Εύρεση ΑΦΜ μου online μέσω TAXISnet

Gov.gr οδηγοί τεχνολογίας

Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, λεγόμενος και ως ΑΦΜ από τα αρχικά των προηγούμενων λέξεων, είναι πλέον απαραίτητος για όλους όσους κλείνουν το 18ο έτος ηλικίας τους.

Πρόκειται για έναν αριθμό με 9 ψηφία, ο οποίος εκδίδεται την πρώτη φορά από τη ΔΟΥ (Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, δηλαδή η εφορία) στην οποία υπάγεται ο δικαιούχος λόγω της μόνιμης κατοικίας του.

Ο ΑΦΜ είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός αριθμός τον οποίο πρέπει να αποστηθίσουμε, ή έστω να τον σημειώσουμε κάπου για να μην τον ξεχάσουμε σε περίπτωση που τον χρειαστούμε.

Αν όμως συμβεί και τον ξεχάσουμε, έχουμε δύο επιλογές:

 • Να τον βρούμε offline, πηγαίνοντας στην αρμόδια ΔΟΥ (εφορία) και ζητώντας την επανέκδοση του
 • Να τον βρούμε online, μέσω της υπηρεσίας «Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων» (TAXISnet)

Σε περίπτωση που ψάχνετε το ΑΦΜ ιδιώτη και όχι το δικό σας, δοκιμάστε μια αναζήτηση στη σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, χρησιμοποιώντας το πεδίο «Επωνυμία εταιρείας».

Σε περίπτωση που βρίσκεστε εδώ γιατί ψάχνετε ηλεκτρονικά το έγγραφο βεβαίωσης απόδοσης ΑΦΜ, δυστυχώς μέχρι και σήμερα (19/05/2022) δεν υπάρχει τρόπος να τη βρείτε μέσω ίντερνετ. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στην εφορία την οποία υπάγεστε.

Πώς μπορώ να βρω online τον ΑΦΜ μου;

Η διαδικασία εύρεσης ΑΦΜ είναι αρκετά απλή και γρήγορη, αφού αρκεί να πραγματοποιήσετε σύνδεση στο myAADE με τα TAXISnet στοιχεία σας.

Η παρακάτω διαδικασία πραγματοποιήθηκε μέσω υπολογιστή για δική σας ευκολία (μεγαλύτερες και πιο σαφείς εικόνες). Είναι όμοια σε κινητές συσκευές.


Βήμα 1ο

–> Πατήστε εδώ για να επισκεφθείτε τον ιστότοπο myAADE <–

Η σελίδα για σύνδεση με τα TAXISnet στοιχεία σας θα ανοίξει σε νέα καρτέλα, οπότε μην ανησυχείτε πως θα χάσετε τα παρακάτω βήματα, καθώς μπορείτε να επανέλθετε εύκολα στον οδηγό μας.


Βήματα 2ο & 3ο

Πώς μπορώ να βρω online τον ΑΦΜ μου;

2. Εισάγετε «Όνομα χρήστη» και «Κωδικό πρόσβασης» του TAXISnet λογαριασμού σας.

Δεν έχετε λογαριασμό; Μάθετε τη διαδικασία εγγραφής νέου χρήστη στο TAXISnet.

3. Μόλις είστε έτοιμοι πατήστε την επιλογή με μπλε χρώμα «ΣΥΝΔΕΣΗ».


Βήμα 4ο

Πώς μπορώ να βρω online τον ΑΦΜ μου;

4. Έχοντας συνδεθεί στη σελίδα «Μητρώο & Επικοινωνία» του myAADE, βρείτε και πατήστε την επιλογή με μπλε χρώμα «Στοιχεία Επικοινωνίας».


Πώς μπορώ να βρω online τον ΑΦΜ μου;

Τέλος, στο πλαίσιο με τα «Στοιχεία Μητρώου» θα υπάρχει από κάτω πεδίο «Α.Φ.Μ.» και εκεί θα βρείτε τον 9ψήφιο αριθμό σας (στο παράδειγμα «123456789»).

Προηγούμενο Άρθρο

Τι είναι το LinkedIn και πώς λειτουργεί; Όλες οι πληροφορίες εδώ

Επόμενο Άρθρο

Δε λειτουργεί το Ctrl+C στο Word; Σας έχουμε τη λύση!

52 Σχόλια

 1. Καλημέρα σας
  Μου ζητάνε από την εργασία μου για νέα πρόσληψη, κάποια χαρτιά, μέσα σε αυτά είναι η βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ
  Προσπάθησα να το κάνω μόνος αλλά δεν τα κατάφερα.
  Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε?
  Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα! Επίσημο χαρτί για το ΑΦΜ δε μπορεί να βρεθεί και να εκδοθεί online, τουλάχιστον μέχρι και σήμερα απ’όσο γνωρίζω. Οπότε μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο ΚΕΠ ή εφορία για να σε βοηθήσουν.

  1. Καλημέρα! Ο παραπάνω οδηγός είναι για όσους έχουν δημιουργήσει λογαριασμό TAXISnet και έχουν ξεχάσει τον αριθμό ΑΦΜ τους, οπότε με μια σύνδεση στο TAXISnet μπορούν να τον βρουν.

   1. Η μητέρα μου κάτοικος εξωτερικού δεν θυμάται αν έχει αφμ. Πώς μπορώ να το βρω αφού δεν έχει ούτε κωδικούς Taxis net….

    1. Καλησπέρα! Δυστυχώς δε γνωρίζω κάποιον τρόπο ηλεκτρονικά χωρίς κωδικούς TAXISnet. Άρα, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την εφορία και να ρωτήσεις πώς μπορούν να σε βοηθήσουν.

 2. γεια σας εχω κανει το εμβολιο αλλα δεν το δειχνει στο αφμ μου πρεπει να συνδεσω το αφμ ε το αμκα για να φανει γιατι δεν μπορω να παρω το φριντομ πας

  1. Καλησπέρα! Δε γνωρίζω κάποια διαδικασία σύνδεσης του ΑΦΜ με το ΑΜΚΑ. Το εμβόλιο φαίνεται ότι το έκανες σίγουρα από τον ΑΜΚΑ σου. Διάβασα ότι για να κάνεις την αίτηση για το Freedom Pass θα πρέπει να συνδεθείς με κωδικούς TAXISnet. Λογικά θα αναγνωρίσει αυτόματα το σύστημα ότι έκανες το εμβόλιο. Αν δεν τα καταφέρνεις online μπορείς απ’όσα διάβασα να επισκεφθείς κάποιο ΚΕΠ και να ολοκληρώσεις εκεί τη διαδικασία.

 3. Η πεθερά μου κατάκοιτη και ανεμβολίαστη ,πέθανε στις 20-12-21.
  Τώρα εξαγγέλονται πρόστιμα των 100 ευρώ. Τι να κάνω ?
  Πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών δεν εκδόθηκε ακόμη, αν και υποβλήθηκε αίτηση.

  1. Καλησπέρα! Δυστυχώς δε γνωρίζω να σου απαντήσω. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποια δημόσια υπηρεσία, π.χ. σε κάποιο ΚΕΠ.

 4. Έχω χάσει την βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Έχω κωδικούς και μπαίνω μέσα στο TAXIS NET. Πώς μπορώ δίχως επίσκεψη στην ΔΟΥ μέσω TAXIS NET να κατεβάσω και να εκτυπώσω την βεβαίωση. Ευχαριστώ πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.