Εύρεση ΑΜΚΑ online με ΑΦΜ & Αριθμό Ταυτότητας

Εύρεση ΑΜΚΑ online με ΑΦΜ & Αριθμό Ταυτότητας

Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, λεγόμενος και ως ΑΜΚΑ από τα αρχικά των προηγούμενων λέξεων, είναι απαραίτητος στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009 για όλους τους ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Η απόκτηση ΑΜΚΑ πραγματοποιείται είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, λεγόμενα και ως ΚΕΠ, είτε στα ειδικά γραφεία ΑΜΚΑ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αν θέλετε να μάθετε αν είστε ήδη κάτοχος και ποιος είναι ο δικός σας Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, μπορείτε να το κάνετε online και να γλιτώσετε τα πήγαινε-έλα μέχρι τα ΚΕΠ.

Έχω ΑΜΚΑ; Διαδικασία online εύρεσης

Η παρακάτω διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε υπολογιστή για περισσότερη ευκολία. Είναι όμοια και στις κινητές συσκευές.

1. Πατήστε τον σύνδεσμο για να μεταβείτε στο amka.gr.

Έχω ΑΜΚΑ; Διαδικασία online εύρεσης

2. Στην καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΤΟΜΟΥ», πληκτρολογήστε στην πρώτη στήλη με κεφαλαία ελληνικά γράμματα τα εξής: Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα και Όνομα Μητέρας. Επίσης, ορίστε την ημερομηνία γέννησης στο τελευταίο πεδίο.

Θα πρέπει να συμπληρώσετε είτε τη στήλη με τους ελληνικούς χαρακτήρες, είτε τη στήλη με τους λατινικούς χαρακτήρες, όχι και τις δύο στήλες.

3. Αφού συμπληρώσετε τα προηγούμενα, πατήστε «Αναζήτηση».

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα προχωρήσετε στη δεύτερη καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / ΑΦΜ». Διαφορετικά, αν εμφανιστεί το μήνυμα «Με τα στοιχεία που δηλώσατε δεν βρέθηκε άτομο στο Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ», τότε:

 • Είτε έχετε κάνει κάποιο λάθος στα στοιχεία ατόμου
 • Είτε το πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου πληκτρολογήσατε δεν έχει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης
Έχω ΑΜΚΑ; Διαδικασία online εύρεσης

4. Στη συνέχεια πληκτρολογήστε το Α.Φ.Μ. (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) σας στο αντίστοιχο πεδίο. Το σύστημα θα δεχτεί μονάχα το πραγματικό ΑΦΜ του προσώπου, διαφορετικά θα σας εμφανίσει σφάλμα.

5. Από κάτω πληκτρολογήστε τον Αριθμό Ταυτότητας σας στο αντίστοιχο πεδίο. Στην περίπτωση του αριθμού ταυτότητας γράψτε τα στοιχεία κολλητά, χωρίς κενά.

Έχω παρατηρήσει πως αν γράψετε σωστά το Α.Φ.Μ., τότε οποιουσδήποτε 8 χαρακτήρες και να γράψετε στον αριθμό ταυτότητας το σύστημα τους λαμβάνει ως σωστούς. Περίεργο, ε;

6. Τέλος, πατήστε «Αναζήτηση» στο κάτω δεξί μέρος.

Έχω ΑΜΚΑ; Διαδικασία online εύρεσης

Αν όλα πήγαν καλά, τότε το μήνυμα «Το άτομο με τα στοιχεία που δηλώσατε έχει τον ΑΜΚΑ: (αριθμός)» θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Οπότε μάθατε τον ΑΜΚΑ σας!

7. Τέλος, μπορείτε αν επιθυμείτε να πατήσετε την επιλογή «Εκτύπωση» κάτω από το προηγούμενο μήνυμα, ώστε να σας εμφανιστούν σε νέα σελίδα τα προσωπικά στοιχεία και ο ΑΜΚΑ σας, όπως φαίνονται στην παρακάτω σελίδα.

