 400.

 5. Με την εγκατασταση του ebill μου ζήτησε να αποθηκεύσω τούς κωδικούς πρόσβασης και πάτησα ποτέ γίνεται να αλλάξει γιατί κάθε φορά πρέπει να τούς γράφω.

  1. Καλημέρα! Υποθέτω ότι χρησιμοποιείς Google Chrome για την περιήγηση σου οπότε θα σου δώσω οδηγίες γι’αυτόν, διαφορετικά αν χρησιμοποιείς άλλον περιηγητή διαδικτύου πες μου. Οι οδηγίες είναι παρόμοιες για κινητό και υπολογιστή.
   1) Άνοιξε τον Google Chrome, πάτα στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά στην οθόνη και στο μενού που θα εμφανιστεί πάτα την επιλογή «Ρυθμίσεις».
   2) Στο νέο μενού επίλεξε «Κωδ. πρόσβασης» και στη συνέχεια κάτω από την ένδειξη «Δεν έχει αποθηκευτεί ποτέ» θα βρίσκονται όλα τα sites στα οποία πάτησες την επιλογή «Ποτέ».
   3) Βρες και πάτα το «ebill.dei.gr» και τέλος πάτα το εικονίδιο με τον κάδο απορριμάτων πάνω δεξιά στην οθόνη. Την επόμενη φορά που θα πληκτρολογήσεις τους κωδικούς σου στο ebill θα σε ρωτήσει αν θες να αποθηκευτούν τα στοιχεία σύνδεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.