Κρυφή προβολή και κατέβασμα Instagram ιστοριών μέσω υπολογιστή

Προβολή και κατέβασμα Instagram ιστοριών μέσω υπολογιστή

Πριν λίγο καιρό η ομάδα του Instagram παρουσίασε τη νέα λειτουργία Ιστορίες, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν αυτοκαταστρεφόμενες δημοσιεύσεις.

Επίσημα, η λειτουργία αυτή ήταν αρχικά διαθέσιμη μονάχα σε κινητές συσκευές με Android και iOS λειτουργικό, ενώ στη συνέχεια έκανε την εμφάνιση της και στη web έκδοση της εφαρμογής.

Αν και λοιπόν υπάρχει τρόπος να προβάλουμε Instagram Ιστορίες μέσω υπολογιστή, θα δούμε στον παρακάτω οδηγό πώς μπορούμε να τις δούμε κρυφά και να τις κατεβάσουμε για offline αναπαραγωγή και οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Θα χρησιμοποιήσουμε μια επέκταση για τον Google Chrome η οποία φέρει την ονομασία Chrome IG Story και είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω του Chrome Web Store.

Εγκατάσταση και χρήση του Chrome IG Story

1. Ανοίξτε τον Google Chrome και πατήστε το πλήκτρο για να εγκαταστήσετε την επέκταση:
Chrome IG Story – Web Store

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα δείτε το πλαίσιο με τίτλο «Η επέκταση Chrome IG Story προστέθηκε στο Chrome», καθώς και ένα νέο εικονίδιο, να εμφανίζονται στο πάνω δεξί μέρος του browser.

2. Επισκεφθείτε το instagram.com μέσω του Chrome και συνδεθείτε με τον Instagram λογαριασμό σας.

Κρυφή προβολή και κατέβασμα Instagram ιστοριών μέσω υπολογιστή

Θα παρατηρήσετε πως στο πάνω μέρος της σελίδας έχουν εμφανιστεί οι Ιστορίες μέσα σε ένα πλαίσιο της επέκτασης που εγκαταστήσατε προηγουμένως.

Κάνοντας αριστερό κλικ πάνω σε κάποιον χρήστη μπορείτε να προβάλετε την Ιστορία του, ενώ κάνοντας δεξί κλικ θα βρείτε την επιλογή «Download» για να κατεβάσετε όλα τα μέρη της Ιστορίας (φωτογραφίες και βίντεο) σε συμπιεσμένο αρχείο (μπορείτε να το ανοίξετε με το πρόγραμμα 7-Zip).

Πάνω δεξιά στο πλαίσιο υπάρχουν τρία εικονίδια:

  • Το εικονίδιο με το μάτι, το οποίο σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε την κρυφή (ανώνυμη) προβολή Ιστοριών.
  • Το εικονίδιο της εξερεύνησης, το οποίο εμφανίζει δημόσιες Ιστορίες από χρήστες που δεν ακολουθείτε.
  • Το εικονίδιο του popout, το οποίο σας επιτρέπει να ανοίξετε ένα νέο πλαίσιο με όλες τις Ιστορίες όσων ακολουθείτε και άλλες λειτουργίες, ξεφεύγοντας από το instagram.com.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και το εικονίδιο της επέκτασης στο πάνω δεξί μέρος του Chrome για να βλέπετε πιο άμεσα τις Instagram Ιστορίες σε όποια σελίδα κι αν βρίσκεστε.

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *