Συχνές απορίες για το Instagram και οι απαντήσεις τους

Συχνές απορίες για το Instagram και οι απαντήσεις τους

Οι Instagram απορίες σας κάτω από τους οδηγούς τεχνολογίας μας είναι πλέον εκατοντάδες, όσες και οι απαντήσεις μας σε αυτές.

Για το λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε παρακάτω τις πιο δημοφιλείς και σημαντικές, για να μπορείτε να τις διαβάσετε πιο εύκολα απ’ότι θα τις αναζητούσατε μέσα στο χάος των σχολίων.

Στόχος μας είναι να ανανεώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις παρακάτω ερωτήσεις και απαντήσεις.

Ελπίζουμε μέσα από αυτές να γίνουμε όλοι λίγο πιο σοφοί σχετικά με το Ίνσταγκραμ.

Έχω κάποιο πρόβλημα στο Instagram, ποια είναι η πρώτη κίνηση που κάνω;

Συνήθως τα προβλήματα έρχονται με τις νεότερες εκδόσεις της εφαρμογής και λύνονται πάλι με αυτές.

Οπότε κάθε φορά που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, η πρώτη σκέψη σας θα πρέπει να είναι μήπως υπάρχει νεότερη έκδοση του Instagram για να εγκαταστήσετε στην κινητή συσκευή σας.

Η εγκατάσταση νεότερης έκδοσης μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω Google Play Store για Android συσκευές και μέσω App Store για iOS συσκευές.

Έπειτα, μπορείτε να δοκιμάσετε και μια επανεκκίνηση της κινητής συσκευής σας. Κάποιες φορές βοηθά, όσο παράξενο κι αν φαίνεται αυτό.

Μπορώ να μάθω ποιος βλέπει το Instagram προφίλ μου;

Η απάντηση είναι όχι. Περισσότερα στον οδηγό μας.

Μετά από διαγραφή λογαριασμού διαγράφονται τα μηνύματα που έχω στείλει από τις συσκευές των άλλων χρηστών;

Με τη διαγραφή λογαριασμού τα μηνύματα μένουν για μερικά λεπτά στη λίστα με τις συνομιλίες στις συσκευές των άλλων χρηστών.

Έπειτα η συνομιλία αφαιρείται και είναι προσβάσιμη μονάχα αν ο άλλος χρήστης αναζητήσει το username σας στην αναζήτηση μηνυμάτων. Στη συνομιλία θα αναφέρεστε ως «Χρήστης του Instagram» χωρίς φωτογραφία προφίλ. Η συνομιλία διατηρείται για αρκετές μέρες πριν διαγραφεί οριστικά.

Γιατί δε μπορώ να ενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου απευθείας μετά από απενεργοποίηση;

Η απενεργοποίηση λογαριασμού πρέπει να γίνεται με προσοχή, καθώς απαιτούνται να περάσουν κάποιες ώρες για την εκ νέου ενεργοποίηση. Σε δική μου δοκιμή χρειάστηκαν να περάσουν περίπου 10 ώρες.

Με εκ νέου ενεργοποίηση λογαριασμού μετά από απενεργοποίηση σβήστηκαν όλες οι δημοσιεύσεις μου. Γιατί;

Έχει αναφερθεί από αρκετούς αναγνώστες το συγκεκριμένο πρόβλημα, αν και προσωπικά δε μου έχει συμβεί σε όσες δοκιμές πραγματοποίησα.

Η απενεργοποίηση λογαριασμού δεν αφαιρεί το περιεχόμενο του χρήστη και απλώς χρειάζεται υπομονή για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την εκ νέου ενεργοποίηση ώστε να επανέλθουν φωτογραφίες και βίντεο.

Ίσως εδώ παίζουν ρόλο η ποσότητα των δημοσιεύσεων και stories κάθε χρήστη, καθώς και το χρονικό διάστημα για το οποίο είναι απενεργοποιημένος ο λογαριασμός.

Έχω επιλέξει να συνδέομαι στο Instagram με χρήση του Facebook λογαριασμού. Μπορώ να αποκτήσω κωδικό πρόσβασης;

Η απάντηση είναι ναι.

Πριν συνδεθείτε στο Instagram, επιλέξτε «Ξεχάσατε τα στοιχεία σύνδεσης; Βρείτε βοήθεια για να συνδεθείτε.».

Στη συνέχεια πληκτρολογήστε το username του λογαριασμού σας και ως τρόπο ανάκτησης επιλέξτε «Αποστολή email».

Στο email που θα λάβετε θα υπάρχει η μπλε επιλογή «Reset password» που θα σας οδηγήσει να ορίσετε κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας.

Υπάρχει όριο σχετικά με τον αριθμό χρηστών που μπορώ να ακολουθώ;

Η απάντηση είναι ναι. Κάθε χρήστης μπορεί να ακολουθεί έως και 7.500 χρήστες.

Αν δείτε κάποιον που ακολουθεί πάνω από 7.500 χρήστες, αυτό συμβαίνει γιατί το είχε κάνει πριν μπει ο περιορισμός.

Σε ποιες περιπτώσεις το Ίνσταγκραμ μπορεί να με μπλοκάρει;

Αν κάτι απεχθάνεται το Instagram, αυτό είναι οι μαζικές κινήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση να κάνετε μαζεμένα likes και σχόλια, ή να στέλνετε το ίδιο μήνυμα σε πολλούς χρήστες, ή να κάνετε μαζικά follow και unfollow. Μακριά από εφαρμογές που υπόσχονται τα προηγούμενα.

Γενικώς, δεν αρέσουν οι τρίτες εφαρμογές στις οποίες συνδέετε τους Instagram λογαριασμούς σας και πάντοτε υπάρχει κίνδυνος χρησιμοποιώντας τες.

Σιγά σιγά και όλα θα γίνουν στην ώρα τους, διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να μπλοκαριστείτε προσωρινά και να μη σας επιτρέπεται να κάνετε likes ή follow, κλπ.

Ο χρόνος μπλοκαρίσματος είναι διαφορετικός σε κάθε περίπτωση και κάποιες φορές δεν ανακοινώνεται κιόλας.

Μπορώ να κάνω απόκρυψη δημοσιεύσεων από συγκεκριμένο χρήστη;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στις φωτογραφίες και βίντεο που ανεβαίνουν στο προφίλ του χρήστη.

Αν το προφίλ είναι δημόσιο τότε ο κάτοχος δε μπορεί να κρύψει τις δημοσιεύσεις του, εκτός κι αν μπλοκάρει έναν χρήστη.

Αν το προφίλ είναι ιδιωτικό τότε ο κάτοχος μπορεί να τις κρύψει από όσους χρήστες δεν είναι ακόλουθοι του.

Πώς κάνω απόκρυψη ακολούθων στο Instagram;

Δεν υπάρχει λειτουργία απόκρυψης της λίστας ακολούθων και όσων ακολουθεί ο χρήστης.

Ισχύει πως αν ακολουθείς έναν χρήστη, τότε είτε έχει δημόσιο είτε ιδιωτικό λογαριασμό, θα μπορείς να βλέπεις ποιοι είναι οι ακόλουθοι του και ποιους ακολουθεί.

Αν όμως δεν ακολουθείς έναν χρήστη, θα μπορείς να βλέπεις ακόλουθους και όσους ακολουθεί μονάχα αν έχει δημόσιο λογαριασμό. Οι ιδιωτικοί λογαριασμοί προφυλάσσονται από μη followers.

Πώς μπορώ να δω κλειδωμένες φωτογραφίες στο Instagram;

Όταν αναφερόμαστε σε κλειδωμένες φωτογραφίες και βίντεο, τότε πρόκειται για έναν ιδιωτικό λογαριασμό τον οποίο δεν ακολουθούμε.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να δούμε περιεχόμενο ιδιωτικών λογαριασμών χωρίς να τους ακολουθούμε.

Μπορούμε όμως να δούμε σε πλήρες μέγεθος τη φωτογραφία προφίλ οποιουδήποτε λογαριασμού στο Instagram.

Τι είναι η απήχηση στο Ίνσταγκραμ;

Η απήχηση είναι μια ένδειξη που τη συναντά κανείς στα στατιστικά των εταιρικών λογαριασμών.

Η απήχηση αφορά τον αριθμό μοναδικών χρηστών που βλέπουν τις δημοσιεύσεις ενός εταιρικού λογαριασμού.

Μπορώ να κάνω απόκρυψη των Ίνσταγκραμ ιστοριών μου από συγκεκριμένο χρήστη;

Η απάντηση είναι ναι. Μέσα από τις Ρυθμίσεις => Απόρρητο => Ιστορία, υπάρχει επιλογή «Απόκρυψη ιστορίας για». Εκεί επιλέγετε τον χρήστη που θέλετε.

Έχετε υπόψιν πως γίνεται απόκρυψη για όλες τις ιστορίες και όλα τα highlights σας και όχι για συγκεκριμένα από τα προηγούμενα.

Αν δω την ιστορία ενός χρήστη που δεν ακολουθώ, θα το καταλάβει;

Η απάντηση είναι ναι. Ο χρήστης (με το δημόσιο προφίλ) θα μπορεί να δει στη λίστα όσων είδαν την ιστορία το όνομα σας.

Εκτός βέβαια κι αν κάνετε κρυφή προβολή Ιστορίας μέσω Android ή υπολογιστή.

Πλέον, υπάρχει κι ένα άλλο κόλπο μέσω υπολογιστή. Αν συνδεθείτε από υπολογιστή μέσω του instagram.com, τότε όταν προβάλλετε μια συγκεκριμένη ιστορία μπορείτε να δείτε το πρώτο μέρος ιστορίας των επόμενων και προηγούμενων δύο ιστοριών σε σειρά.

Για παράδειγμα, βλέποντας τις πέντε διαθέσιμες ιστορίες προς προβολή, αν πατήσετε να δείτε την τρίτη ιστορία θα μπορείτε να δείτε προεπισκόπηση του πρώτου μέρους ιστορίας της πρώτης, δεύτερης, τέταρτης και πέμπτης ιστορίας στη σειρά.

