Ξεμπλοκάρισμα Instagram χρήστη με τον οποίο έχετε αλληλομπλοκαριστεί

Ξεμπλοκάρισμα Instagram χρήστη με τον οποίο έχετε αλληλομπλοκαριστεί

Στο Instagram υπάρχει εδώ και καιρό ένα γνωστό πρόβλημα που σχετίζεται με το μπλοκάρισμα χρήστη.

Κανονικά, όταν ένας χρήστης Α μπλοκάρει έναν χρήστη Β, τότε ο Β παύει να βλέπει την ύπαρξη του Α, με τον Α να μπορεί να επισκέπτεται το προφίλ του Β ώστε να μπορεί να τον ξεμπλοκάρει κιόλας.

Επίσης, ο Β εμφανίζεται κανονικά στην λίστα μπλοκαρισμένων χρηστών του Α.

Υπάρχει όμως και η εξής περίπτωση:

Ο χρήστης Α να μπλοκάρει τον Β και μετά ο Β να μπλοκάρει τον Α. Να υπάρξει δηλαδή αλληλομπλοκάρισμα, ή αλλιώς ταυτόχρονο μπλοκάρισμα και από τις δύο πλευρές.

Τότε, το Instagram παθαίνει ένα «σοκ» και οι χρήστες Α και Β δε μπορούν ο ένας να επισκεφθεί το προφίλ του άλλου και στη λίστα με τους «Μπλοκαρισμένους» δε μπορούν να ξεμπλοκαριστούν.

Η προηγούμενη περίπτωση έχει συμβεί σε κάποιους και το έχουν αναφέρει σε σχόλιο εδώ στο fomo.gr.

Χάρη σε δύο Μαρίες στα σχόλια κάτω από τον οδηγό, φαίνεται πως έχουν βρεθεί δύο λύσεις στο πρόβλημα.

Οδηγίες ξεμπλοκαρίσματος σε περίπτωση αλληλομπλοκαρίσματος Instagram χρηστών

1η Λύση

Φαίνεται πως από την έκδοση 44.0.0.9.93 (και μετά) του Instagram, σε περίπτωση του αλληλομπλοκαρίσματος ο ένας από τους δύο χρήστες μπορεί να ξεμπλοκάρει τον άλλον μέσω της λίστας «Μπλοκαρισμένοι» από τις «Ρυθμίσεις» της εφαρμογής.

Εκεί, μπορεί να επισκεφθεί το προφίλ του μπλοκαρισμένου και το εικονίδιο με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά στην οθόνη επιτρέπει το ξεμπλοκάρισμα.

Όσες δοκιμές κι αν έκανα μεταξύ δύο χρηστών Α και Β, παρατήρησα πως δεν έχει σημασία ποιος έκανε πρώτος από τους δύο το μπλοκάρισμα, πάντοτε ο Α είχε τη δυνατότητα για ξεμπλοκάρισμα του Β και όχι το αντίθετο.

Οπότε στην περίπτωση αυτή, ψαχτείτε με τον άλλο χρήστη και δείτε ποιος μπορεί να κάνει πρώτος το ξεμπλοκάρισμα για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο άλλος.

2η Λύση

Θα χρειαστούμε μια τρίτη εφαρμογή από το Play Store και συγκεκριμένα την «Cleaner for Instagram Unfollow, Block and Delete». Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή και πραγματοποιήστε σύνδεση με τα στοιχεία σας του Instagram.

Ξεμπλοκάρισμα Instagram χρήστη με τον οποίο έχετε αλληλομπλοκαριστεί

2. Από το οριζόντιο μενού στο κάτω μέρος της οθόνης, επιλέξτε «Settings».

3. Στο νέο μενού, επιλέξτε «Blocked users».

4. Στη νέα οθόνη, βρείτε τον μπλοκαρισμένο χρήστη και πατήστε μια φορά πάνω του.

5. Πατήστε το εικονίδιο με την αστραπή που θα εμφανιστεί στο κάτω δεξί μέρος.

6. Πατήστε την επιλογή «Unblock» που θα εμφανιστεί.

