Ζωγραφική online με τη Google δωρεάν & έξυπνα

Η έξυπνη online ζωγραφική της Google πάει τα σχέδια σας σε άλλο επίπεδο!

Δεν είμαστε όλοι καλοί στη ζωγραφική, πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι έχουμε να σχεδιάσουμε κάτι από το σχολείο. Ευτυχώς για εμάς, η Google προνόησε και δημιούργησε την έξυπνη ζωγραφική με την υπηρεσία AutoDraw.

Χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση, η υπηρεσία ζωγραφικής της Google εκμεταλλεύεται την τεχνητή νοημοσύνη για να καταλάβει τι προσπαθεί να σχεδιάσει ο χρήστης.

Αυτό συμβαίνει ώστε να προταθούν σχέδια από ταλαντούχους καλλιτέχνες για να αντικαταστήσουν το (συνήθως) κακό σχέδιο του απλού χρήστη.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια ολόκληρη ζωγραφιά, με σχέδια που υπό διαφορετικές συνθήκες θα αναζητούσε κανείς στη μηχανή αναζήτησης της Google και θα εισήγαγε σε κάποιο πρόγραμμα ζωγραφικής.

Η μόνη διαφορά είναι πως τώρα συμβαίνει online ζωγραφίζοντας όσο θέλει και ο χρήστης, έχοντας τη δυνατότητα να προσθέσει χρώματα και κείμενο, και στη συνέχεια να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα μέσω συνδέσμου ή να το κατεβάσει στη συσκευή του.

Πάμε να δούμε στην πράξη την υπηρεσία AutoDraw, η οποία αποτελεί ένα πείραμα της Google. Λειτουργεί τόσο σε υπολογιστές όσο και σε κινητές συσκευές. Είναι δωρεάν και εξαιρετικό για παιδιά.

Δωρεάν πρόγραμμα online ζωγραφικής της Google

Η παρακάτω διαδικασία εφαρμόστηκε σε Android κινητό τηλέφωνο μέσω Google Chrome. Είναι όμοια σε υπολογιστές.

1. Πατήστε τον σύνδεσμο για να μεταβείτε στη Google Ζωγραφική.

Δωρεάν πρόγραμμα online ζωγραφικής της Google

2. Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε, πατήστε την επιλογή «Start Drawing» για να ξεκινήσετε τη ζωγραφική.

Η οθόνη σας θα γίνει λευκή, έτοιμη να δεχτεί τις ζωγραφιές σας ή των παιδιών σας. Προτού ξεκινήσετε όμως, ας αναλύσουμε τα εργαλεία που παρέχονται.

3. Κάτω αριστερά στην οθόνη θα υπάρχει το στρογγυλό εικονίδιο με το μολύβι και κάποια αστεράκια. Πατώντας το εμφανίζονται όλα τα εργαλεία τα οποία λειτουργούν ως εξής:

  • Select – Το πρώτο εργαλείο χρησιμοποιείται για επιλογή σχεδίων εντός της οθόνης. Μπορείτε στη συνέχεια να τα μεγαλώνετε ή μικραίνετε, να τα περιστρέφετε, να τα μετακινείτε και να τα διαγράφετε.
  • Draw – Το δεύτερο εργαλείο χρησιμοποιείται για απλή σχεδίαση, δίχως να σας προτείνει η Google σχέδια. Δίνεται η δυνατότητα να μεγαλώσετε ή μικρύνετε το μέγεθος της βούρτσας.
  • Type – Το τρίτο εργαλείο χρησιμοποιείται για εισαγωγή κειμένου εντός της ζωγραφιάς, δίνοντας σας την επιλογή της γραμματοσειράς και του μεγέθους της.
  • Fill – Το τέταρτο εργαλείο χρησιμοποιείται για μαζικό χρωματισμό. Είναι ο κλασσικός κουβάς που χρωματίζει μια ολόκληρη περιοχή μονομιάς.
  • Shape – Το πέμπτο εργαλείο χρησιμοποιείται για εισαγωγή σχεδίων. Μπορείτε να εισάγετε κύκλους, τετράγωνα και τρίγωνα.
  • AutoDraw – Το έκτο και σημαντικότερο εργαλείο χρησιμοποιείται για την έξυπνη σχεδίαση. Ζωγραφίζετε όπως μπορείτε αυτό που σκέφτεστε, με την υπηρεσία να μαντεύει αυτό που προσπαθείτε να ζωγραφίσετε και να σας προτείνει έτοιμα σχέδια στο πάνω μέρος της οθόνης.

4. Στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης υπάρχει το εικονίδιο ενός χρώματος. Πατώντας το μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ αρκετών χρωμάτων.

Δωρεάν πρόγραμμα online ζωγραφικής της Google

Έστω λοιπόν ότι ζωγραφίζουμε ένα σύννεφο όσο καλύτερα μπορούμε με το εργαλείο «AutoDraw» (της έξυπνης σχεδίασης).

5. Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, η υπηρεσία μας προτείνει στο πάνω μέρος της οθόνης έτοιμα σχέδια από άλλα σύννεφα και άλλα αντικείμενα που μαντεύει ότι προσπαθούμε να ζωγραφίσουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο ή να συνεχίσουμε να ζωγραφίζω για να πάρουμε καλύτερες προτάσεις όταν θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη ζωγραφιά.

6. Κάθε φορά που ζωγραφίζουμε κάτι, μπορούμε στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης να πατήσουμε το εικονίδιο με το βελάκι, το οποίο πρόκειται για την αναίρεση. Διαγράφει δηλαδή το τελευταίο σχέδιο κάθε φορά.

Δωρεάν πρόγραμμα online ζωγραφικής της Google

Ας δούμε και ένα παράδειγμα με το εργαλείο «Select» (της επιλογής).

7. Έχοντας επιλέξει το σχέδιο του αθλητή που έχουμε εισάγει στην οθόνη μας, ένα περίγραμμα εμφανίζεται τριγύρω του. Μπορούμε έτσι να το μικρύνουμε, μεγαλώσουμε, μετακινήσουμε, καθώς και να του αλλάξουμε τον προσανατολισμό. Επίσης, εμφανίζεται το εικονίδιο του κάδου κάτω δεξιά στην οθόνη για να το διαγράψουμε.

8. Αφού ολοκληρώσουμε τη ζωγραφιά μας, μπορούμε να πατήσουμε το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές πάνω αριστερά στην οθόνη για να εμφανιστεί ένα μενού επιλογών.

9. Τέλος, έχουμε τις εξής επιλογές:

  • Πατώντας την επιλογή «Start over» μπορούμε να ξεκινήσουμε νέα ζωγραφιά.
  • Πατώντας την επιλογή «Download» μπορούμε να κατεβάσουμε τη ζωγραφιά μας στη συσκευή μας.
  • Πατώντας την επιλογή «Share» μπορούμε να πατήσουμε στη συνέχεια την επιλογή «Copy link» για να αντιγράψουμε έναν σύνδεσμο που οδηγεί στη ζωγραφιά μας, ώστε να τον στείλουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα για να δουν τι φτιάξαμε.

Bonus tip (για υπολογιστή): Πατώντας το πλήκτρο «Alt» και σέρνοντας ένα αντικείμενο μέσα στη ζωγραφιά, μπορείτε να το αντιγράψετε όσες φορές επιθυμείτε.

Ήρθε η ώρα να εκφράσετε τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες!

Προηγούμενο Άρθρο

Δωρεάν αυτόματη μετάφραση στο κινητό με Google Translate

Επόμενο Άρθρο

Προβολή ενσήμων ΙΚΑ ή ΕΦΚΑ ηλεκτρονικά με δύο τρόπους

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.