Η προεπισκόπηση δε δηλώνει στον άλλον χρήστη ότι είδατε την ιστορία του.

Αν δω την ιστορία ενός χρήστη και μετά τον μπλοκάρω, θα φανώ ως θεατής;

Η απάντηση είναι όχι. Όσο έχετε μπλοκαρισμένο τον άλλον χρήστη εκείνος δε θα μπορεί να δει ότι προβάλατε την ιστορία του.

Παρόλα αυτά, αν τον ξεμπλοκάρετε προτού λήξει το 48ωρο της ιστορίας, τότε το όνομά σας θα εμφανιστεί στη λίστα όσων είδαν την ιστορία, καθώς την είδατε πριν το μπλοκάρισμα.

Επομένως, καλό θα ήταν να περιμένετε να περάσουν 48 ώρες από τη δημοσίευση της Ιστορίας και μετά να κάνετε ξεμπλοκάρισμα, αν δε θέλετε να αποκαλυφθείτε.

Γιατί κάποιοι χρήστες εμφανίζονται συνεχώς πρώτοι στη λίστα όσων είδαν τις ιστορίες μου;

Η λίστα όσων είδαν την ιστορία σας σίγουρα δεν περιέχει ονόματα σε τυχαία σειρά. Το Instagram χρησιμοποιεί κάποιες παραμέτρους και κρίνει ποιο όνομα θα φανεί πιο ψηλά και ποιο όνομα πιο χαμηλά.

Ωστόσο, επίσημα δεν έχουν αποκαλυφθεί οι παράγοντες. Μπορεί να παίζουν ρόλο ο αριθμός προβολών της κάθε ιστορίας, αν επικοινωνείτε συχνά με τον χρήστη, αν εκείνος αλληλεπιδρά συχνά μαζί σας ή εσείς μαζί του, κλπ. Μόνο υποθέσεις και δοκιμές μπορούμε να κάνουμε, χωρίς όμως ξεκάθαρο αποτέλεσμα.

Μπορώ να προσπεράσω μια ενδιάμεση ιστορία χωρίς να τη δω;

Η απάντηση είναι ναι. Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να δει την πρώτη ιστορία ενός χρήστη, να παραλείψει τη δεύτερη και να δει την τρίτη.

Ο τρόπος για να συμβεί αυτό είναι σβήνοντας το ίντερνετ πριν ανοίξετε την ιστορία του χρήστη. Το Instagram προηγουμένως έχει φορτώσει τον αριθμό των ιστοριών, όχι όμως και το περιεχόμενο αυτών. Επομένως, μπορείτε να προχωρήσετε στην ιστορία που θέλετε, να ανοίξετε το ίντερνετ και να πατήσετε το εικονίδιο της ανανέωσης για να εμφανιστεί η συγκεκριμένη ιστορία.

Βέβαια, κάποιες φορές το Ίνσταγκραμ έχει φροντίσει να κατεβάσει από μόνο του ένα μέρος ιστοριών, συνήθως των πρώτων χρηστών στη σειρά ιστοριών, επομένως και χωρίς ίντερνετ θα τις προβάλετε κανονικά.

Πώς μπορώ να αποκτήσω το swipe up για να βάζω σύνδεσμο στις ιστορίες μου;

Η λειτουργία εμφανίζεται αυτόματα μονάχα σε όσους χρήστες ξεπερνούν τους 10.000 followers.

Πώς μπορώ να αναδημοσιεύσω ένα story φίλου;

Για να εμφανιστεί η επιλογή κοινοποίησης μιας ιστορίας, θα πρέπει ο φίλος σας να έχει δημόσιο προφίλ και να σας έχει αναφέρει (με mention, π.χ. @username) μέσα στην ιστορία.

Τότε, θα λάβετε DM (προσωπικό μήνυμα) ότι έγινε αναφορά του username σας σε ιστορία και θα υπάρχει εκεί η επιλογή «Προσθήκη στην ιστορία σας».

Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε κοινοποίηση (repost) οποιουδήποτε story ή δημοσίευσης με χρήση τρίτης εφαρμογής.

Γιατί δεν εμφανίζεται το story μου στα stories ενός hashtag ή τοποθεσίας;

Αρχικά, για να έχετε την ευκαιρία να εμφανιστεί η ιστορία σας σε hashtag ή τοποθεσία, θα πρέπει να συμπεριλάβετε το hashtag ή την τοποθεσία μέσα στην ιστορία σας. Θα πρέπει δηλαδή να μπορεί ένας χρήστης που θα δει την ιστορία σας να τα πατήσει εντός της ιστορίας.

Επίσης, θα πρέπει το προφίλ σας να είναι δημόσιο και όχι ιδιωτικό, καθώς στη δεύτερη περίπτωση τα stories εμφανίζονται μονάχα στους ακόλουθους σας.

Από εκεί και έπειτα, το Instagram χρησιμοποιεί κάποιους παράγοντες επιλογής που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Ίσως παίζει ρόλο πόσο δημοφιλές είναι ένα προφίλ, ή αν η συγκεκριμένη ιστορία είναι δημοφιλής, κλπ.

Μπορώ να δω τα αιτήματα για follow που έχω στείλει σε ιδιωτικά προφίλ;

Η απάντηση είναι ναι. Τα απεσταλμένα αιτήματα για follow βρίσκονται εντός της εφαρμογής.

Μπορώ να διαγράψω μήνυμα που έχω στείλει από τη συσκευή του άλλου χρήστη;

Η απάντηση είναι ναι. Μάλιστα, η διαγραφή Instagram μηνυμάτων από άλλες συσκευές ονομάζεται «Ακύρωση αποστολής μηνύματος», πραγματοποιείται οποιαδήποτε χρονική στιγμή και δεν ειδοποιείται ο άλλος χρήστης με κανένα τρόπο για την πράξη αυτή.

Γιατί σε κάποια Instagram προφίλ εμφανίζεται η ένδειξη «Προσωπικό ιστολόγιο»;

Διαβάστε τον οδηγό μας στον οποίο εξηγούμε αναλυτικά την ένδειξη «Προσωπικό ιστολόγιο» στα Instagram προφίλ.

Πόσες αναφορές χρειάζονται για να κλείσει ένα προφίλ στο Instagram;

Όταν κάνετε αναφορά (report) ενός προφίλ, το κάνετε για λόγους κατάχρησης, σπαμ και προσβλητικού περιεχόμενου.

Δεν υπάρχει σταθερός αριθμός αναφορών για να κλείσει ένα προφίλ. Εξαρτάται πάντοτε από την αιτία της αναφοράς (report), σίγουρα παίζουν ρόλο πόσοι αναφέρουν ένα προφίλ, όμως εκτός από την ποσότητα ρόλο παίζει και η ποιότητα της κάθε αναφοράς.

Άλλη βαρύτητα μπορεί να έχει η αναφορά από ένα προφίλ με 100 χιλιάδες followers που είναι ανοικτό 5 χρόνια και άλλη η αναφορά από ένα προφίλ λίγων ημερών με λίγους followers.

Όπως και να ‘χει, η ομάδα του Instagram ελέγχει τις αναφορές και εκείνη κρίνει αν ένα προφίλ παραβιάζει τους όρους χρήσης της υπηρεσίας και προβαίνει σε περαιτέρω ενέργειες όπως κλείσιμο του προφίλ.

Πώς να μη φαίνεται ότι προβλήθηκε ένα μήνυμα (DM) που διάβασα;

Σίγουρα υπάρχουν τρόποι γι’αυτό, με τον πιο εύκολο να είναι μέσω της εφαρμογής Unseen.

Βέβαια, η εφαρμογή έχει πολλές διαφημίσεις και από τα σχόλια διάβασα ότι δε λειτουργεί σε όλους, όμως μια δική μου δοκιμή δούλεψε μια χαρά. Στην ουσία η εφαρμογή αναλαμβάνει να ανοίξει τα μηνύματα αντί για το Instagram, οπότε δε φαίνεται η ένδειξη προβλήθηκε.

Ο άλλος πιο δύσκολος τρόπος είναι ο εξής:

1. Έστω ότι δέχεστε ένα ή περισσότερα νέα μηνύματα στο Instagram. Δεν τα ανοίγετε αμέσως, καθώς πρώτα πρέπει να απενεργοποιήσετε το ίντερνετ στη συσκευή σας.

2. Στη συνέχεια μπορείτε όντας αποσυνδεδεμένοι από το ίντερνετ να ανοίξετε και να διαβάσετε τα μηνύματα που λάβατε.

3. Πριν συνδεθείτε στο ίντερνετ, πρέπει να κάνετε αποσύνδεση του λογαριασμού σας από την εφαρμογή Ίνσταγκραμ, στο κάτω μέρος των Ρυθμίσεων της.

4. Τέλος, ανοίγετε και πάλι το ίντερνετ στη συσκευή, συνδέεστε κανονικά στο Ίνσταγκραμ και θα παρατηρήσετε στην εφαρμογή πως τα μηνύματα που διαβάσατε φαίνονται αδιάβαστα. Επίσης, ο άλλος χρήστης δε θα έχει λάβει την ένδειξη «Προβλήθηκε».

Το Instagram δε με αφήνει να συνδεθώ και μου αναφέρει να προσπαθήσω ξανά αργότερα

Το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίστηκε τον τελευταίο καιρό σε πολλούς αναγνώστες του site μας.

Μετά από την μεταξύ τους συνεργασία στα σχόλια κάτω από τον συγκεκριμένο οδηγό τεχνολογίας, βρέθηκε η λύση και μάλιστα είναι πολύ απλή.

Αν δε μπορείτε λοιπόν να συνδεθείτε στην εφαρμογή, απλώς αφήστε το Instagram ήσυχο για 24 ώρες από την τελευταία προσπάθεια που κάνατε, χωρίς δηλαδή να δοκιμάσετε να συνδεθείτε, και δοκιμάστε έπειτα να συνδεθείτε με τα στοιχεία σας.

