Μεταφορά αρχείων & δεδομένων από Android σε Android συσκευή

Mi Drop app για ταχύτατες μεταφορές αρχείων μεταξύ Android κινητών

Μία από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές στην Xiaomi συσκευή μου είναι το «ShareMe». Δοκίμασα την εφαρμογή μεταφοράς αρχείων μεταξύ Android κινητών συσκευών και έμεινα έκπληκτος με τις δυνατότητες της!

Αρχικά, το «ShareMe» (πρώην Mi Drop) είναι διαθέσιμο μέσω του Google Play για όλες τις Android συσκευές, όχι μόνο για τις Xiaomi που ίσως πολλοί πιστεύουν, καθώς είναι γέννημα θρέμμα της εταιρίας.

Όσα διαφημίζει η Xiaomi για την εφαρμογή «ShareMe» είναι αλήθεια:

 • Μπορεί να μοιράσει αρχεία μεταξύ κινητών χωρίς τη χρήση ίντερνετ
 • Υποστηρίζονται τα αρχεία οποιουδήποτε τύπου χωρίς περιορισμό
 • Η μεταφορά είναι πολύ πιο γρήγορη σε σύγκριση με το Bluetooth (η Xiaomi υποστηρίζει έως και 200 φορές πιο γρήγορη)
 • Το design της εφαρμογής είναι όσο πιο απλό και minimal γίνεται, κάνοντας τη μεταφορά εξαιρετικά απλή υπόθεση
 • Είναι δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις

Ας εμβαθύνουμε περισσότερο στην εφαρμογή για να την κατανοήσουμε περισσότερο.

Μεταφορά αρχείων μεταξύ δύο συσκευών Android με χρήση του ShareMe

Αρχικά, θα πρέπει η εφαρμογή να είναι εγκατεστημένη και στις δύο συσκευές.

Για περισσότερη ευκολία, θα ονομάσουμε «Συσκευή Α» τη συσκευή του Αποστολέα και «Συσκευή Π» τη συσκευή του Παραλήπτη.

Ας ξεκινήσουμε με τη Συσκευή Αποστολέα.

Μεταφορά αρχείων μεταξύ δύο συσκευών Android με χρήση του ShareMe

Α1. Ανοίξτε την εφαρμογή ShareMe και πατήστε την επιλογή «Αποστολή».

Α2. Στο πάνω μέρος της οθόνης, υπάρχει οριζόντιο μενού για να επιλέξετε μεταξύ των «πρόσφατων αρχείων», της «διαχείρισης αρχείων» (file explorer), των «βίντεο», των «φωτογραφιών», των «εφαρμογών» και τέλος της «μουσικής».

Για τις ανάγκες του οδηγού επιλέξαμε τις «φωτογραφίες».

Α3. Από κάτω επιλέξτε τα αρχεία που επιθυμείτε να στείλετε. Για τις ανάγκες του οδηγού επιλέξαμε 3 φωτογραφίες.

Α4. Στο κάτω αριστερό μέρος μπορείτε να δείτε έναν κύκλο με έναν αριθμό, ο οποίος δείχνει τον αριθμό αρχείων που έχετε επιλέξει. Πατώντας το μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένα τα αρχεία που έχετε επιλέξει και να διαγράψετε κάποιο αν δε θέλετε να το στείλετε τελικά.

Α5. Μόλις είστε έτοιμοι, πατήστε την επιλογή «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο κάτω μέρος της οθόνης.

Μεταφορά αρχείων μεταξύ δύο συσκευών Android με χρήση του ShareMe

Αν όλα πήγαν καλά, θα βλέπετε στην οθόνη σας πως η κάμερα είναι πλέον ενεργή. Αυτό συμβαίνει για να σκανάρετε ένα ασπρόμαυρο πλαίσιο (QR κώδικα) στη συσκευή του Παραλήπτη. Μπορείτε, όμως, να επιλέξετε τον Παραλήπτη και από το κάτω μέρος της οθόνης, όπου θα βλέπετε πως γίνεται «Αναζήτηση για κοντινές συσκευές…».

Αναμονή έως ότου ξεκινήσει τις κινήσεις του ο Παραλήπτης.

Π1. Περνάμε στη Συσκευή Παραλήπτη, όπου πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή ShareMe και να πατήσετε την επιλογή «Λήψη».

Μεταφορά αρχείων μεταξύ δύο συσκευών Android με χρήση του ShareMe

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα βλέπετε στην οθόνη σας ένα μεγάλο ασπρόμαυρο τετράγωνο (QR κώδικα).

Αναμονή έως ότου συνεχίσει τις κινήσεις του ο Αποστολέας.

Α6. Συνεχίζουμε από τη Συσκευή Αποστολέα, όπου πρέπει είτε να σκανάρετε το μεγάλο ασπρόμαυρο τετράγωνο (QR κώδικα) στην οθόνη του Παραλήπτη, είτε να τον επιλέξετε στο κάτω μέρος της οθόνης σας.

Για τις ανάγκες του οδηγού έγινε επιλογή (MI 9) από το κάτω μέρος της οθόνης, όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα.

Αναμονή έως ότου ολοκληρώσει τις κινήσεις του ο Παραλήπτης.

Μεταφορά αρχείων μεταξύ δύο συσκευών Android με χρήση του ShareMe

Π2. Τέλος, στη Συσκευή Παραλήπτη πρέπει να πατήσετε την επιλογή «Accept» στο κάτω μέρος για να αποδεχτείτε το αίτημα να συνδεθείτε με τον Αποστολέα και να λάβετε τα αρχεία που θέλει να σας στείλει.

Αν όλα πήγαν καλά, θα πρέπει η μεταφορά αρχείων ή δεδομένων να έχει ξεκινήσει, κάτι το οποίο θα φαίνεται και στις δύο συσκευές (του Αποστολέα και του Παραλήπτη).

Αναμένετε έως ότου ολοκληρωθούν οι μεταφορές αρχείων και μετά κλείστε την εφαρμογή.

Τέλος, με το ShareMe μπορείτε να κάνετε και μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστή & Android μέσω WiFi.

Προηγούμενο Άρθρο

Απόκρυψη της κατάστασης σύνδεσης στο Instagram

Επόμενο Άρθρο

Δωρεάν αυτόματη μετάφραση στο κινητό με Google Translate

6 Σχόλια

 1. Καλησπέρα,
  Έχω το εξής πρόβλημα. Έκανα μεταφορά αρχείων από samsung galaxy s6 σε xiaomi redmi note5 και ενώ μου μετέφερε τα αρχεία (τα βλέπω στην διαχείριση) δεν τα εγκαθιστά και συνεπώς δεν μπορεί να τα ανοίξει. Τι πρέπει να κάνω;

  1. Καλησπέρα! Φαίνεται πως η εφαρμογή τα μετέφερε με επιτυχία. Τι ακριβώς αρχεία είναι αυτά που προσπαθείς να «τρέξεις» (να τα εγκαταστήσεις);

  1. Καλησπέρα! Αρχικά, θα πρέπει και οι δύο συσκευές (κινητό και υπολογιστής) να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο. Δεν έχει σημασία αν ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με WiFi ή καλώδιο ethernet προς το router. Η διαδικασία έχει ως εξής:
   1) Ανοίγεις το Mi Drop στο κινητό, πατάς στο εικονίδιο πάνω αριστερά και από το μενού που θα ανοίξει επιλέγεις «Συνδεθείτε με τον υπολογιστή».
   2) Στη νέα οθόνη πατάς την επιλογή «Έναρξη» στο κάτω μέρος.
   3) Θα σου εμφανιστεί μια διεύθυνση σε μπλε πλαίσιο της μορφής «ftp: //192.168.1.11:2121». Άνοιξε έναν οποιονδήποτε φάκελο στον υπολογιστή και στο πάνω μέρος του φακέλου, κάτω από το μενού, βρίσκεται η μπάρα που συνήθως αναγράφει τη διαδρομή που βρίσκεται ο φάκελος. Κάνε κλικ εκεί και γράψε τη διεύθυνση όπως ακριβώς στη δίνει το Mi Drop στο κινητό και πάτα «Enter» από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Θα παρατηρήσεις πως πλέον θα βλέπεις στον φάκελο τα αρχεία του κινητού σου και μπορείς να αντιγράψεις και να μεταφέρεις όσα θες.

 2. Καλησπέρα. Προσπαθώ να στείλω μέσω της εφαρμογής Mi Drop (ShareMe όπως αναγράφεται η ονομασία της εφαρμογής στις δικές μου συσκευές) έναν φάκελο με αρχεία κειμένων κάποιας εφαρμογής που έχω – εφαρμογή Writer – η οποία δεν κάνει μπακάπ από μόνη της, από το παλιό μου κινητό Xiaomi redmi note 4x στο νέο μου κινητό Xiaomi mi9t και δείχνει ότι αδυνατεί να τα στείλει, γιατί όπως καταλαβαινω γίνεται κάποια διακοπή σύνδεσης δικτύου. Να επισημάνω ότι με την εφαρμογή ShareMe έστειλα ήδη τρία Apk και έναν φάκελο μιας εφαρμογής η οποία κι εκείνη δεν έκανε μπακάπ, και τα έστειλε με επιτυχία. Ενώ από την εφαρμογή Writer και τον συγκεκριμένο φάκελο της με τα αρχεία κειμένων μου όσες φορές έχω προσπαθήσει να τον στείλω μου βγάζει συνεχώς το ίδιο πρόβλημα ότι αδυνατεί να τα στείλει επειδή όπως φαίνεται γίνεται διακοπή πότε της μίας ή πότε της άλλης συσκευής στην σύνδεση δικτύου. Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται και τι πρέπει να κάνω μιας και πρώτη φορά χρησιμοποιώ την εφαρμογή ShareMe (Mi Drop) για αποστολή αρχείων από μια συσκευή σε άλλη. Τι συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω για να λύσω το πρόβλημα ώστε να καταφέρω στείλω ολόκληρο τον φάκελο όπως τον έχω διαμορφώσει στο παλιό μου κινητό με τα αρχεία κειμένων στο νέο μου κινητό;

  1. Καλημέρα! Έχεις δίκιο πως έχει αλλάξει ονομασία και εμφάνιση η εφαρμογή και θέλει ανανέωση ο παραπάνω οδηγός. Όσον αφορά το πρόβλημα σου, δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει και δε μπορείς να μεταφέρεις τον συγκεκριμένο φάκελο. Μπορείς ωστόσο να χρησιμοποιήσεις κι άλλες εφαρμογές, όπως π.χ. το Google Drive.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.