Ξεμπλοκάρισμα Instagram χρήστη με τον οποίο έχετε αλληλομπλοκαριστεί

7. Τέλος, πατήστε την επιλογή «Start now» και ο χρήστης θα ξεμπλοκαριστεί με επιτυχία.

Προσοχή: Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής «Cleaner for Instagram Unfollow, Block and Delete» επιτρέπει στους χρήστες 50 κινήσεις. Έπειτα από αυτές θα χρειαστεί να πληρώσουν για την Pro έκδοση, επομένως περιοριστείτε στο ξεμπλοκάρισμα.

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

31 Σχόλια

  1. Καλησπέρα! Για δοκίμασε με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή πηγαίνοντας στη σελίδα του προφίλ σου, στη συνέχεια στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες για τις ρυθμίσεις, και τέλος στην επιλογή «Μπλοκαρισμένοι χρήστες». Φαίνεται πως διόρθωσαν το πρόβλημα που υπήρχε και δεν εμφανίζονταν οι χρήστες που είχαν αλληλομπλοκαριστεί, τουλάχιστον με μια δοκιμή που έκανα πριν από λίγο.

    1. Έχεις δίκιο, τώρα άλλαξε και σε μένα. Προηγουμένως μου εμφάνιζε κενή σελίδα προφίλ, όμως διατηρούσε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες. Τώρα είναι όλη κενή η σελίδα. Θα το κοιτάξω και αν βρω κάποιον νέο τρόπο θα επανέλθω!

 1. Καλησπέρα. Οταν γράφω το username οπουδήποτε,είτε σε σχόλια είτε σε αναζήτηση χρηστών με τους οποίους έχω ανταλλαξει μηνύματα,δεν εμφανίζεται πουθενά. Επίσης, όταν πηγαίνω στους μπλοκαρισμένους χρήστες ενώ μου τον εμφανίζει τον συγκεκριμένο χρήστη,όταν παω να πατήσω πάνω,ενω δείχνει πως επιλέγεται το εικονίδιο του δεν με βάζει στο προφιλ του.

  1. Καλησπέρα Δήμητρα! Δυστυχώς παρατήρησα πως ο συγκεκριμένος οδηγός δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί πια μετά από αλλαγές που έγιναν στο Instagram. Επίσης, δεν έχω βρει κάποιον άλλον τρόπο για να λυθεί το πρόβλημα με το αλληλομπλοκάρισμα. Θα ανανεώσω τον οδηγό σε περίπτωση που βρω κάτι.

 2. έχω και εγω ακριβως το ιδιο προβλημα.. μου βγαζει μια κενη σελιδα..
  το ψαχνω και εγω οσο μπορω μηπως βρω κατι..αν μπορεις και βρεις κατι ειδοποίησέ μας..

   1. Και εγω έπαθα το ίδιο πράγμα κσι το ξεμπλοκαρα με το προγραμμα αυτό !! Τι πρόβλημα έχεις ; Και δεν θες να τους βοηθήσεις ;

    1. Καλημέρα!

     Αν παρατηρήσεις γενικά τα σχόλια προσπαθώ να βοηθώ οποιονδήποτε έχει πρόβλημα, πολλές φορές ψάχνοντας από το μηδέν να βρω λύση σε θέματα που δεν γνωρίζω και ακούω για πρώτη φορά. Δεν κερδίζω κάτι σβήνοντας σχόλια, μιας και πολλές φορές έχω απαντήσει πως δεν γνωρίζω τη λύση και το σχόλιο μένει μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος άλλος αναγνώστης. Δεν καρπώνομαι επίσης την επιτυχία ότι εγώ ήμουν αυτός που βρήκε μια λύση, κάποιες φορές μαθαίνω κι εγώ από σχόλια άλλων.

     Στην περίπτωση σου, βλέποντας μαζικά σχόλια με το ίδιο περιεχόμενο (Mass Unfollow), θεώρησα πως υπάρχει spam προς όφελος της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Στο Fomo.gr καθημερινά υπάρχουν πολλά σχόλια αυτού του είδους, τα περισσότερα από ξένους, οι οποίοι μάλιστα έχουν φτάσει σε σημείο να χρησιμοποιούν Google Translate μήπως και περαστεί το σχόλιο τους. Τα δικά σου σχόλια έμοιαζαν με spam και αυτός είναι ο λόγος που δεν περάστηκαν.