Πώς να αποφύγω να με βάζουν σε ομαδικές συνομιλίες;

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα αιτήματα μηνυμάτων από ομαδικές συνομιλίες οι οποίες προωθούν κακόβουλους συνδέσμους.

Αν έχετε απλό λογαριασμό (όχι εταιρικό), τότε δυστυχώς δε μπορείτε εξαρχής να αποφύγετε την ένταξη σας σε τέτοιου είδους ομαδικές συνομιλίες.

Μπορείτε φυσικά πάντοτε να εγκαταλείπετε και να διαγράφετε τις συνομιλίες αυτές.

Αν έχετε εταιρικό λογαριασμό, τότε υπάρχει λύση μέσα από τις Ρυθμίσεις Instagram => Απόρρητο => Μηνύματα, όπου υπάρχει ένδειξη «Να επιτρέπεται σε άλλα άτομα να σας προσθέτουν σε ομάδες», στην οποία μπορείτε να επιλέξετε «Μόνο άτομα που ακολουθείτε».

Με τον προηγούμενο τρόπο, μόνο όσοι ακολουθείτε θα μπορούν να σας προσθέτουν σε ομαδικές και κανείς άλλος.

Σας άρεσε ο παραπάνω οδηγός; Δείτε επίσης τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το Viber.

Προηγούμενο Άρθρο

Εγγραφή στο TAXISnet με ενεργοποίηση κλειδάριθμου

Επόμενο Άρθρο

Εκτύπωση της βεβαίωσης χρόνου ανεργίας ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά

1.209 Σχόλια

 1. Μπράβο για την καλή δουλειά καταρχάς.

  Ακολούθησα στο προφίλ μου στο instagram κάποιον λογαριασμό χωρίς να έχω στείλει ποτέ αίτημα για να τον ακολουθήσω. Έχει συμβεί και στο παρελθόν. Είναι δυνατόν; Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα μου ήρθε μήνυμα στο mail μου ότι συνδέθηκα από κάποια άλλη περιοχή…

  1. Καλησπέρα! Ίσως κάποια εφαρμογή ή ιστοσελίδα έχει αποκτήσει πρόσβαση στον Instagram λογαριασμό σου αν κάποτε είχες συνδεθεί εκεί, με αποτέλεσμα να ενεργεί εκ μέρους σου και να κάνει τα follow. Δες από τις ρυθμίσεις Instagram => Ασφάλεια => Εφαρμογές και ιστότοποι, αν υπάρχει κάτι περίεργο εκεί για να αποσυνδεθείς. Στη συνέχεια φρόντισε να αλλάξεις κωδικό πρόσβασης και αν ενεργοποιήσεις τον «Έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων» θα σε βοηθήσει να έχεις περισσότερη ασφάλεια και να μη μπορούν άλλοι να συνδεθούν με τον λογαριασμό σου ακόμη κι αν έχουν τα στοιχεία πρόσβασης σου.

   1. ok σε ευχαριστώ πολύ. Ήμουν παλιότερα γραμμένος σε μια εφαρμογή που έλεγχε τους followers και έμπαινα με τους κωδικούς του instagram εκεί. Άλλαξα κωδικό τώρα. Ο έλεγχος ταυτότητας είναι εφικτός από την εφαρμογή μόνο που δεν την χρησιμοποιώ συνέχεια για κάποιους λόγους

   2. Καλημέρα δεν ήξερα που να στείλω την δική μου απορία έτσι στέλνω εδώ.. Θέλω να μην εμφανίζονται οι προτάσεις φιλίας στο ινσταγκραμ πως γίνεται να απενεργοποιηθουν; και να μη μου έρχονται ειδοποιήσεις άλλων προφίλ ως πρόταση;;

    1. Καλησπέρα! Μπορείς από τις Ρυθμίσεις Instagram => Ειδοποιήσεις => Άτομα που ακολουθείτε και ακόλουθοι, να απενεργοποιήσεις τις «Προτάσεις λογαριασμών». Ωστόσο, αν και δε θα λαμβάνεις push ειδοποιήσεις στο πάνω μέρος της οθόνης για προτάσεις λογαριασμών, δε νομίζω να μπορείς να τις απενεργοποιήσεις εντελώς. Είναι μέρος της λειτουργίας του Instagram και δε δίνεται η δυνατότητα πλήρους απενεργοποιήσης τους.

    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.. Ναι έκανα την διαδικασία αυτή.. Αλλά παρατήρησα ότι εμφανίζονται ακόμα οι προτάσεις φιλίας… 🤔

    3. Δε μπορείς να τις απενεργοποιήσεις τελείως, δεν το επιτρέπει αυτό το Instagram. Τουλάχιστον όμως δε θα δέχεσαι ειδοποιήσεις γι’αυτές.

   3. Kαλησπερα επειδη βλεπω γνωριζεις αρκετα μπορεις να με βοηθησεις σε κατι
    Εχω κανει την τελευταια ενημερωση στο ινστα και ενω φαινομαι και εβλεπα ποιοι ειναι ενεργοι τωρα σεν μπορω
    Την κατασταση δραστηριοτητας το εχω ανοικτο το εχω κλεισει το κινητο και το ξανα ανοιξα αλλα τιποτα
    Εχεις να μου προτεινεις κατι

    1. Καλησπέρα! Φαίνεται ότι έχεις φροντίσει ήδη για όσα θα σου πρότεινα. Δυστυχώς δεν έχω κάτι άλλο να σου προτείνω.

 2. Καλημέρα σας, θα ήθελα την βοήθεια σάς σε κάτι, όταν δεν ακολουθείς κάποιον χρήστη του Instagram και δεν σέ ακολουθεί ούτε και εκείνος και οι λογαριασμοί και των δύο είναι ιδιωτικοί, και παλαιότερα ακολουθούσε ο ένας τον άλλον και υπήρχε συνομιλία. Για πιο λόγο τώρα εμφανίζεται αν είναι ενεργή η κατάσταση τού άλλου στα μηνύματα ή όχι, ενω δεν ακολουθούμε ο ένας τον άλλον ;;;

  1. Καλησπέρα! Επειδή κάποτε είχατε μιλήσει μέσω των Instagram μηνυμάτων και υπάρχει ακόμη η συνομιλία στα εισερχόμενα σου, γι’αυτό και μπορείς να δεις αν είναι ενεργός/ή ή πότε ήταν τελευταία φορά.

   1. Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σάς, το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τον άλλον λογαριασμό? Η συνομιλία να είναι στα εισερχόμενα του? Και να μπορεί να δει πότε είμαι κγω ενεργή?

    1. Καλημέρα! Ναι, αν δεν έχει διαγράψει τη συνομιλία θα μπορεί μέσω αυτής να βλέπει την κατάσταση σύνδεσης σου.

 3. Καλησπέρα. Συνέβη το ίδιο πράγμα πάλι που είχα περιγράψει πριν λίγες ημέρες. Ενώ έχω αλλάξει κωδικό ακολούθησε ο λογαριασμός μου πάλι έναν άλλο λογαριασμό χωρίς να έχω κάνει ποτέ καμία σχετική ενέργεια.
  Και τις 2 φορές που έγινε αυτό βέβαια κοιτούσα φωτογραφίες του άλλου προφίλ χωρίς όμως να πατήσω ποτέ follow.

  1. Καλησπέρα! Δεν ξέρω τι άλλο να σου προτείνω. Στη λίστα «Εφαρμογές και ιστότοποι» τσέκαρες αν υπάρχει η εφαρμογή στην οποία είχες κάποτε συνδεθεί για να την αφαιρέσεις; Με αλλαγή κωδικού και ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων θα ‘πρεπε να είσαι ασφαλής.

   1. Παιδιά έχω πρόβλημα
    Δεν μπορω να συνδεθώ στον λογαριασμό μου καθώς λέει οτι
    Ο λογαριασμός εχει κλειδωθεί προσωρινά γιατί μάλλον κάποιος προσπάθησε να συνδεθεί και για αποφυγή ηλεκτρονικού ψαρέματος και απο κατω μου εχει βήματα ώστε να γινει μια ταυτοποίηση
    Ωστόσο το μειλ και ο αριθμός τηλεφώνου που ειχα δηλώσει για να γινει ταυτοποίηση δεν ισχύουν πια
    Θα μου το ξεκλειδώσουν απο μόνοι τους μετα απο κάποιες μερες;

    1. Καλησπέρα! Πιστεύω ότι δε θα ξεκλειδωθεί αυτόματα από τη στιγμή που σου δίνει τρόπους να τον ξεκλειδώσεις. Βέβαια, αυτή είναι απλά η σκέψη μου και δε γνωρίζω σίγουρα να σου πω. Δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω και κάποια λύση, εκτός από το να προσπαθήσεις να αποκτήσεις πρόσβαση στον τηλεφωνικό αριθμό ή στο email που έχεις δηλώσει.

 4. Καλησπερα.Θα ηθελα να ρωτησω ακομα κι αν εχεις απενεργοποιημενη την κατασταση δραστηριοτητας,γινεται καποιος να βλεπει ποτε συνδεεσαι στο ινστα ;Επισης αν βλεπει καποιος ποτε εισαι ενεργος απο που το βλεπει;Απο τα μηνυματα μονο ή γινεται και απο αλλου;

  1. Καλησπέρα! Αν έχεις απενεργοποιημένη την κατάσταση δραστηριότητας, τότε δε μπορεί κανείς άλλος να δει πότε συνδέθηκες τελευταία φορά ή αν είσαι ενεργός στο Instagram. Από τα μηνύματα βλέπεις σίγουρα αν κάποιος είναι ενεργός εκείνη τη χρονική στιγμή ή πότε ήταν τελευταία φορά. Αν κάποιος είναι ενεργός εκείνη τη χρονική στιγμή, εμφανίζεται και σε μερικά ακόμη σημεία, στο κάτω δεξί μέρος της εικόνας προφίλ του χρήστη, με μια πράσινη κουκκίδα.

