Τι είναι ο περιορισμός ενός Instagram χρήστη;

Τι πετυχαίνω με τον Instagram περιορισμό ενός χρήστη;

Η ομάδα του δημοφιλούς Instagram έφερε τη λειτουργία «Περιορισμός» ως έναν τρόπο αντιμετώπισης των χρηστών που κάνουν bullying.

Αν και τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζουμε τους ενοχλητικούς χρήστες με το γενικό μπλοκάρισμα, πλέον η λειτουργία «Περιορισμός» κάνει αθόρυβη δουλειά για χάρη μας.

Τι πετυχαίνω με τον Instagram περιορισμό χρήστη;

Αρχικά, ο «Περιορισμός» μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιονδήποτε χρήστη, χωρίς να παίζει ρόλο αν τον ακολουθείτε ή αν σας ακολουθεί.

Περιορίζοντας έναν χρήστη πετυχαίνετε τα εξής:

 • Ο χρήστης δεν ειδοποιείται για την ενέργεια σας.
 • Τα εισερχόμενα μηνύματα από εκείνον καταλήγουν στα «Αιτήματα μηνυμάτων» σας και όχι στα «Κύρια» μηνύματα.
 • Μπορείτε να διαβάσετε ένα εισερχόμενο μήνυμα από εκείνον χωρίς να καταλάβει ότι το διαβάσατε, δηλαδή δε θα δεχτεί την ένδειξη «Διαβάστηκε».
 • Εκείνος δε θα μπορεί να βλέπει την κατάσταση σύνδεσης σας (εφόσον την έχετε ενεργή).
 • Δε θα δεχόσαστε ειδοποίηση (στην καρτέλα «Δραστηριότητα») για τυχόν σχόλια που αφήνει εκείνος στις δημοσιεύσεις σας.
 • Τυχόν σχόλια του στις δημοσιεύσεις σας θα είναι ορατά μονάχα σε εκείνον και σε εσάς, εκτός κι αν τα εγκρίνετε και τα κάνετε ορατά σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής.

Τέλος, περιορίζοντας έναν χρήστη δεν επηρεάζεται η μεταξύ σας σχέση στην εφαρμογή. Αν σας ακολουθούσε θα συνεχίσει να σας ακολουθεί, όπως και αν τον ακολουθούσατε θα συνεχίσετε να τον ακολουθείτε.

Πώς μπορώ να περιορίσω έναν Instagram χρήστη;

Ο παρακάτω οδηγός εφαρμόστηκε σε Android συσκευή.

Πώς μπορώ να περιορίσω έναν Instagram χρήστη;

1. Επισκεφθείτε το προφίλ του χρήστη που θέλετε να περιορίσετε και πατήστε πάνω δεξιά στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες.

2. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Περιορισμός».

3. Στο νέο πλαίσιο, πατήστε την επιλογή «Απόρριψη» για να κλείσει.

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα βλέπετε κάτω από τις πληροφορίες του χρήστη την ένδειξη «Έχετε εφαρμόσει περιορισμούς στο χρήστη (username)».

Πώς μπορώ να κάνω κατάργηση περιορισμού σε έναν Instagram χρήστη;

Ο παρακάτω οδηγός εφαρμόστηκε σε Android συσκευή.

1. Αρχικά, επισκεφθείτε το προφίλ του περιορισμένου χρήστη.

Πώς μπορώ να κάνω κατάργηση περιορισμού σε έναν Instagram χρήστη;

2. Κάτω από τις πληροφορίες του, πατήστε την επιλογή «Κατάργηση περιορισμού».

Αυτό ήταν. Η ένδειξη θα αφαιρεθεί και ο χρήστης δε θα είναι πια περιορισμένος.

Αν δε θυμάστε κάποιον χρήστη που περιορίσατε στο παρελθόν, μπορείτε να τον βρείτε ως εξής:

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του Instagram.
 2. Πατήστε «Απόρρητο» από το μενού.
 3. Πατήστε «Περιορισμένοι λογαριασμοί»

Πώς μπορώ να εγκρίνω ή διαγράψω ένα σχόλιο ενός περιορισμένου χρήστη;

Ο παρακάτω οδηγός εφαρμόστηκε σε Android συσκευή.

