Ποιοι βλέπουν το προφίλ μου στο Instagram; Απαντάμε στο δημοφιλές ερώτημα!

Ποιοι βλέπουν το προφίλ μου στο Instagram; Απαντάμε στο δημοφιλές ερώτημα!

Για να βρίσκεσαι εδώ, θα έχεις δημιουργήσει έναν Instagram λογαριασμό, θα ανεβάζεις φωτογραφίες και βίντεο, και θα αναρωτιέσαι:

«Πώς μπορώ να μάθω πόσοι και ποιοι βλέπουν το Instagram προφίλ μου και το περιεχόμενο του;»

Ας ξεκινήσουμε με το εξής:

Αν δεν έχεις ασχοληθεί με τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου, οι φωτογραφίες και τα βίντεο σου είναι δημόσια προς προβολή και μπορούν να τα δουν όλοι οι χρήστες του ίντερνετ, μιας και δεν έχεις ιδιωτικό λογαριασμό.

Ποιοι χρήστες βλέπουν τις Instagram φωτογραφίες και βίντεο μου;

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σε στενοχωρήσω, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μάθεις ποιος μπαίνει στο προφίλ σου, ή ποιος απλά κοιτάζει τις φωτογραφίες και τα βίντεο σου.

Επίσημη θέση στο ερώτημα δεν υπάρχει στο Κέντρο Βοήθειας του Instagram, εν αντιθέσει με το ίδιο ερώτημα για το Facebook.

Πώς είμαστε τόσο σίγουροι για την απάντηση μας; Αν υπήρχε τρόπος θα τον βρίσκαμε μιας και έχουμε κάνει μπόλικη αναζήτηση για το θέμα.

Αν μελλοντικά υπάρξει, να είστε σίγουροι πως θα τον δημοσιεύσουμε.

Και γιατί υπάρχουν εφαρμογές που υπόσχονται να μου δώσουν την απάντηση;

Με απλά και γρήγορα λόγια, για να σας κοροϊδέψουν και να βγάλουν κέρδος από εσάς, ή να σας κλέψουν τα στοιχεία και να χρησιμοποιήσουν το προφίλ σας για δικούς τους σκοπούς.

Οι περισσότερες εφαρμογές που κατεβάζετε από τα App Stores των Android και iOS θα σας ζητήσουν να κάνετε σύνδεση με τα στοιχεία του Instagram προφίλ σας.

Και τότε τα στοιχεία σας θα σταλούν σε κάποιον server και ο προγραμματιστής της εφαρμογής θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να μπει στο προφίλ σας.

Άλλες εφαρμογές απλώς συνηθίζουν να δείχνουν ως λίστα χρηστών που βλέπουν το προφίλ σας, εκείνους που αλληλεπιδρούν με αυτό, δηλαδή κάνουν likes στις φωτογραφίες και τα βίντεο σας, αφήνουν σχόλια, κλπ.

Οι προηγούμενες εφαρμογές δε λένε ψέμματα, όμως εσείς ψάχνετε να βρείτε ποιοι χρήστες βλέπουν το προφίλ σας και δεν αλληλεπιδρούν με αυτό. Σωστά;

Όπως και να ‘χει, να θυμάστε πως καμία εφαρμογή δε θα σας δώσει λίστα με όλους όσους μπαίνουν στο Instagram προφίλ σας και στις φωτογραφίες και στα βίντεο σας.

Η μόνη περίπτωση που μπορείτε να δείτε ποιος βλέπει περιεχόμενο σας, αφορά τις Ιστορίες σας. Η λειτουργία αυτή διαθέτει επίσημα την επιλογή να βλέπετε λίστα με ακόλουθους και μη χρήστες που κοιτάζουν κάθε μέρος της Ιστορίας σας.

Πρέπει να κάνω κάτι αν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους εφαρμογές;

Για να είσαστε ασφαλείς, προτείνουμε να προχωρήσετε στις παρακάτω τρεις ενέργειες.

1. Ανάκληση εξουσιοδότησης οποιασδήποτε ύποπτης εφαρμογής.
2. Απεγκατάσταση οποιασδήποτε ύποπτης εφαρμογής από την κινητή συσκευή σας.
3. Αλλαγή κωδικού πρόσβασης του Instagram λογαριασμού σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να δείτε ποιος είναι ενεργός στο Instagram και πώς να «κρυφτείτε»

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

26 Σχόλια

 1. Γεια σας! Φανταστική η δουλειά σας 😊 ήθελα ομ ως με τη σειρά μου να ρωτήσω κάτι. Αν θέλω να δω το story λογαριασμού που δεν ακολουθώ αλλα είναι δημοσιο, θα φανει; με λίγα λόγια θα περιλαμβάνομαι στις προβολές; παιζει ρόλο αν
  είναι κ ο δικούς μου λογαριασμός δημοσιος ή ιδιωτικος;

  1. Καλημέρα Νανά! Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Όσον αφορά την ερώτησή σου, έκανα κάποιες δοκιμές και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Δεν έχει σημασία αν έχεις ιδιωτικό ή δημόσιο προφίλ και αν ακολουθείς ή όχι ένα δημόσιο προφίλ. Κάθε φορά που βλέπεις την ιστορία ενός δημόσιου προφίλ φαίνεσαι στη λίστα με όσους παρακολούθησαν την ιστορία.

  1. Καλησπέρα! Αν και η ερώτηση σου δεν έχει σχέση με το Instagram, αλλά με τη δημιουργία site, θα σου απαντήσω. Γενικά μπορείς να κάνεις πολλά, ακόμη και αυτό που αναφέρεις. Σε ένα site μπορείς να ορίσεις οι χρήστες να συνδέονται με λογαριασμό για να δουν το περιεχόμενο και να γνωρίζεις πόσοι και ποιοι το είδαν, είτε είναι φωτογραφίες είτε όχι. Μήπως ήθελες να ρωτήσεις κάτι διαφορετικό;

  1. Καλησπέρα! Αν απλώς σε ειδοποιεί μέσω λιστών για χρήστες που δεν σε ακολουθούν, ή σταματούν να σε ακολουθούν, κλπ, τότε δεν διατρέχεις κάποιον κίνδυνο. Να προσέχεις να μην κάνεις μαζικά follow ή unfollow, τέτοιου είδους ενέργειες μπορούν να μπλοκάρουν προσωρινά ή μόνιμα τον λογαριασμό σου στο Instagram.

 2. Συγχαρητήρια για την δουλειά σου Θοδωρή και το μοναδικό niche που έχεις επιλέξει. Επειδή το συγκεκριμένο θέμα με καίει λόγω ενός συμβάντος που έγινε θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν έχει πέσει στην αντίληψη σου κάτι διαφορετικό από αυτό που αναφέρεις στο post. Δοκίμασα 2 εφαρμογές που παρότι σε αυτή την φάση δεν μου δούλεψαν δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουν 20-100k θετικά reviews χωρίς να κάνουν αυτό που υπόσχονται. Τσέκαρε και πες μου μια γνώμη ελπίζω να μην είναι τόσο τρύπιος ρουφιάνος το instagram γιατί καταστραφήκαμε…
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lonemanlabs.whoviewedmyprofile.facebook
  http://en.qmiran.com/home/download.html

  1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Συνεχίζω να υποστηρίζω πως δεν υπάρχει τρόπος να μάθεις ποιοι βλέπουν το Instagram προφίλ σου ή τις δημοσιεύσεις σου (με εξαίρεση τις Ιστορίες). Οι εφαρμογές αυτές λειτουργούν είτε δείχνοντας τυχαίους χρήστες μιας και αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες του χρήστη όπως τους ακόλουθους του, είτε δείχνουν χρήστες που έχουν αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενο του χρήστη και άρα πιθανόν να έχουν δει το προφίλ του, κ.ο.κ. Το γεγονός πως έχουν θετικές κριτικές είναι επειδή η πλειοψηφία των Ελλήνων (και μη) χρηστών δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία για να κρίνει πως τα αποτελέσματα των εφαρμογών αυτών είναι ψευδή. Μπορεί και να είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα ή οι εφαρμογές να ζητούν πρώτα τη βαθμολόγηση με 5 αστέρια για να λειτουργήσουν ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Υπάρχουν πολλές τεχνικές για να μαζέψει κανείς θετικές ψήφους σε μια εφαρμογή, ύπουλες και μη. Το Instagram είναι φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο που δε δίνει τέτοιου είδους στοιχεία σε τρίτους, γι’αυτό και οι εφαρμογές αυτού του είδους πατάνε στην ανάγκη των χρηστών να μάθουν και αποκτούν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τους.

   1. Μακάρι να ισχύει αυτό που λες γιατί εάν έχει τρύπα και κάνει τα στραβά μάτια τότε είναι τεράστιο foul. Πχ στα stories σίγουρα το ξέρεις και στο επιβεβαιώνω μπορείς να βλέπεις ιστορίες χωρίς να γνωστοποιείτε στον «κάτοχο» τους ότι τις είδες με μια ποικιλία από εφαρμογές και browser extensions. Όσο αναφορά τα αστέρια στο μάρκετ να δεχτώ ότι με διάφορες αθέμιτες πρακτικές τα αποκτούν. Σχεδόν 1.5 million followers στο facebook πως αποκτάται, με fake account και μποτάκια; Δεν σου κάνει εντύπωση;

    και μιλάμε για μια τελείως free εφαρμογή https://www.facebook.com/QMiran

    1. Ισχύει αυτό που αναφέρεις για τα stories.
     Εσύ θεωρείς φυσιολογικό μια σελίδα χωρίς δημοσιεύσεις στο Facebook να έχει σχεδόν 1,5 εκατ. likes; Εγώ πάντως όχι και συνεχίζω να μην εμπιστεύομαι την εφαρμογή. Εσύ και οποιοσδήποτε άλλος, μπορείτε να έχετε διαφορετική γνώμη.

    2. Εάν την εμπιστευόμουν δεν θα έθετα τον προβληματισμό μου. Όπως έγραψα την δοκίμασα και δεν δούλεψε αλλά με προβλημάτισαν τα review στο εάν δουλεύει ή δούλευε υπό προϋποθέσεις. Καλοπροαίρετα έγραψα δεν έχω κάποια διάθεση να αντιδικήσω μαζί σου… ίσα ίσα που εκτιμώ την δουλειά σου.

    3. Δε μαλώνουμε, κι εγώ καλοπροαίρετα γράφω όσα γράφω. Απλώς δε μπορούμε πάντα όλοι να συμφωνούμε και γι’αυτό σου έγραψα τα προηγούμενα. Με συγχωρείς αν φάνηκε το αντίθετο. 🙂

    4. Οκ, αφού είσαι απόλυτος το δέχομαι mythbusted 🙂

     Υ.γ. Όταν γράφεις απάντηση σε απάντηση και κάνεις refresh δείχνει σαν να έχει σβηστεί το μήνυμα γιαυτό σπάμαρα μηνύματα και έγινε η παρεξήγηση (νόμιζα ότι μου τα σβήνεις)

    5. Ααα οκ! Γενικώς όλα τα σχόλια περνούν από έγκριση δική μου, καθώς υπάρχουν αρκετά spam, οπότε θεώρησα προηγουμένως πως δεν το πρόσεξες.

    6. Ξέχασα να ρωτήσω εάν γνωρίζεις για τα instagram και facebook analytics… Αυτά δείχνουν μέχρι γεωγραφική θέση όχι προφίλ κτλ, σωστά;

     Τέλος στο facebook μόνο σε γκρουπ φαίνεται το πιος διαβάζει το κάθε ποστ ή μπορεί να γίνει και σε προφίλ στα βίντεο κλπ

     Ευχαριστώ

    7. Καλημέρα! Όσον αφορά τα analytics, τα στατιστικά αναφέρονται σε αριθμούς από ενέργειες χρηστών, χωρίς να προδίδουν κάθε χρήστης τι έκανε. Μπορείς να δεις, δηλαδή, πόσοι είδαν μια δημοσίευση, πόσοι έκαναν κλικ σε έναν σύνδεσμο, κλπ, μένοντας στα νούμερα.

     Σχετικά με το ποιος είδε ένα post σε Facebook group, η λειτουργία αυτή ισχύει μονάχα για τα Facebook groups (όχι για σελίδες ή προφίλ) και συγκεκριμένα για όσα έχουν κάτω από 250 μέλη. Αν ξεπεράσουν το προηγούμενο όριο, η λειτουργία χάνεται.

    8. Eυχαριστώ πολύ μια επισήμανση… το Instagram analytics ισχύει μόνο για public λογαριασμούς και τους αναγνωρίζεις από το email που έχει προστεθεί σε εμφανή θέση στον λογαριασμο;

    9. Καλησπέρα! Τα Instagram analytics είναι διαθέσιμα μονάχα για λογαριασμούς που έχουν μετατραπεί σε εταιρικό προφίλ. Περισσότερα εδώ. Στους εταιρικούς λογαριασμούς μπορείς να δεις κάποια φυσική διεύθυνση, καθώς και επιλογές για «κλήση», «email» και «οδηγίες», ανάλογα με τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν δοθεί.

    10. Έχω βρει δύο σκριπτ επί πληρωμή που προσφέρουν auto like και auto follow/unfollow σε συγκεκριμένα hashtag με εγγυημένο αριθμό followers στα 50 ευρώ πιστεύεις αξίζει ή υπάρχει κάτι εναλλακτικό free? To θέλω για να προωθήσω ένα μαγαζί…

    11. Καλησπέρα! Προσωπικά είμαι κατά των τεχνικών για auto like ή follow και δε συνιστώ τέτοιου είδους τεχνικές. Οπότε καταλαβαίνεις πως δε μπορώ και δεν ξέρω να σου προτείνω κάτι πάνω στο θέμα αυτό.

 3. Θοδωρή, γεια σου! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση μέσω καποιας εφαρμογής ή οτιδήποτε να καταλάβει κάποιος αν βλέπω την ιστορία του ή το προφίλ του. Ευχαριστώ!

  1. Καλημέρα! Όσον αφορά το προφίλ κάποιου χρήστη, δε μπορεί με κανέναν τρόπο (απ’όσο γνωρίζω εγώ) να καταλάβει ότι το είδες. Στην περίπτωση της Ιστορίας, η λειτουργία έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο από την ομάδα του Instagram, που επιτρέπει στον δημιουργό της Ιστορίας να βλέπει ποιοι χρήστες την είδαν. Όχι πόσες φορές όμως, απλώς ότι την είδαν τουλάχιστον μία φορά. Βέβαια, έχουν κυκλοφορήσει εφαρμογές που επιτρέπουν να βλέπεις Ιστορίες εκτός της επίσημης Instagram εφαρμογής και να μην φαίνεται στους δημιουργούς τους ότι τις είδες.

   1. Σε ευχαριστώ πολύ. Το έχω ξαναρωτησει αυτό, όμως είναι εντυπωσιακό που κάθε φορά που μπαίνω στο προφίλ κάποιου συγκεκριμένου (εντάξει, όχι κάθε φορά αλλά πολλές) εκείνος το γυρνάει σε ιδιωτικό. Και λέω, τόσο τυχαίο είναι; Έχω δει κάποιες εφαρμογές που σου λένε ποιοι μπαίνουν, ισχύει; instagram viewers εφαρμογές. Σε ευχαριστώ πολύ!

    1. Προσωπικά πιστεύω πως οι εφαρμογές αυτές δεν λειτουργούν, καθώς η ομάδα του Instagram δε δίνει πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες σε τρίτες εφαρμογές. Παρόλα αυτά, ίσως λειτουργούν μεταξύ χρηστών που χρησιμοποιούν και οι δύο την ίδια (τρίτη) εφαρμογή, ώστε εκείνη να μαρτυρά την δραστηριότητα τους με τα δικαιώματα που της έχουν παραχωρήσει.

 4. Καλησπέρα, κάνω αναζήτηση συχνά εναν χρήστη τον οποίον δεν ακολουθώ και τώρα δεν τον εμφανίζει σαν να μην υπάρχει το προφίλ ενώ από αλλαπροφιλ. Εμφανίζεται κανονικα. Γιατί γίνεται αυτο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *