Δωρεάν αυτόματη μετάφραση στο κινητό με Google Translate

Επί τόπου μετάφραση κειμένων στο κινητό χάρη στο Google Translate

Υπάρχουν άνθρωποι που δε γνωρίζουν Αγγλικά, τη συχνότερη γλώσσα που συναντάμε στα δημοφιλέστερα sites του ίντερνετ. Ευτυχώς, χάρη στο Google Chrome και την ενσωματωμένη λειτουργία του Google Translate, όλοι μπορούν να κάνουν δωρεάν αυτόματη μετάφραση στο κινητό τους.

Με πάνω από 100 υποστηριζόμενες γλώσσες, το Google Translate προσφέρει δωρεάν μετάφραση από οποιαδήποτε γλώσσα προς οποιαδήποτε γλώσσα επιθυμείτε.

Διαδικασία αυτόματης μετάφρασης Google στο κινητό

Η παρακάτω διαδικασία εφαρμόστηκε σε συσκευή με λειτουργικό Android.

Διαδικασία αυτόματης μετάφρασης Google στο κινητό

1. Ανοίξτε το Google Chrome και πατήστε πάνω δεξιά στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες.

2. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Ρυθμίσεις».

3. Στο μενού βρείτε και πατήστε την επιλογή «Γλώσσες».

Διαδικασία αυτόματης μετάφρασης Google στο κινητό

4. Φροντίστε στις «Γλώσσες» να υπάρχει η γλώσσα στην οποία θέλετε να γίνονται οι αυτόματες μεταφράσεις ιστοσελίδων. Στο παράδειγμα βλέπετε πως έχουμε τα «Ελληνικά». Αν υπάρχουν κι άλλες γλώσσες αφαιρέστε τες, ενώ αν δεν υπάρχουν τα «Ελληνικά» προσθέστε τα με την επιλογή «Προσθήκη γλώσσας» από κάτω.

5. Πιο κάτω, φροντίστε η επιλογή «Προσφορά για μετάφραση σελίδων που είναι σε άλλη γλώσσα» να είναι ενεργοποιημένη.

6. Ανοίξτε ένα οποιοδήποτε site που είναι στα Αγγλικά ή σε άλλη γλώσσα που δεν καταλαβαίνετε. Θα σας ανοίξει στο κάτω μέρος ένα πλαίσιο που προσφέρει μετάφραση στα «Ελληνικά» (ή σε όποια άλλη γλώσσα επιλέξατε στο βήμα 4). Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες εντός του πλαισίου της μετάφρασης.

7. Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, πατήστε την επιλογή «Να μεταφράζονται πάντα οι σελίδες προς τα (γλώσσα)».

Αν όλα πήγαν καλά, θα δείτε για λίγο στο κάτω μέρος της οθόνης την ένδειξη «Από εδώ και στο εξής, οι σελίδες στα (γλώσσα) θα μεταφράζονται πάντα στα Ελληνικά».

Δοκιμάστε να επισκεφθείτε περισσότερες σελίδες γραμμένες στην ίδια γλώσσα και θα παρατηρήσετε πως γίνεται αυτόματα μετάφραση αυτών.

Αν θέλετε να συμβαίνει το ίδιο για περισσότερες ξένες γλώσσες, απλώς επαναλάβετε τα βήματα 6 και 7.

Σε περίπτωση που κατανοείτε παραπάνω από μία γλώσσα, π.χ. Ελληνικά και Αγγλικά, όταν επισκεφθείτε ένα site στα Αγγλικά και σας προταθεί μετάφραση, εσείς στο βήμα 7 επιλέξτε «Να μην γίνεται μετάφραση σελίδων στα Αγγλικά».

Bonus: Επί τόπου μετάφραση μέσω Google Translate για άγνωστες λέξεις

Όλοι συναντάμε άγνωστες λέξεις όταν διαβάζουμε ξενόγλωσσα κείμενα και μαντεύουμε τι μπορεί να σημαίνουν διαβάζοντας ολόκληρη την πρόταση. Πλέον, χάρη στο Google Translate, μπορούμε να έχουμε γρήγορη μετάφραση χωρίς διακοπή στο κινητό μας!

Η λειτουργία με την οποία θα ασχοληθούμε ονομάζεται «Πατήστε για μετάφραση» και επιτρέπει τη μετάφραση λέξεων ή φράσεων χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να απομακρυνθεί από αυτό που διαβάζει.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί να είστε στην εφαρμογή του email ή να διαβάζετε κείμενο στον browser ή κάποιο pdf ή κάποιο ebook σε εφαρμογή, κλπ, και να έχετε το πλαίσιο της μετάφρασης μπροστά σας σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πρώτα απ’όλα, θα χρειαστεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Google Translate στην Android συσκευή σας, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι προεγκατεστημένο.

Στη συνέχεια, ας δούμε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη γρήγορη μετάφραση.

Επί τόπου μετάφραση μέσω Google Translate για άγνωστες λέξεις

1. Ανοίξτε το Google Translate και πατήστε πάνω αριστερά στο εικονίδιο με τις τρεις γραμμές.

2. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε «Ρυθμίσεις».

Επί τόπου μετάφραση μέσω Google Translate για άγνωστες λέξεις

3. Στο νέο μενού επιλέξτε «Πατήστε για μετάφραση».

4. Στο σημείο αυτό ενεργοποιήστε τη λειτουργία πατώντας «Ενεργοπ.».

5. Πατήστε από κάτω την επιλογή «Προτιμώμενες γλώσσες».

Επί τόπου μετάφραση μέσω Google Translate για άγνωστες λέξεις

6. Στο πλαίσιο «Η κύρια γλώσσα σας», ορίστε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να γίνονται οι μεταφράσεις, αυτή δηλαδή την οποία μιλάτε και μπορείτε να διαβάσετε. Στο παράδειγμα είναι τα «Ελληνικά».

7. Στο πλαίσιο «Η πιο συχνή γλώσσα μετάφρασης», ορίστε τη γλώσσα στην οποία διαβάζετε τα περισσότερα ξενόγλωσσα κείμενα σας στο κινητό. Στο παράδειγμα είναι τα «Αγγλικά».

8. Ανοίξτε ένα οποιοδήποτε κείμενο στο οποίο έχετε άγνωστες λέξεις (στο παράδειγμα άνοιξα ένα site γραμμένο στα Αγγλικά). Αφού εντοπίσετε την άγνωστη λέξη ή φράση (στο παράδειγμα «domestic»), μαρκάρετε το κείμενο πατώντας συνεχόμενα με το δάχτυλο σας επάνω του.

9. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί από πάνω, πατήστε «Αντιγραφή».

10. Τέλος, πατήστε στα δεξιά της οθόνης σας το κυκλικό εικονίδιο του Google Translate.

Επί τόπου μετάφραση μέσω Google Translate για άγνωστες λέξεις

Αν όλα πήγαν καλά, η λέξη ή φράση που αντιγράψατε θα έχει μεταφραστεί στη γλώσσα που έχετε θέσει ως κύρια στην εφαρμογή. Στο παράδειγμα, έγινε μετάφραση από Αγγλικά σε Ελληνικά.

Μπορείτε εύκολα να κλείσετε το πλαίσιο, να συνεχίσετε την ανάγνωση σας και να επαναλάβετε τα βήματα 8 έως 10 για περισσότερες άγνωστες λέξεις που τυχόν έχετε.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το Google Translate μπορεί να λειτουργήσει και για offline μεταφράσεις σε Android, χωρίς τη χρήση ίντερνετ δηλαδή, έχοντας κατεβάσει από πριν το πακέτο της γλώσσας που επιθυμούμε.

Προηγούμενο Άρθρο

Μεταφορά αρχείων & δεδομένων από Android σε Android συσκευή

Επόμενο Άρθρο

Ζωγραφική online με τη Google δωρεάν & έξυπνα

2 Σχόλια

  1. Agapite thodori eimai h athina 60 xronon Thelo na metafraso ena biblio pou den yparxei sta ellinika apo pdf me tin aytomati metafrasi geogle,den xreiazomai kali metafrasi giati katexo to thema,,mporeis na bohthiseis;Einai megali anagki gia mena,poso tha stoixisei;parakalo an mporeis grapse mou gia synenoisi;Gia ti selida sou eyxomai to kalitero,Isos diabazontas ti metafrasi tou bibliou bro kai kapoies kales idees gia na kaneis to xoby sou periousia ,me ektimisi ATHINA

    1. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Εφόσον έχεις το βιβλίο σε μορφή PDF και το κείμενο μπορεί να επιλεγεί (δεν είναι απλά εικόνες του βιβλίου δηλαδή), μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία Google Translate για έγγραφα. Αν το έγγραφο σου ξεπερνά το 1mb σε μέγεθος, τότε θα πρέπει να το χωρίσεις σε περισσότερα μικρότερα έγγραφα και μπορείς να το κάνεις εύκολα χρησιμοποιώντας το Microsoft Word και κάνοντας αντιγραφή επικόλληση του κειμένου από το PDF προς το Word. Το Google Translate δέχεται και αρχεία Word.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.