Πώς μπορώ να εγκρίνω ή διαγράψω ένα σχόλιο ενός περιορισμένου χρήστη;

Έστω, λοιπόν, ότι συναντάτε σε κάποια δημοσίευση σας ένα «Μπλοκαρισμένο σχόλιο». Αυτό προέρχεται από χρήστη που είναι περιορισμένος από εσάς.

1. Μπορείτε να κάνετε είτε «Προβολή σχολίου» για να το δείτε, είτε «Διαγραφή» για να το αφαιρέσετε, είτε να το αφήσετε ως έχει (ορατό σε εσάς και τον δημιουργό του). Έστω ότι πατάτε «Προβολή σχολίου».

2. Το μήνυμα και το username του χρήστη θα εμφανιστούν στην οθόνη σας. Μπορείτε να πατήσετε «Έγκριση» για να κάνετε ορατό το μήνυμα σε όλους τους χρήστες, «Διαγραφή» για να το αφαιρέσετε, είτε να το αφήσετε ως έχει (ορατό σε εσάς και τον δημιουργό του).

Προηγούμενο Άρθρο

Εύρεση online του εντύπου Σύμβασης Εργασίας μέσω Εργάνη

Επόμενο Άρθρο

Εγγραφή στο Instagram για δημιουργία νέου λογαριασμού

111 Σχόλια

 1. Γειά σας! Θέλω να κανω αποκρυψη της ιστορίας μου από όλους τους ακόλουθους μου στο ινσταγκραμ, εκτός από ένα ή δύο άτομα. Μπορώ?
  Σε 180 άτομα περίπου με αφήνει να την κρύψω τους υπόλοιπους όχι, δε γίνεται? Ευχαριστώ.

  1. Καλησπέρα! Δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να κρύψεις την ιστορία σου από όλους πλην ενός ή δύο ατόμων. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω να σου πω αν έχει το Instagram κάποιον περιορισμό στις αποκρύψεις. Προτίμησε καλύτερα να βάλεις αυτούς τους δύο που θες στη λίστα με τους στενούς φίλους και να δημοσιεύεις τις ιστορίες σου προς τους κοινούς φίλους για να τις βλέπουν μονάχα αυτοί οι δύο.

 2. Γειά σας. Θα μπορούσα να κάνω κάποια ρυθμίση στο ινσταγκραμ και να μη δέχομαι καθόλου μηνύματα από κάποιον που με ακολουθει και τον ακολουθώ? Όχι σίγαση γιατί νομίζω εκεί έρχονται τα μνμ απλά σιωπηλά. Να μη τα βλέπω καθόλου γίνεται, και να μην έρχονται?

  1. Καλημέρα! Απ’όσο γνωρίζω, εφόσον τον ακολουθείς θα λαμβάνεις μηνύματα από εκείνον. Διαφορετικά, αν απλώς σε ακολουθεί κάποιος και δεν τον ακολουθείς εσύ, μπορείς από τις Ρυθμίσεις => Απόρρητο => Μηνύματα, να επιλέξεις αν θα λαμβάνεις αιτήματα μηνυμάτων από τους ακόλουθους ή και καθόλου μηνύματα από αυτούς.

 3. Όταν μπαίνω στο προφίλ ενός φίλου στο instagram δείχνει ότι είμαι στους φίλους του κανονικά. Όταν είμαι offline και πατήσω το προφίλ του βλέπω την ένδειξη ο λογαριασμός είναι κλειδωμένος, κάτι που δεν συμβαίνει όταν τσεκάρω offline αλλά προφίλ φίλων / ακολούθων. Με ακολουθεί κανονικά και εκείνος. Με έχει μπλοκάρει /περιορίσει? Γιατί συμβαίνει αυτό?