    2. Ωραία οποίος έχει πρόβλημα κατεβάζει από το κινητο του από τα προγράμματα του κινητού το mass unfollow και ξεμπλοκάρει το άτομο που θέλει από κει σε 5 δευτερόλεπτα !!

 3. Καλησπέρα,θα ήθελα την βοήθεια σας,έχω αλληλομπλοκαριστει με κάποιον με τον οποίο θέλουμε να μην είμαστε πλέον μποοκαρισμενοι,ενώ υπάρχει στους μπλοκαρισμενους χρήστες όταν πατάω πάνω στ όνομα μου βγάζει μόνο μια λευκή οθόνη τίποτα παραπάνω..υπάρχει κάποια λύση?

  1. Καλησπέρα! Προσωπικά δεν έχω βρει νέα λύση στο πρόβλημα που αναφέρεις. Μία αναγνώστρια πρότεινε το πρόγραμμα «Mass Unfollow» για iOS, όμως δεν έχω συσκευή για να το δοκιμάσω αν λειτουργεί.

  1. Η αλήθεια είναι πως φαίνεται να έχουν γίνει κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση! Έκανα αλληλομπλοκάρισμα για δοκιμή μεταξύ δύο χρηστών και παρατήρησα πως άσχετα ποιος ξεκίνησε το μπλοκάρισμα, κάθε φορά μπορούσα να κάνω ξεμπλοκάρισμα μονάχα από τον ίδιο χρήστη και όχι από τον άλλον. Μέσα από τη λίστα «Μπλοκαρισμένοι» στη μια περίπτωση άνοιγε κενή η σελίδα προφίλ του μπλοκαρισμένου, όμως είχε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά. Στην άλλη περίπτωση το εικονίδιο δεν υπήρχε και μου φάνηκε περίεργο. Η έκδοση του Instagram είναι η 44.0.0.9.93 και τουλάχιστον φαίνεται πως στο αλληλομπλοκάρισμα ο ένας από τους δύο χρήστες έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει το ξεμπλοκάρισμα για να το ολοκληρώσει στη συνέχεια ο άλλος χρήστης. Θα το παρατηρήσω και σε επόμενο update της εφαρμογής να δω αν αλλάξει κάτι.

 4. Για android από την εφαρμογη Cleaner πηγαίνεις τερνα δεξια Settings και στην συνέχεια τέρμα κατω Blocked users και μετά πατοντας πάνω στο προφιλ σου εμφανίζει δεξιά unblock. ?

 5. Βρε παιδια εχω ενα θεμα στο ινσταγκραμ με τα σχολια.Υπαρχουν ποστ στα οποια δεν μου φορτιζουν τα σχολια ωστε να τα δω.Αν κανω σχολιο μου βγαζει μονο το δικο μου ενω τα υπολοιπα οχι.Αν κανω και βγω απ την φωτογραφια και ξανα παω να δω τα σχολια δεν μου φορτιζει να δω ουτε το δικο μου και μιυ δειχνει ενα κυκλακι με ενα κυκλικο βελος της φορτωσης το παταω και με κοβει.Υπαρχουν φωτογραφιες που δεν μου το κανει και αλλες που μου το εχει κανει αλλα εφτιαξε και ξαναχαλασε.τι γινεται?απο αλλο προφιλ με ιδιο αριθμο τηλεφωνου ομως μου τα δειχνει κανονικα.

  1. Καλησπέρα Κωνσταντίνα! Περίεργη η κατάσταση που αναφέρεις, δεν την έχω ξανακούσει. Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις το Instagram και να εγκαταστήσεις στη συνέχεια την τελευταία έκδοση μήπως και λυθεί το πρόβλημα. Δεν ξέρω τι άλλο να σου προτείνω.

 6. Εγω κατεβασα την εφαρμογη και οντως ισχυει και ξεμπλοκαρα τον χρηστη Α που με ειχε μπλοκαρει 😛

  Υ.Γ πολυ αλληλομπλοκαρισμα ρε παιδια!!

  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *