Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω Gov.gr

Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω Gov.gr

Τέλος οι επισκέψεις σε Δηματολόγια και ΚΕΠ, αφού το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης είναι πλέον διαθέσιμο μέσω του Gov.gr!

Με μόλις 10 βήματα, όπως θα δείτε στην παρακάτω διαδικασία, μπορείτε να αποθηκεύσετε το πιστοποιητικό σας σε μορφή PDF στη συσκευή σας.

Εκδίδεται πλέον ηλεκτρονικά, είναι 100% έγκυρο και μπορείτε να το καταθέτετε κανονικά σε δημόσιες ή άλλες υπηρεσίες οι οποίες το ζητούν.

Για να λάβετε το δικό σας Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, αρκεί μονάχα να γνωρίζετε τους TAXISnet κωδικούς σας και να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία.

Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω Gov.gr

Οι παρακάτω εικόνες προέρχονται από υπολογιστή με χρήση Mozilla Firefox. Η διαδικασία είναι όμοια και στις κινητές συσκευές.

1. Πατήστε τον σύνδεσμο για να μεταβείτε στο Gov.gr.

Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω Gov.gr

2. Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε, κάντε κλικ στην επιλογή «Είσοδος στην υπηρεσία >».

Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω Gov.gr

3. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε με τον TAXISnet λογαριασμό σας, γι’αυτό κάντε κλικ στην επιλογή «Σύνδεση».

Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω Gov.gr

4. Στο σημείο αυτό πληκτρολογήστε τους TAXISnet κωδικούς πρόσβασης στα πεδία «Χρήστης» και «Κωδικός».

5. Μόλις είστε έτοιμοι κάντε κλικ στην επιλογή «Σύνδεση».

Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω Gov.gr

6. Στην επόμενη σελίδα φροντίστε η επιλογή «Συνέχεια» να είναι τσεκαρισμένη.

7. Κάντε κλικ από κάτω στην επιλογή «Αποστολή».

Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω Gov.gr

8. Στην επόμενη οθόνη ελέγξτε ότι το όνομα, το επώνυμο και το ΑΦΜ σας είναι σωστά. Εφόσον είναι, κάντε κλικ στην επιλογή «Συνέχεια».

Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω Gov.gr

9. Θα εμφανιστούν και πάλι προσωπικά στοιχεία σας. Ελέγξτε πως είναι σωστά και κάντε κλικ στην επιλογή «Έκδοση».

Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω Gov.gr

10. Αν όλα πήγαν καλά θα έχει εμφανιστεί η επιλογή «Λήψη αρχείου» στην οθόνη σας. Κάντε κλικ σε αυτή και αποθηκεύστε το αρχείο με ονομασία «govgr_attachment» και μορφή αρχείου «PDF» στη συσκευή σας.

Ανοίγοντας το αρχείο και αναλόγως τον αριθμό μελών της οικογένειας σας, θα εμφανιστεί ένα έγγραφο όπως είναι το παρακάτω.

Στην περίπτωση του παραδείγματος, βλέπετε ένα αρχικό μέλος και δύο τέκνα.

Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω Gov.gr
Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω Gov.gr
Προηγούμενο Άρθρο

Έκδοση Πιστοποιητικού Γέννησης μέσω Gov.gr με TAXISnet κωδικούς

Επόμενο Άρθρο

Έκδοση βεβαίωσης εμβολιασμού COVID-19 μέσω Gov.gr

31 Σχόλια

 1. Θέλω να κάνω διαγραφη του λογαριασμού μου στο facebook . Να σβηστούν όλες οι φωτογραφίες που έχω…και από κινητά και δεν είναι σε άλμπουμ, γιατί είναι πάνω από 4500 φωτο. Μέσα στο περιθωριο των 30 ημερών ίσως τον επαναφέρω.Αν επανέλθει ο λογαριασμός πίσω ξαναεμφανίζονται και οι φωτογραφίες;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  1. Καλησπέρα! Αν και η ερώτηση σου είναι τελείως άκυρη με τον παραπάνω οδηγό, θα σου απαντήσω. Εφόσον επαναφέρεις τον Facebook λογαριασμό εντός των 30 ημερών από την ημερομηνία που ξεκίνησες τη διαδικασία διαγραφής, όλες οι φωτογραφίες που βρίσκονται σε αυτόν θα επανέλθουν κανονικά. Δεν έχει σημασία σε ποιο άλμπουμ βρίσκονται οι φωτογραφίες ή αν είναι δημοσιευμένες κατευθείαν στο χρονολόγιο ή από κινητό. Αρκεί που είναι ανεβασμένες στον λογαριασμό.

 2. Καλησπέρα σας,
  Ακολουθώ την παραπάνω διαδιακασία αλλά στο τελικό στάδιο λαμβάνω το ακόλουθο μήνυμα:
  “Δεν επιτρέπεται η εκτύπωση. Υπάρχουν μη οριστικοποιημένα γεγονότα ή εκκρεμότητες ή ένδειξη μη διαθεσιμότητας στη διαλειτουργικότητα που σχετίζονται με την εγγραφή.”
  Δεν αναφέρει τίποτα σε σχέση με ποια είναι αυτά το μυ οριστικοποιημένα γεγονότα ή εκκρεμότητες. Πώς θα μπορούσα να το μάθω αυτό και απο πού;
  Ευχαριστώ

  1. Καλημέρα! Δε σε αφήνει δηλαδή να κάνεις λήψη του αρχείου που εκδόθηκε; Περίεργο ακούγεται. Δυστυχώς δεν έχω κάποια άμεση λύση να σου προτείνω, παρά μόνο να επικοινωνήσεις μαζί τους και να τους περιγράψεις το πρόβλημα.

 3. Κι εγω το ιδιο προβλημα… Λαμβανω το παρακατω μηνυμα οταν προσπαθω να παραγγειλω ενα πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης. Ξερει κανεις πως μπορω να το διορθωσω? ”Δεν επιτρέπεται η εκτύπωση. Υπάρχουν μη οριστικοποιημένα γεγονότα ή εκκρεμότητες ή ένδειξη μη διαθεσιμότητας στη διαλειτουργικότητα που σχετίζονται με την εγγραφή.”

 4. Ομοίως και σε εμένα δεν μου αφήνει περιθώρια έκδοσης πιστοποιητικών υπογραμμίζοντας σε κόκκινο πλαίσιο
  Υπάρχουν μη οριστικοποιημένα γεγονότα ή εκκρεμότητες ή ένδειξη μη διαθεσιμότητας στη διαλειτουργικότητα που σχετίζονται με την εγγραφή.”

 5. ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΕΝΗΣΗΣ ΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΥΝΗΜΑ ”Δεν επιτρέπεται η εκτύπωση. Υπάρχουν μη οριστικοποιημένα γεγονότα ή εκκρεμότητες ή ένδειξη μη διαθεσιμότητας στη διαλειτουργικότητα που σχετίζονται με την εγγραφή.”

  Επικοινωνήστε με τον δήμο της περιοχής σας. Σε μένα είχε πεθάνει συγγενικό πρόσωπο το οποίο δεν το είχαν κλικάρει σωστά στο σύστημα. Το πρόβλημα ήταν καθαρά τυπικό στο δήμο. Με το που έκλεισα το τηλέφωνο. Η εκτύπωση έγινε άμεσα. Ούτε στο ΚΕΠ μπόρεσαν να με βοηθήσουν ούτε πουθενά αλλού.

 6. Για Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης παίρνω το μήνυμα: “Δε βρέθηκε Εγγραφή Δημοτολογίου στο Πληροφοριακό Σύστημα του Μητρώου Πολιτών για τα δεδομένα στοιχεία πολίτη”.

  1. Καλησπέρα! Στις Συχνές Ερωτήσεις αναγράφεται το εξής:
   Προσπαθώ να βγάλω απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης και μου βγάζει μήνυμα «Δε βρέθηκε Λ.Π. στο Πληροφοριακό Σύστημα του Μητρώου Πολιτών για τα δεδομένα στοιχεία πολίτη.»

   Διαθέσιμες ηλεκτρονικά είναι οι ληξιαρχικες πράξεις που εκδόθηκαν από το 2013 και μετά, ή παλαιότερες, οι οποίες μεταβλήθηκαν ή/και για τις οποίες εκδόθηκε απόσπασμα από το 2018 και μετά. Η ληξιαρχική πράξη που ζητήσατε μπορεί να εκδοθεί μόνο από το Δήμο. Είτε δεν ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία σας στο Μητρώο πολιτών, είτε έχετε λανθασμένα στοιχεία στο φορολογικό μητρώο. Αν μπορείτε να εκδώσετε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το gov.gr τότε τα στοιχεία του φορολογικού μητρώου είναι σωστά και το πρόβλημα εντοπίζεται στα στοιχεία σας στην ληξιαρχική πράξη. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Δήμο σας. Αν κάποιο από τα στοιχεία σας στο φορολογικό μητρώο είναι λάθος ή είναι γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες θα πρέπει να το διορθώσετε στη ΔΟΥ σας.

 7. Θέλω να βγάλω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και στο “απαιτείται ταυτοποίηση” όταν πατώ “σύνδεση” μου ζητάει σε ποιο φορέα (τράπεζα) έχω λογαριασμό και όταν επιλέγω από τη λίστα που μου εμφανίζεται, μου ζητά τους κωδικούς του web banking. Δεν τους έβαλα. Για πιο λόγο αυτό, έχει συμβεί σε κάποιον;

  1. Καλησπέρα! Το Gov.gr δίνει και ως τρόπο σύνδεσης εκείνον των τραπεζών, δηλαδή το ebanking. Αν ρωτάς εμένα, δεν έχεις κάτι να φοβάσαι γιατί μεταφέρεσαι στο περιβάλλον της κάθε τράπεζας, πληκτρολογείς εκεί τα στοιχεία σου και συνδέεσαι ύστερα στο Gov.gr. Μπορείς όμως αν θες να δοκιμάσεις και τον πρώτο τρόπο σύνδεσης, δηλαδή την επιλογή «Επιλέξτε ΓΓΠΣΔΔ», η οποία στη συνέχεια ζητά τα TAXISnet στοιχεία σου αντί για τα στοιχεία της τραπέζης.

 8. Προσπαθω να κατεβάσω πιστοποιητικό από το gov. Και μου βγαζει αυτό το μηνυμα:
  Δε βρέθηκε Εγγραφή Δημοτολογίου στο Πληροφοριακό Σύστημα του Μητρώου Πολιτών για τα δεδομένα στοιχεία πολίτη.

  1. Καλησπέρα! Φαίνεται πως πρέπει να επικοινωνήσεις με το ΚΕΠ σου στην περίπτωση αυτή.

   1. Καλημέρα θελω να βγάλω το πιστοποιητικό οικογενειακήσς κατάστασης για το παιδικο σταθμό, τα παιδιά έχουν ιθαγένειας Ελληνική και οι γονείς οχι πως μπορώ να το κανω? Ευχαριστώ πολύ

    1. Καλησπέρα! Δε σε καλύπτει ο παραπάνω οδηγός; Κολλάς σε κάποιο βήμα;

 9. Καλησπέρα. Είμαι διαζευγμένη με ένα παιδί. Ζητώ πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης μέσω του gov. gr και δεν μου εμφανίζει τα στοιχεία του τέκνου, ούτε του πρώην συζύγου, παρά μόνο τα δικά μου ως “άγαμη”. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορώ να κάνω;

  1. Καλημέρα! Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό και τέτοια θέματα μπορούν μόνο να τα γνωρίζουν οι άνθρωποι πίσω από το Gov.gr (ίσως και άνθρωποι των ΚΕΠ). Οπότε σου προτείνω να επικοινωνήσεις μαζί τους και να υποβάλεις ερώτημα περιγράφοντας το πρόβλημα σου.

 10. Καλησπερα έχω πρόβλημα δεν μπορώ να κάνω έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής δεν με αφήνει το σύστημα τι μπορεί να συμβαίνει

  Πατάω να βγάλω πιστοποιητικό οικογενειακησ Και μου βγαζει το παρακάτω :Υπάρχουν μη οριστικοποιημένο γεγονοταή εκκρεμότητες ή ένδειξη μη διαθεσιμότητας στη διαλειτουργικότητα που σχετίζονται νε την εγγραφή !

 11. Δε βρέθηκε Εγγραφή Δημοτολογίου στο Πληροφοριακό Σύστημα του Μητρώου Πολιτών για τα δεδομένα στοιχεία πολίτη. Για πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Τι πρέπει να κάνω;

 12. Καλησπερα. Χρειαζομαι πιστοποιητικο γεννησης και ενω φαινονται ολα τα στοιχεια μου σωστα, μολις φτανω στην εκδοση , μου γραφει με κοκκινα γραμματα στην μπαρα, “προεκυψε σφαλμα κατα την εκδοση, προσπαθηστε αργοτερα” Εχω προσπαθησει πολλες φορες, και απο διαφορετικες συσκευες και συνεχιζει να μου γραφει το ιδιο!!
  Τι μπορει να συμβαινει;

  1. Καλησπέρα! Αυτό λογικά συμβαίνει γιατί υπάρχει κάποιο σφάλμα στην υπηρεσία του Gov.gr. Δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω εγώ και προτείνω να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους του Gov.gr και να τους εξηγήσεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

 13. τα προσωπικα μου στοιχεια εχουν λαθη .οπως παράδειγμα η ημερομηνια γεννησης ειναι λαθος .Πως μπορω να τα διορθώσω;

  1. Καλησπέρα! Δυστυχώς, όπως αναφέρει το Κέντρο Βοήθειας του Gov.gr, δεν υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας των στοιχείων αυτών μέσω του Gov.gr, καθώς τα αντλεί αυτόματα από κάπου. Αν και δεν αναφέρει η πλατφόρμα πού μπορεί να γίνει διόρθωση των στοιχείων σε περίπτωση λάθους, εγώ θα ρωτούσα σε ένα ΚΕΠ για να με κατατοπίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.