  1. Καλησπέρα! Ο περιορισμός δεν έχει σχέση με το πρόβλημα σου. Επίσης, το μπλοκάρισμα δε θα σου επέτρεπε να επισκεφθείς το προφίλ του άλλου. Όταν λες ότι είσαι «offline», εννοείς πως απενεργοποιείς τη ρύθμιση «Εμφάνιση κατάστασης δραστηριότητας»; Και πάλι όμως, αυτό δε θα άλλαζε την προβολή ενός άλλου προφίλ. Και όταν λες ότι ο λογαριασμός είναι «κλειδωμένος», εννοείς ότι είναι ιδιωτικό προφίλ και η εφαρμογή θεωρεί ότι δεν είσαι ακόλουθος και δεν εμφανίζει το περιεχόμενο του; Γιατί δε μπορεί τη μια στιγμή να στο εμφανίζει κανονικά και την άλλη να θεωρεί ότι δεν είσαι ακόλουθος.

 4. Όταν λέω offline, εννοώ ότι έχω κλείσει τα δεδομένα κιν. τηλεφωνίας. Εκ παράδρομης φαντάζομαι ότι το instagram με αφήνει και ανοίγω προφίλ φίλων, τα οποία τα βλέπω κανονικά εκτός από αυτό που δείχνει κλειδωμένος ο λογαριασμός… Όπως το έβλεπα πριν ξεκινήσουμε να ακολουθούμε ο ένας τον άλλον.

  1. Αν έχεις κλείσει τα δεδομένα κιν. τηλεφωνίας και δεν έχεις ενεργό Wi-Fi, δηλαδή είσαι τελείως offline, τότε λογικό είναι το Instagram να μη μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ για να βρει την πληροφορία πως είσαι follower και να σου εμφανίσει το προφίλ. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να χρησιμοποιείς το Instagram όταν είσαι offline. Εκτός κι αν καταλαβαίνω κάτι λάθος από αυτά που μου λες.

 5. Γειά σας. Αν περιορίσω έναν ακολουθο μου που τον ακολουθώ και εγώ και βάλω στα αιτήματα μηνυμάτων να μη λαμβάνω καθόλου αιτήματα από ακόλουθους μου, αν μου στείλει μήνυμα στις συνομηλιες στο ινσταγκραμ δε θα τα λάβω ποτέ?

  1. Καλησπέρα! Θεωρητικά τουλάχιστον, θα πρέπει ο περιορισμός να στέλνει αρχικά το μήνυμα του ακόλουθου στα αιτήματα μηνυμάτων. Έπειτα, αφού έχεις επιλέξει στις ρυθμίσεις να μη λαμβάνεις αιτήματα μηνυμάτων από τους ακόλουθους, το μήνυμα δε θα πρέπει να παραδίδεται ποτέ σε σένα. Σε μια δοκιμή που έκανα μόλις, λαμβάνοντας υπόψιν ότι υπήρχε στο παρελθόν συνομιλία μεταξύ των δύο λογαριασμών, το μήνυμα τελικά ερχόταν κανονικά ως αίτημα μηνύματος. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι υπήρξε επικοινωνία στο παρελθόν. Αν το δοκιμάσεις κι εσύ με κάποιον, μπορείς να μοιραστείς το αποτέλεσμα για να μάθουμε και οι υπόλοιποι.

   1. Από όσο ξέρω αν επιλέξεις να μη λαμβάνεις μηνύματα από ακόλουθους, επειδή το έχω κάνει, δε λάμβανα μνμ από αυτούς που μόνο με ακολουθούν. Νομίζω ότι αν ακολουθείς και εσύ κάποιον και να το επιλέξεις αυτό θα λαμβάνεις τα μνμ του ως αιτήματα.Σωστο ή λάθος? Έτσι γράφει τουλάχιστον στο ίντερνετ.

    1. Λογικά ναι, θα τα λαμβάνεις εφόσον τον ακολουθείς κι εσύ. Απλά μπλέκονται πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις και επιλογές και είναι δύσκολο να προβλέψεις τη συμπεριφορά του Instagram σε μια τέτοια κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.