Περισσότερη ασφάλεια στο Facebook chat με τις «Μυστικές συζητήσεις» στον Messenger

Οι άνθρωποι πίσω από το Facebook σίγουρα κάνουν εξαιρετική δουλειά όσον αφορά την ασφάλεια στην επικοινωνία των χρηστών του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν προχωρούν παρακάτω. Θέλοντας να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ιδιωτικότητα μεταξύ των μηνυμάτων των χρηστών, οι «Μυστικές συζητήσεις» έκαναν την εμφάνιση τους στην εφαρμογή Messenger.

Τι είναι οι Facebook Μυστικές Συζητήσεις;

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, έτσι και οι άνθρωποι του Facebook αποφάσισαν να επιτρέψουν στους χρήστες να συμμετέχουν σε κρυπτογραφημένες συζητήσεις.

Αυτού του είδους οι συζητήσεις είναι ορατές μονάχα μεταξύ των συμμετεχόντων τους, δηλαδή εκείνων οι οποίοι στέλνουν και δέχονται μηνύματα μέσα σε αυτές. Κανένας άλλος, ούτε καν η ομάδα του FB, μπορεί να τα διαβάσει. Είναι ιδανικές για την αποστολή ευαίσθητων πληροφοριών, όπως κωδικών για παράδειγμα.

Η λειτουργία των Μυστικών Συζητήσεων είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Messenger και εκτός των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, προσφέρει επίσης τη νέα λειτουργία αυτοκαταστρεφόμενων μηνυμάτων, ή αλλιώς προσωρινών μηνυμάτων, μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε πως κάθε φορά μπορείτε να χρησιμοποιείτε μονάχα μία συγκεκριμένη συσκευή για να στέλνετε μηνύματα στις μυστικές συζητήσεις και αυτή πρέπει να χρησιμοποιεί λειτουργικό iOS ή Android.

Πώς ενεργοποιώ τις Facebook Κρυφές Συζητήσεις;

Αν και είναι εξαιρετικά τα νέα της έλευσης των FB Μυστικών Συζητήσεων, η ομάδα του Κοινωνικού Δικτύου αποφάσισε να μην τις ενεργοποιήσει αυτόματα σε όλους τους χρήστες.

Όσοι θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε μυστικές συζητήσεις με όποιους χρήστες επιθυμείτε, αρκεί πρώτα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία με τον παρακάτω οδηγό.

Περισσότερη ασφάλεια στο Facebook chat με τις «Μυστικές συζητήσεις» στον Messenger

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Messenger και επιλέξτε το εικονίδιοFacebook Messenger εικονίδιο.

2. Στο μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε «Μυστικές συζητήσεις».

Περισσότερη ασφάλεια στο Facebook chat με τις «Μυστικές συζητήσεις» στον Messenger

3. Στο σημείο αυτό επιλέξτε «Μυστικές συζητήσεις».

4. Τέλος, στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί επιλέξτε «Ενεργοποίηση».

Ολοκληρώνοντας τα παραπάνω βήματα ενεργοποιείτε τη λειτουργία και το μόνο που απομένει είναι να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που επιθυμείτε.

Πώς δημιουργώ μια κρυπτογραφημένη συζήτηση στον Facebook Messenger;

Έχοντας ενεργοποιήσει τις «Μυστικές συζητήσεις», μπορείτε να δημιουργήσετε κρυπτογραφημένες συζητήσεις με έναν από τους εξής τρόπους:

Α. Μέσω μιας απλής συνομιλίας με έναν και μόνο χρήστη

Περισσότερη ασφάλεια στο Facebook chat με τις «Μυστικές συζητήσεις» στον Messenger1. Ανοίξτε μια συνομιλία στον Messenger με έναν χρήστη και επιλέξτε το εικονίδιο Facebook Messenger εικονίδιοστο πάνω δεξί μέρος της οθόνης.

2. Στο μενού που θα εμφανιστεί, επιλέξτε «Μυστική συζήτηση».

Περισσότερη ασφάλεια στο Facebook chat με τις «Μυστικές συζητήσεις» στον Messenger

Θα παρατηρήσετε στη νέα οθόνη πως η μυστική συνομιλία χρησιμοποιεί μαύρο χρώμα στο πάνω μέρος της, αλλάζοντας το μπλε χρώμα των κανονικών συνομιλιών. Αυτός είναι και ένας από τους τρόπους για να ξεχωρίζετε τις μυστικές από τις απλές συζητήσεις.

Στο σημείο αυτό μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον άλλον χρήστη μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, στέλνοντας κείμενο, φωτογραφίες, stickers και την τοποθεσία σας.

3. Αν επιστρέψετε στην οθόνη του Messenger με όλες τις συνομιλίες σας, θα παρατηρήσετε πως κάποιοι χρήστες έχουν διπλές συνομιλίες, αν έχετε ξεκινήσει μαζί τους μυστική συζήτηση. Μπορείτε να ξεχωρίσετε τη μυστική συζήτηση από το μαύρο εικονίδιο του λουκέτου στο κάτω δεξί μέρος της εικόνας προφίλ του χρήστη. Οι κανονικές συζητήσεις εξακολουθούν να έχουν το μπλε εικονίδιο με το σήμα του Messenger.

Β. Μέσω της δημιουργίας νέας συνομιλίας

Περισσότερη ασφάλεια στο Facebook chat με τις «Μυστικές συζητήσεις» στον Messenger

1. Από την κεντρική σελίδα του Messenger, επιλέξτε το εικονίδιο Facebook Messenger εικονίδιοστο κάτω δεξί μέρος και στη συνέχεια την επιλογή «Γράψτε το μήνυμα».

2. Στη νέα οθόνη, ενεργοποιήστε τη λειτουργία της μυστικής συνομιλίας στο πάνω δεξί μέρος (θα μαυρίσει το πάνω μέρος της οθόνης) και στη συνέχεια επιλέξτε τον χρήστη με τον οποίο επιθυμείτε να μιλήσετε μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

Τι γίνεται αν στείλω μήνυμα σε μυστική συζήτηση από άλλη συσκευή;

Για να καταλάβετε πλήρως τη λειτουργία της κρυπτογράφησης μεταξύ δύο συσκευών μέσω του Messenger, θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

Έστω ότι έχω δύο συσκευές, ένα tablet και ένα smartphone, και χρησιμοποιώ και στις δύο την εφαρμογή Messenger με τον ίδιο Facebook λογαριασμό.

Αν ανοίξω μια μυστική συνομιλία μέσω του tablet και στείλω στον χρήστη Χ, τότε αυτή θα είναι ορατή μονάχα μέσω του tablet μου (όχι μέσω του smartphone ή του υπολογιστή).

Αν αποφασίσω να ανοίξω νέα μυστική συνομιλία με τον χρήστη Χ μέσω του smartphone, τότε αυτόματα η μυστική συνομιλία που είχα μαζί του μέσω tablet διαγράφεται και η νέα μυστική συνομιλία που δημιουργείται είναι ορατή μονάχα μέσω του smartphone μου (όχι μέσω του tablet ή του υπολογιστή).

Τα προσωρινά μηνύματα στις Facebook Μυστικές συνομιλίες

Τα προσωρινά μηνύματα είναι μια νέα λειτουργία διαθέσιμη μονάχα μέσω των μυστικών συζητήσεων, η οποία επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων τα οποία διαγράφονται μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά την ανάγνωση τους.

Για να στείλετε ένα προσωρινό μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό.

Περισσότερη ασφάλεια στο Facebook chat με τις «Μυστικές συζητήσεις» στον Messenger1. Ανοίξτε μια μυστική συνομιλία και επιλέξτε το εικονίδιοFacebook Messenger εικονίδιο.

2. Στις επιλογές που θα εμφανιστούν, επιλέξτε «Απενεργοποιημένο» αν δε θέλετε να στείλετε προσωρινό μήνυμα ή επιλέξτε κάποιο από τα παρακάτω διαθέσιμα χρονικά διαστήματα αν θέλετε να στείλετε ένα προσωρινό μήνυμα.