Έχω ΑΜΚΑ; Διαδικασία online εύρεσης

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι:

 • Είτε να τα αντιγράψετε για παράδειγμα σε κάποιο αρχείο Word για να τα έχετε αποθηκευμένα κάπου offline
 • Είτε να πατήσετε στον περιηγητή σύνδεσης «εκτύπωση σελίδας» για να τα εκτυπώσετε άμεσα
 • Είτε να πατήσετε το πλήκτρο «Windows» + «Print Screen» από το πληκτρολόγιο για να αποθηκεύσετε ως εικόνα ό,τι βλέπετε στην οθόνη σας. Η αποθηκευμένη εικόνα θα βρίσκεται στον φάκελο «Εικόνες» => «Στιγμιότυπα οθόνης».

Φυσικά, το έγγραφο που ίσως εκτυπώσετε δεν είναι σε καμία περίπτωση επίσημο και δεν μπορείτε να το καταθέσετε ως τέτοιο.

Επίσημη βεβαίωση ΑΜΚΑ μπορείτε μονάχα να αποκομίσετε από κάποιο ΚΕΠ ή γραφείο ΑΜΚΑ, με τις ανάλογες υπογραφές και τα προσωπικά στοιχεία σας.

Αν δεν έχετε Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και θέλετε να αποκτήσετε, τότε μπορείτε να δείτε τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε.

Προηγούμενο Άρθρο

Πληκτρολόγηση άνω τελείας, διαλυτικών, εισαγωγικών, ερωτηματικού, +++, στο Word

Επόμενο Άρθρο

Πλοήγηση με GPS δωρεάν & χωρίς ίντερνετ σε Google Maps

56 Σχόλια

 1. Ο γιος μου ήταν μέχρι τις 31/12/2021 ασφαλισμένος στην ασφάλεια του πατέρα του. Τώρα που συμπλήρωσε τα 24 θεωρείται ανασφάλιστος. Ετοιμάζει τα χαρτιά του για να κάνει την πρακτική του στη σχολή που τελείωσε και του ζητάνε βεβαίωση ΑΜΑ. Τι πρέπει να κάνει; Πού ασφαλίζεται τώρα που είναι άνεργος;

  1. Καλησπέρα! Θα πρέπει να πάει σε ένα κατάστημα ΕΦΚΑ και να εκδόσει τον ΑΜΑ (Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου) του. Θα είναι ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ και το χαρτί ΑΜΑ που θα του δώσουν είναι και αυτό που ζητάνε κατά την πρόσληψη. Μπορείτε να πάρετε ένα τηλέφωνο στον ΕΦΚΑ να ρωτήσετε ή να γκουγκλάρετε, για να δείτε τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχετε για την έκδοση ΑΜΑ.

 2. Καλησπέρα θεώ να εκτυπώσω το ΑΜΚΑ των παιδιών μου αλλά μου ζητά την οικογενειακή μερίδα που την βρισκω στην οικογενειακή κατάσταση που εκτύπωσα δεν το λέει κάπου

  1. Καλησπέρα! Στη δική μου οικογενειακή κατάσταση, στην αρχή γράφει το εξής (πριν τα μέλη της οικογένειας):
   «Ο/Η Δήμαρχος (πόλη) πιστοποιεί ότι: Τα πιο κάτω άτομα είναι εγγεγραμμένα στο Δημοτολόγιο του Δήμου (πόλη) στην 12345 οικογενειακή μερίδα με τα κάτωθι στοιχεία».
   Στη συνέχεια, κάθε μέλος έχει τον «Α/Α Μέλους Οικογενειακής Μερίδας» ο οποίος είναι μονοψήφιος αριθμός (π.χ. 1). Άρα για το συγκεκριμένο μέλος το περνάς εκεί που στο ζητάει στο ΑΜΚΑ ως «12345-01», αν κατάλαβα σωστά από παλαιότερο σχόλιο που έχει αφήσει αναγνώστης.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.