Αλλαγή κωδικών πρόσβασης (passwords) TAXISnet

Αλλαγή κωδικών πρόσβασης (passwords) για το TAXISnet

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μάς προτρέπει να κάνουμε όλοι αλλαγή των κωδικών πρόσβασης για τους TAXISnet λογαριασμούς μας.

Αυτό συμβαίνει καθώς πλέον με τη νέα πλατφόρμα Gov.gr, καλό είναι οι συγκεκριμένοι κωδικοί πρόσβασης να μένουν αυστηρά προσωπικοί και να μην τους γνωρίζουν λογιστές, συγγενείς, και άλλοι.

Γνωρίζοντας κάποιος τον κωδικό πρόσβασης σας μπορεί να δημιουργήσει εύκολα πλέον ηλεκτρονική Εξουσιοδότηση και ηλεκτρονική Υπεύθυνη Δήλωση με τα προσωπικά σας στοιχεία και να είναι νόμιμα προς χρήση χωρίς να απαιτείται η υπογραφή σας. Μεγάλη προσοχή λοιπόν!

Και τι θα γίνει με τις δηλώσεις όταν έρθει η ώρα; Θα πρέπει ο λογιστής να σας βοηθήσει να του κάνετε Εξουσιοδότηση (διαδικτυακά μέσω TAXISnet) για να μπορεί να χρησιμοποιεί τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης και παράλληλα να μπορεί να φτιάξει τη φορολογική σας δήλωση ή να πραγματοποιήσει άλλες αλλαγές που θα του πείτε.

Δε θέλετε να κάνετε Εξουσιοδότηση στο λογιστή σας; Τουλάχιστον αλλάξτε πάλι τον κωδικό πρόσβασης σας όταν εκείνος τελειώσει με τα φορολογικά του λογαριασμού σας.

Διαδικασία αλλαγής password στο TAXISnet

1. Πατήστε τον σύνδεσμο για να μεταβείτε στο TAXISnet.

Διαδικασία αλλαγής password στο TAXISnet

2. Στη νέα σελίδα πραγματοποιήστε σύνδεση πληκτρολογώντας τα τωρινά TAXISnet στοιχεία σας στα πεδία «Όνομα χρήστη» και «Κωδικός πρόσβασης».

Αν δεν τα έχετε, λογικά θα τα έχει ο λογιστής σας ο οποίος ετοιμάζει τη φορολογική δήλωση σας και μπορείτε να τα ζητήσετε. Διαφορετικά, αν δεν έχετε λογαριασμό, μάθετε πώς θα κάνετε εγγραφή νέου χρήστη στο TAXISnet.

3. Μόλις είστε έτοιμοι κάντε κλικ στην επιλογή «ΣΥΝΔΕΣΗ».

Διαδικασία αλλαγής password στο TAXISnet

4. Στη νέα σελίδα, στο πλαίσιο «Αλλαγή κωδικού», πληκτρολογήστε τον τωρινό κωδικό πρόσβασης σας στο πεδίο «Τρέχων κωδικός».

5. Από κάτω, στο πεδίο «Νέος κωδικός», θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το νέο κωδικό πρόσβασης με τον οποίο θέλετε να συνδέεστε από εδώ και στο εξής. Για τον κωδικό υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί οι οποίοι είναι οι εξής:

 • Πρέπει να αποτελείται συνολικά από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες
 • Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 1 αριθμητικό χαρακτήρα (π.χ. 1, 2, 3, κλπ.)
 • Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 1 κεφαλαίο αλφαβητικό χαρακτήρα (π.χ. A, B, C, κλπ.)
 • Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 1 πεζό αλφαβητικό χαρακτήρα (π.χ. a, b, c, κλπ.)
 • Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 1 ειδικό χαρακτήρα (π.χ. θαυμαστικό «!», παπάκι «@», δίεση «#», κλπ.)

6. Από κάτω, στο πεδίο «Επιβεβαίωση νέου κωδικού», πληκτρολογήστε ξανά το νέο κωδικό πρόσβασης που βάλατε και στο προηγούμενο πεδίο «Νέος κωδικός».

7. Τέλος, πατήστε την επιλογή «Αλλαγή» όταν είστε έτοιμοι.

Διαδικασία αλλαγής password στο TAXISnet

Αν όλα πήγαν καλά, το μήνυμα «Ο κωδικός σας άλλαξε επιτυχώς.» θα εμφανιστεί πάνω από τα προσωπικά στοιχεία σας, περίπου στη μέση της οθόνης.

Αυτό σημαίνει πως την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να ξανασυνδεθείτε στο TAXISnet, θα ισχύει ο νέος κωδικός πρόσβασης που θέσατε.

Προηγούμενο Άρθρο

Εγγραφή σε Άυλη Συνταγογράφηση μέσω Gov.gr & TAXISnet

Επόμενο Άρθρο

Εύρεση online του εντύπου Σύμβασης Εργασίας μέσω Εργάνη

15 Σχόλια

  1. Καλημέρα! Μπορείς να διαβάσεις και να ακολουθήσεις τον οδηγό αλλαγής κωδικών πρόσβασης για το TAXISnet παραπάνω στη σελίδα.

  1. Μπορείς λοιπόν με τα τωρινά στοιχεία σύνδεσης που έχεις να πραγματοποιήσεις την αλλαγή στο νέο κωδικό και έπειτα να μην τον δώσεις στο νέο λογιστή. Για να σε βοηθά όμως θα πρέπει να του κάνεις μέσα από το TAXISnet εξουσιοδότηση για να μπαίνει στον λογαριασμό σου με τα δικά του στοιχεία σύνδεσης. Αν δε γνωρίζεις τη διαδικασία ζήτα να στην πει εκείνος.

  1. Καλησπέρα! Ναι, η δυνατότητα αφορά μόνο τον κωδικό πρόσβασης. Το username δε μπορεί να αλλάξει από τον χρήστη, αλλά μόνο από την εφορία.

 1. καλησπέρα! Σε περίπτωση που ο λογιστής χωρίς την έγκριση μου, αλλάξει τους κωδικούς μου taxis net, σε ποιες διαδικασίες μπορώ να προβώ ? ( τους κωδικούς μου τους είχα βγάλει εγώ η ιδια με την εγγραφή μου στο taxis net πριν 12 χρόνια περίπου και τους έδωσα στον νέο λογιστή λάθος μου !! και τώρα προσπαθώ να μπω και δεν μπορώ μου βγάζει λάθος

  1. Καλημέρα! Μπορείς να ακολουθήσεις τη διαδικασία «Ξέχασα τον κωδικό μου», με την προϋπόθεση ότι γνωρίζεις το username και τον κλειδάριθμο σου, ώστε να θέσεις νέο κωδικό. Αν δε γνωρίζεις τον κλειδάριθμο σου, καλύτερα να απευθυνθείς στην εφορία σου για να σε βοηθήσει.

 2. Μπορεί ο εργατολογος μου ,που χειρίζεται το συνταξιοδοτικό μου θέμα ,να κατέχει τους κωδικους μου TAXIS?

  1. Καλησπέρα! Αν τον εμπιστεύεσαι, ναι, μπορείς να του δώσεις τους κωδικούς σου. Κανονικά δε συνίσταται γιατί μπορεί με τους κωδικούς σου να κάνει ό,τι θέλει. Συνίσταται να του κάνεις «Εξουσιοδότηση» μέσα από την υπηρεσία TAXISnet για να μπαίνει με τον δικό του λογαριασμό και να μπορεί να φτιάξει συγκεκριμένα πράματα για τα οποία τον έχεις εξουσιοδοτήσει. Βέβαια, έχω παρατηρήσει ότι στην Ελλάδα συνηθίζεται να δίνουμε τους κωδικούς μας (π.χ. σε λογιστές, κλπ).

  1. Καλησπέρα! Απ’όσο γνωρίζω όχι, όταν γίνεται αλλαγή κωδικού πρόσβασης ο κλειδάριθμος δεν αλλάζει.

 3. οι λογιστες ειναι ******* ! προσεχτε σε ποιους δινετε τους κωδικους σας μην εμπιστευεστε κανεναν και παντα να αλλαζετε τους κωδικους σας μετα απο επισκεψη με τα *******. τα παιρνουν απο το Κρατος οι *********** οι λογιστες για να βυθιζουν κοσμο και κοσμακι. μην τους εμπιστευεστε τους κωδικους σας και παντα να ζητατε να σας κοβουν αποδειξεις τα ******* για να ξερετε τί σας γινετε με δαυτους!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.