 • 5 δευτερόλεπτα
 • 10 δευτερόλεπτα
 • 30 δευτερόλεπτα
 • 1 λεπτό
 • 5 λεπτά
 • 30 λεπτά
 • 1 ώρα
 • 6 ώρες
 • 12 ώρες
 • 1 ημέρα

Στη συνέχεια, επιλέξτε αν θέλετε να στείλετε κείμενο, φωτογραφία ή sticker, από τα εικονίδια του οριζόντιου μενού και πατήστε το εικονίδιο της αποστολής.

3. Όταν στείλετε το προσωρινό μήνυμα θα παρατηρήσετε πως αυτό είναι θολό στην οθόνη σας για να το ξεχωρίζετε από τα υπόλοιπα.

Πηγή: Κέντρο Βοήθειας

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

17 Σχόλια

 1. Πώς μπορώ στον υπολογιστή μου να κάνω μυστική συζήτηση μέσω messenger. Δεν μου βγάζει τις επιλογές που έχω στο τηλέφωνο. Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα! Σύμφωνα με το Facebook: «Οι μυστικές συζητήσεις είναι διαθέσιμες προς το παρόν στην εφαρμογή Messenger για iOS και Android, οπότε δεν εμφανίζονται στη συνομιλία του Facebook ή στο messenger.com».

  1. Εννοείς τους κωδικούς ταυτοποίησης, σωστά; Δεν ξέρω τον λόγο, δεν αναφέρει κάπου το Facebook πώς ακριβώς λειτουργεί η κρυπτογράφηση μεταξύ των συζητήσεων, πάντως δεν έχεις κάποιο πρόβλημα. Και σε δική μου νέα μυστική συνομιλία, οι κωδικοί ταυτοποίησης που μου εμφανίστηκαν είναι αρκετοί.

 2. Ένα τελευταίο. Πιστεύω. Όταν ο συνομιλητής έχει κλειστές τις μυστικές συζητήσεις μπορεί να λαμβάνει τα μηνύματα ή δείχνει ότι δεν τις έχει ανοιχτές;

  1. Λοιπόν, έστειλα σε έναν χρήστη που δεν έχει ενεργοποιημένες τις μυστικές συζητήσεις και στη συνομιλία τα μηνύματα μου στάλθηκαν, όμως δεν παραδόθηκαν. Δεν υπάρχει πουθενά ένδειξη ότι ο άλλος χρήστης δεν έχει ενεργοποιημένες τις μυστικές συνομιλίες. Στη συσκευή του άλλου χρήστη δεν έγινε λήψη των μηνυμάτων που έστειλα. Στη συνέχεια, όταν ο άλλος χρήστης ενεργοποίησε τις μυστικές συζητήσεις, στη μυστική συνομιλία μπόρεσα να δω την ένδειξη «Ο χρήστης πρόσθεσε μία νέα συσκευή». Στη συνέχεια δέχτηκε όλα τα νέα μηνύματα που του έστειλα, όχι όμως και αυτά που είχα στείλει όταν είχε απενεργοποιημένες τις μυστικές συζητήσεις.

   1. Σε ευχαριστώ πολύ. Αυτό παθαίνω κι εγω. Δεν διαβάζει τα μηνύματα που στέλνω όταν είναι κλειστές οι μυστικές συζητήσεις. Να είσαι καλά.

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μπορείς να το κάνεις ως εξής:
   1. Επέλεξε το εικονίδιο «με τους δύο χρήστες» στο Messenger.
   2. Στη συνέχεια επέλεξε «Όλες οι επαφές».
   3. Στη λίστα με όλες τις επαφές, πάτα σε κάθε μία το εικονίδιο με το «i» στο δεξί μέρος.
   4. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, θα γράφει αν «Είστε φίλοι στο Facebook».

 3. Μάλλον δεν διατύπωσα σωστά την ερώτηση. Θέλω να δω μόνο αυτούς που είμαι φίλη μόνο στο mesenger.. αυτούς που δεν έχουν fb. Γίνεται;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *