Επαναφορά φωτογραφιών & βίντεο στο Instagram

Επαναφορά φωτογραφιών & βίντεο στο Instagram

Η ομάδα του Instagram αποφάσισε να δώσει στους χρήστες τη δύναμη να μπορούν να επαναφέρουν διαγραμμένο περιεχόμενο στο προφίλ τους.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι χάκερς, οι οποίοι συνήθως διέγραφαν περιεχόμενο από χακαρισμένα προφίλ κι έπειτα οι χρήστες ζητούσαν την επιστροφή του.

Πλέον, έχοντας και μια δικλείδα ασφαλείας την οποία θα δείτε παρακάτω, η επαναφορά περιεχομένου είναι μια εύκολη διαδικασία.

Τι διαγραμμένο περιεχόμενο μπορώ να επαναφέρω;

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε πως μπορείτε να επαναφέρετε περιεχόμενο το οποίο έχει διαγραφεί εντός των 30 τελευταίων ημερών. Αν πρόκειται για ιστορία (που δε θα μεταφερθεί στο αρχείο ιστοριών), εντός των 24 τελευταίων ωρών.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα τηρείται αυστηρά, γι’αυτό και περιεχόμενο το οποίο έχει διαγραφεί για πάνω από 30 μέρες δεν είναι δυνατό να επιστραφεί στη θέση του.

Πιο συγκεκριμένα, είναι δυνατή η επαναφορά δημοσιεύσεων του προφίλ (φωτογραφιών και βίντεο), βίντεο του IGTV, reels (για όσους έχουν τη δυνατότητα αυτή) και αρχειοθετημένων ή εν ενεργεία ιστοριών.

Μια διευκρίνιση όσον αφορά τις δημοσιεύσεις: Αν η δημοσίευση ήταν αρχειοθετημένη πριν διαγραφεί, θα επιστρέψει στο «Αρχείο». Αν η δημοσίευση ήταν δημοσιευμένη στο προφίλ, θα επιστρέψει στη θέση της στο προφίλ.

Τέλος, το Instagram έχει φροντίσει να υπάρχει μια δικλείδα ασφαλείας στέλνοντας έναν 6ψήφιο κωδικό στον χρήστη μέσω email (ίσως και μέσω SMS), ώστε να εξασφαλίσει πως είναι εκείνος που ζητά την επαναφορά.

Διαδικασία επαναφοράς Instagram περιεχομένου

Η παρακάτω διαδικασία εφαρμόστηκε στην Android εφαρμογή του Instagram.

Διαδικασία επαναφοράς Instagram περιεχομένου

1. Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε κάτω δεξιά στο εικονίδιο με την εικόνα προφίλ σας.

2. Στη συνέχεια πατήστε πάνω δεξιά το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές.

3. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Ρυθμίσεις».

4. Στο νέο μενού, πατήστε την επιλογή «Λογαριασμός».

Διαδικασία επαναφοράς Instagram περιεχομένου

5. Στη συνέχεια, βρείτε και πατήστε την επιλογή «Πρόσφατα διαγραμμένα».

Στο σημείο αυτό μπορείτε να δείτε αν υπάρχουν δημοσιεύσεις (φωτογραφίες ή βίντεο), IGTV βίντεο ή ιστορίες για επαναφορά. Αν υπάρχουν, στο κάτω αριστερό μέρος τους θα αναγράφονται οι ημέρες που υπολείπονται έως ότου διαγραφούν οριστικά (ή οι ώρες, αν πρόκειται για Ιστορία) και δεν υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς τους.

6. Βρείτε το περιεχόμενο που θέλετε να επαναφέρετε και πατήστε πάνω του για να το ανοίξετε. Στο παράδειγμα πάτησα πάνω σε μια δημοσίευση φωτογραφίας.

Διαδικασία επαναφοράς Instagram περιεχομένου

7. Στη σελίδα της δημοσίευσης στην οποία θα μεταφερθείτε, πατήστε πάνω δεξιά στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες.

8. Στο μενού επιλογών που θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε την επιλογή «Επαναφορά».

9. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε ξανά την επιλογή «Επαναφορά».

Διαδικασία επαναφοράς Instagram περιεχομένου

10. Θα σας ζητηθεί να ταυτοποιήσετε πως είστε εσείς που ζητάτε την επαναφορά και όχι κάποιος τρίτος με τη συσκευή σας στα χέρια του. Επιλέξτε τον τρόπο μέσω του οποίου θα λάβετε τον κωδικό επιβεβαίωσης. Στο παράδειγμα έχω δώσει μόνο email, οπότε και είναι προεπιλεγμένος ο συγκεκριμένος τρόπος.

11. Πατήστε την επιλογή «Επόμενο» στο κάτω μέρος της οθόνης για να συνεχίσετε.

12. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε τον 6ψήφιο κωδικό επιβεβαίωσης που λάβατε. Στη δική μου περίπτωση έλαβα email με τίτλο «Επαλήθευση λογαριασμού», το οποίο περιείχε τον 6ψήφιο κωδικό.

13. Μόλις είστε έτοιμοι, πατήστε την επιλογή «Επιβεβαίωση».

Τέλος, επαναλάβετε τα βήματα 7, 8 και 9 του παραπάνω οδηγού, ώστε να γίνει η επαναφορά, γιατί για κάποιον περίεργο λόγο μετά την ταυτοποίηση χρειάζεται να τα ακολουθήσετε για 2η φορά.

Αν όλα πήγαν καλά, θα βλέπετε τη δημοσίευση η οποία θα έχει πλέον επανέλθει κανονικά στη θέση της και θα λείπει από τη λίστα στα «Πρόσφατα διαγραμμένα».

Προηγούμενο Άρθρο

Έκδοση αντίγραφου Ποινικού Μητρώου ηλεκτρονικά μέσω Gov.gr

Επόμενο Άρθρο

Έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης τύπου Α

6 Σχόλια

  1. Δεν μπορω να ανεβασω στορυ στο ινστα,και οταν εκανα απεγκατασταση και εγκατασταση της εφαρμογης εξαφανιστηακαν και τα highlights μου, τι πρεπει να κανω

    1. Καλημέρα! Λογικά τα highlights θα επανέλθουν από μόνα τους κάποια στιγμή. Δυστυχώς για το πρόβλημα ανεβάσματος story δε μπορώ να βοηθήσω.

  2. Καλησπέρα οι φωτογραφίες από το Instagram δεν υπάρχουν στη συλλογή μου πως μπορώ να τις επαναφέρω?

    1. Καλησπέρα! Εξαφανίστηκαν έτσι απλά χωρίς να κάνεις κάποια ενέργεια; Μήπως επανέφερες τον λογαριασμό σου μετά από απενεργοποίηση του; Γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο υπομονή μπορείς να κάνεις και επανέρχονται από μόνες τους οι φωτογραφίες και τα βίντεο σου.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.