Με το Facebook να έχει κλείσει τα 14 χρόνια λειτουργίας, υπάρχουν χρήστες που δημοσιεύουν σε αυτό πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να φανταστείτε τι λέγαμε στις παλιές δημοσιεύσεις μας, τόσα χρόνια πριν;

Η δική μου συμπεριφορά τότε και τώρα είναι τελείως διαφορετική. Βρήκα στο προφίλ μου δημοσιεύσεις με greeklish, σχολιασμούς της επικαιρότητας, μπόλικο περιεχόμενο καθημερινά. Όλα αυτά που αποφεύγω τώρα.

Και τότε γεννήθηκε το ερώτημα στο μυαλό μου: «Τι ανέβαζαν οι φίλοι μου στα πρώτα τους βήματα στο Facebook;».

Αμέσως έψαξα τρόπο για να μπορώ να αναζητήσω παλιές δημοσιεύσεις Facebook φίλων, μιας και από το προφίλ τους θα μου έπαιρνε έναν αιώνα να σκρολάρω χρονολογικά και να φτάσω από το 2018, για παράδειγμα στο 2009.

Όλες αυτές οι ντροπιαστικές (για τους περισσότερους) δημοσιεύσεις είναι ακόμη εκεί!

Αν θέλετε κι εσείς να ψαχουλέψετε τους δικούς σας φίλους, ειδικά δε όσους δε γνωρίζατε παλιά, από περιέργεια και μόνο, τότε σας έχω τον τρόπο για να το κάνετε.

Δυστυχώς, δοκίμασα από το κινητό και δεν κατάφερα να αναζητήσω εύκολα δημοσιεύσεις πριν από το 2016. Μέχρι εκεί επιτρέπει την άμεση αναζήτηση το Facebook, στη συνέχεια χρειάζεται σκρολάρισμα.

Στον υπολογιστή, όμως, μπορείτε να ψαχουλέψετε εύκολα και γρήγορα παλιές δημοσιεύσεις φίλων και σας δείχνω ευθύς αμέσως τον τρόπο για να το κάνετε.

Αναζήτηση παλιών δημοσιεύσεων φίλων στο Facebook μέσω υπολογιστή

Πώς να βρείτε παλιές (ντροπιαστικές) δημοσιεύσεις Facebook φίλων

1. Μπείτε στο Facebook και πληκτρολογήστε το όνομα του φίλου σας στην αναζήτηση στο πάνω μέρος της σελίδας.

2. Επιλέξτε το ονοματεπώνυμο του φίλου σας στη λίστα που θα εμφανιστεί από κάτω.

Πώς να βρείτε παλιές (ντροπιαστικές) δημοσιεύσεις Facebook φίλων

3. Στη σελίδα με τα αποτελέσματα αναζήτησης, βρείτε στο αριστερό μέρος τον τίτλο «ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ» και πατήστε από κάτω την επιλογή «Επιλέξτε ημερομηνία…».

Πώς να βρείτε παλιές (ντροπιαστικές) δημοσιεύσεις Facebook φίλων

4. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε μήνα και έτος. Συνιστώ να αφήσετε τον μήνα κενό και να επιλέξετε μονάχα το έτος για εμφάνιση περισσότερων παλαιών δημοσιεύσεων.

Αφού κάνετε την επιλογή μήνα και έτους, θα εμφανιστούν στο κέντρο της οθόνης όλες οι παλιές δημοσιεύσεις του φίλου που αναζητήσατε εξαρχής.

Επαναλάβετε το τέταρτο βήμα για να αλλάξετε χρονολογία και να δείτε περισσότερες δημοσιεύσεις.

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

4 Σχόλια σε "Πώς να βρείτε παλιές (ντροπιαστικές) δημοσιεύσεις Facebook φίλων"

avatar
  Subscribe  
νεότερα παλαιότερα περισσότερο βαθμολογημένα
Ενημέρωση για
Antonis
Αναγνώστης
Antonis

Γεια Θεοδωρή δεν το ήξερα αυτό και μόλις το τσέκαρα από δεύτερο λογαριασμό φίλου είδα ότι μπορεί να δει δημοσιεύσεις σχόλια που έχω κάνει σε άλλους φίλους που ούτε υπάρχουν στο χρονολόγιο μου ούτε καν θυμόμουν ότι είχα κάνει. Αυτό είναι τεράστια ρουφιανιά εκ μέρους του facebook μπορώ να το αλλάξω και να μην φαίνεται τπτ εκτός από αυτά που είναι στο χρονολόγιο μου;

Antonis
Αναγνώστης
Antonis

Επίσης φαίνονται ταγκαρίσματα που μου έχουν κάνει και δεν έχω δεχτεί αυτά πως γίνονται να μην φαίνονται;