  1. Καλημέρα! Αν είσαι συνδεδεμένος/η στην Instagram εφαρμογή με τον λογαριασμό σου, θα πας στη σελίδα προφίλ σου, θα πατήσεις πάνω αριστερά στην οθόνη στο username (όνομα χρήστη) σου και θα επιλέξεις «+ Προσθήκη λογαριασμού». Στη συνέχεια, θα επιλέξεις «Δημιουργία νέου λογαριασμού» και θα ακολουθήσεις τις οδηγίες της εφαρμογής πληκτρολογώντας τα στοιχεία που θα σου ζητήσει.

 5. Εκανα δευτερο λογαριασμό στο ινσταγκραμ και μου ζητάει αριθμό κινητου για επιβεβαίωση. Γράφω το νουμερο και μου λέει ότι είναι μη έγκυρο. Πως θα το λυσω; θα έχω προβλημα στον πρωτο λογαριασμό;

  1. Καλησπέρα! Απ’όσο γνωρίζω μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε δεύτερο λογαριασμό το ίδιο κινητό τηλέφωνο. Δεν ξέρω ωστόσο γιατί στο εμφανίζει ως μη έγκυρο.

    1. Τότε σίγουρα δε θα έχεις πρόβλημα θεωρητικά να συνδέσεις για πρώτη φορά το κινητό τηλέφωνο σου με κάποιον Instagram λογαριασμό. Δεν ξέρω όμως τι πάει στραβά.

 6. Καλημερα. Θέλω να βγάλω το νουμερο τηλεφώνου από το προφιλ στο ινσταγκραμ. Μπαίνω στις ρυθμίσεις κάνω όλες τις ενέργειες αλλά παλι εμφανίζεται. Τι άλλο μπορώ να κάνω; ευχαριστώ.

  1. Καλησπέρα! Αν δεν έχεις ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, δοκίμασες να διαγράψεις τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σου από τις Ρυθμίσεις Instagram => Λογαριασμός => Προσωπικές πληροφορίες => Αριθμός κινητού; Διαφορετικά, αν έχεις ενεργό τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, πρώτα απενεργοποίησε τον και μετά αφαίρεσε τον αριθμό κινητού. Αν δεν τα καταφέρνεις από την εφαρμογή Instagram για κινητά, μπορείς να δοκιμάσεις να συνδεθείς στο instagram.com από υπολογιστή ή κινητό και να δοκιμάσεις και από εκεί. Επίσης, φρόντισε προηγουμένως να έχεις προσθέσει κάποιο έγκυρο email σε περίπτωση που δεν το έχεις κάνει. Τέλος, μπορείς να απενεργοποιήσεις την επιλογή Σύνδεση επαφών στις Ρυθμίσεις => Λογαριασμός => Συγχρονισμός επαφών, που ίσως σχετίζεται με τον αριθμό κινητού.

   1. Το μειλ είναι έγκυρο και δεν υπάρχει έλεγχος ταυτοτητας δυο παραγοντων ενεργος. Δοκιμασα από τις ρυθμίσεις και τίποτα. Αν δεν μπορέσω από υπολογιστή τι άλλο μπορώ να κάνω;

    1. Δε γνωρίζω άλλον τρόπο, μόνο αυτόν μέσω των ρυθμίσεων του Instagram. Μπορείς να δοκιμάσεις να συνδεθείς στο instagram.com και από το κινητό, εκτός από υπολογιστή.

 7. Εδώ και 1 μέρα δεν με αφήνει να ακολουθήσω κάποιον και μου λεει περιορίζουμε την συχνότητα με την οποίες μπορώ να κάνω κάποιες ενέργειες Κτλ… Τι μπορώ να κάνω;

  1. Καλησπέρα! Σε περιπτώσεις όπου σου περιορίζουν κάποια ενέργεια, όπως π.χ. το follow που λες, θα πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τη λειτουργία για κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου στο επιτρέψουν ξανά. Οπότε υπομονή για κάποιες μέρες και θα επανέλθει. Δεν ξέρω να σου απαντήσω πότε ακριβώς, γιατί δεν είναι κάθε φορά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που κρατά ο περιορισμός.

 8. Καλημέρα… Στο app ταμπλετ δεν μπορώ να δω την κατάσταση δραστηριότητας παρόλο που έχω κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες… ΓΙΑΤΙ;;;;

 9. Καλησπέρα!δεν μπορώ να συνδεθώ στο προφίλ μου.πρεπει να λάβω ένα 6ψηφιο κωδικό με μήνυμα στο κινητό μου και δεν έρχεται ποτέ!οτιδήποτε έχω προσπαθήσει δεν λειτουργεί.εχω κάνει ενημέρωση .δεν θυμάμαι τον κωδικό δύο παραγόντων.η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είπε πως δεν είναι θέμα δικό τους.το μπορώ να κάνω από την στιγμή που εξαρτάται η είσοδος μου απο το μήνυμα που δεν μπορώ να παραλάβω?απίστευτο ότι δεν υπάρχει τρόπος να καταθέσεις το τεχνικό πρόβλημα σε Μάιλ του ινσταγκραμ

 10. Γεια σας,
  Διαβάζω στη πολίτικη του ινσταγκραμ ότι αν μπλοκάρω ενα άτομο και έπειτα το ξεμπλοκαρω τα μου αρέσει και τα σχόλια δεν επαναφέρονται στο λογαριασμό μου. Το έκανα με έναν χρήστη αλλά εμφανίζονται όλα κανονικά μετά το ξεμπλοκάρισμα ακόμα και αν δεν τον ακολουθήσω ξανα…Τι ισχύει τελικά ;

  Ευχαριστώ

  1. Καλημέρα! Έχεις δίκιο σχετικά με αυτά που γράφει το Κέντρο Βοήθειας του Instagram. Έκανα μια δοκιμή και παρατήρησα ότι μετά το ξεμπλοκάρισμα επανήλθαν τα likes, όχι όμως και τα σχόλια (αρχικά φαινόταν ο αριθμός των σχολίων και δεν τα εμφάνιζε όταν τα άνοιγα, έπειτα διαγράφηκαν τελείως). Είναι μια περίεργη κατάσταση, δε μπορώ να σου πω κάτι σίγουρο.

 11. Καλησπέρα, είχα εφαρμογή όπου έλεγχε ποιος σε έκανε unfollow (από ότι έχω καταλάβει το instagram δεν το επιτρέπει και θεωρείται ότι παραβιάζεις τους κανόνες της κοινότητας) . Έτσι, δεν με επιτρέπει να συνδεθώ στο προφίλ μου και μάλιστα αν μπει κάποιος στο προφίλ μου εμφανίζεται το μήνυμα ότι ο χρήστης δεν βρέθηκε! Με λίγα λόγια έπεσε το προφίλ μου! Αυτό συνέβη χωρίς προειδοποίηση!!! Πως γίνεται να επαναφέρω το προφίλ μου; (Αυτό συνέβη 17/10 . 12:00) Και προφανώς την εφαρμογή για τα unfollow την έχω σβήσει!

 12. Καλησπέρα, είχα εφαρμογή όπου έλεγχε ποιος σε έκανε unfollow (από ότι έχω καταλάβει το instagram δεν το επιτρέπει και θεωρείται ότι παραβιάζεις τους κανόνες της κοινότητας) . Έτσι, δεν με επιτρέπει να συνδεθώ στο προφίλ μου και μάλιστα αν μπει κάποιος στο προφίλ μου εμφανίζεται το μήνυμα ότι ο χρήστης δεν βρέθηκε! Με λίγα λόγια έπεσε το προφίλ μου! Αυτό συνέβη χωρίς προειδοποίηση!!! Πως γίνεται να επαναφέρω το προφίλ μου; (Αυτό συνέβη 17/10 . 12:00) Και προφανώς την εφαρμογή για τα unfollow την έχω σβήσει!

  Συμπληρώνω την φόρμα όπως λέει και με βγάζει αυτό ως μήνυμα : Επιβεβαιώστε το λογαριασμό σας για να ζητήσετε επανέλεγχο
  Πηγαίνετε στο Instagram και επιβεβαιώστε ότι είστε όντως εσείς πριν ζητήσετε να γίνει επανέλεγχος

  Και ρωτάω πως να επιβεβαιώσω τον λογαριασμό μου αφού δεν υπάρχει;;;; Είναι απενεργοποιημένος!!! Και αν βγω και ξανά μπω στο instagram όπως λέει με βγάζει πάλι από την αρχη, δεν έχει να επιβεβαιώσω κάτι! (Είμαι από κινητό)

 13. Καλησπέρα, σε ποιο email στέλνω για επιβεβαίωση στοιχείων που με ζητάει το instagram;; (βίντεο και αποδεικτικά ότι είμαι εγώ) Με απενεργοποίησε το instagram τον λογαριασμό μου και προσπαθώ εδω και 2 μέρες να βγάλω άκρη! Σας παρακαλώ πολύ ας με βοηθήσει κάποιος

  1. Δεν ξέρω κάποιο email να σου πω. Δοκίμασε μήπως καταφέρεις κάτι από την αρχική σελίδα του Instagram που κάνεις σύνδεση με τα στοιχεία σου, πατώντας την επιλογή «Βρείτε βοήθεια για να συνδεθείτε». Ψάξε εκεί μήπως υπάρχει κάτι.

 14. Συμπληρώνω την φόρμα κανονικά ακολουθώ τις οδηγίες και με λέει να μπω στο instagram και να επιβεβαιώσω τον λογαριασμό μου! Ε πως να τον επιβεβαιώσω; Ούτε λινκ έχει και αν βγω και μπω στο instagram ξανά τα ίδια …. Δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά

  1. Δυστυχώς ούτε κι εγώ ξέρω κάτι παραπάνω να σου πω, εκτός από αυτό που σου είπα στο προηγούμενο σχόλιο που άφησες.

  1. Καλησπέρα! Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τα νούμερα follow και unfollow που επιτρέπει το Instagram σε μια μέρα. Απλώς φρόντισε να μην κάνεις πολλά μαζεμένα, π.χ. αν θες να κάνεις πολλά να τα χωρίσεις και να τα κάνεις ανά ώρα και όχι όλα μαζί σε μια ώρα. Γενικά να έχεις υπομονή.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.