Είσοδος σε ηλεκτρονική θυρίδα πολίτη του Gov.gr

Είσοδος σε ηλεκτρονική θυρίδα πολίτη του Gov.gr

Το Gov.gr έκλεισε έναν χρόνο ζωής και μας έχει λύσει τα χέρια όσον αφορά τα ηλεκτρονικά δημόσια έγγραφα που μπορούμε να εκδώσουμε με τη βοήθεια του.

Αυτό που ίσως δε γνωρίζουμε αρκετοί, είναι πως υπάρχει μέσα στο Gov.gr ένα σημείο που ονομάζεται «Θυρίδα πολίτη» και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ας εξηγήσουμε τι είναι.

Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε τη διαδικασία έκδοσης ενός εγγράφου, εμφανίζονται στην οθόνη ο κωδικός επαλήθευσης εγγράφου ή/και η δυνατότητα λήψης του εγγράφου ως αρχείο.

Κλείνοντας το Gov.gr χάνουμε τη δυνατότητα να δούμε τις προηγούμενες επιλογές για ένα συγκεκριμένο έγγραφο και το μυαλό μας πάει να ξανά ακολουθήσουμε τη διαδικασία έκδοσης του σε περίπτωση που το ξανά χρειαστούμε.

Δε χρειάζεται όμως να το κάνουμε.

Με την παρακάτω διαδικασία εισόδου στην ηλεκτρονική θυρίδα πολίτη του Gov.gr, μπορούμε να βρούμε όλα τα έγγραφα τα οποία έχουμε εκδώσει στο παρελθόν μέσω του Gov.gr.

Κι εκτός αυτού, μπορούμε να βρούμε και τυχόν έγγραφα τα οποία έχουν στείλει σε εμάς δημόσιες υπηρεσίες.

Σκεφτείτε πως είναι ο δικός μας προσωπικός χώρος για όλα τα δημόσια έγγραφα τα οποία έχουμε εκδώσει με τον λογαριασμό μας. Φυσικά, κάθε λογαριασμός έχει τη δική του θυρίδα πολίτη.

Διαδικασία εισόδου ηλεκτρονικής προσωπικής θυρίδας πολίτη στο Gov.gr

Η παρακάτω διαδικασία εφαρμόστηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για τη δική σας ευκολία και είναι όμοια στις κινητές συσκευές.

1. Πατήστε τον σύνδεσμο για να μεταβείτε στο Gov.gr.

Διαδικασία εισόδου ηλεκτρονικής προσωπικής θυρίδας πολίτη στο Gov.gr

2. Στη σελίδα που θα ανοίξει σε νέα καρτέλα, βρείτε και πατήστε την επιλογή «Είσοδος στην υπηρεσία >».

Διαδικασία εισόδου ηλεκτρονικής προσωπικής θυρίδας πολίτη στο Gov.gr

3. Στη νέα σελίδα πατήστε την επιλογή «Σύνδεση».

Διαδικασία εισόδου ηλεκτρονικής προσωπικής θυρίδας πολίτη στο Gov.gr

4. Στο σημείο αυτό θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε είτε με τον TAXISnet λογαριασμό σας, είτε με κάποιον e-banking λογαριασμό ελληνικής τράπεζας. Για τις ανάγκες του οδηγού πατήσαμε «Επιλέξτε ΓΓΠΣΔΔ», η οποία είναι η επιλογή του TAXISnet.

Διαδικασία εισόδου ηλεκτρονικής προσωπικής θυρίδας πολίτη στο Gov.gr

5. Στη νέα σελίδα θα σας ζητηθεί αρχικά να πληκτρολογήσετε στα πεδία «Χρήστης» και «Κωδικός» τα στοιχεία του TAXISnet λογαριασμού σας.

6. Μόλις είστε έτοιμοι πατήστε από κάτω την επιλογή «Σύνδεση».

Διαδικασία εισόδου ηλεκτρονικής προσωπικής θυρίδας πολίτη στο Gov.gr

7. Φροντίστε στο σημείο αυτό η επιλογή «Συνέχεια» να είναι επιλεγμένη.

8. Τέλος, πατήστε από κάτω την επιλογή «Αποστολή».

Διαδικασία εισόδου ηλεκτρονικής προσωπικής θυρίδας πολίτη στο Gov.gr

Αν όλα πήγαν καλά, θα βρίσκεστε σε μια σελίδα με τίτλο «Η θυρίδα μου» στο πάνω μέρος και από κάτω την ένδειξη «Έγγραφα».

Από προεπιλογή λοιπόν, η θυρίδα σας ανοίγει και σας εμφανίζει στο κάτω μέρος όλα τα πιστοποιητικά, τις αιτήσεις, τις εξουσιοδοτήσεις, τις υπεύθυνες δηλώσεις, κλπ, που έχετε εκδώσει μέσω της υπηρεσίας Gov.gr.

Πατώντας σε κάποιο από αυτά, μπορείτε να μεταφερθείτε στη σελίδα του όπου σας δίνεται ο κωδικός επαλήθευσης του εγγράφου, η δυνατότητα λήψης του για όσες φορές επιθυμείτε, και γενικά όλες οι πληροφορίες του εγγράφου.

Με τον τρόπο αυτό, δε χρειάζεται κάθε φορά να δημιουργείτε από την αρχή όλα τα έγγραφα που χρειάζεστε. Μπορείτε να τα δημιουργήσετε μια φορά και να τα βρίσκετε στην ηλεκτρονική θυρίδα πολίτη του λογαριασμού σας για επανάχρηση τους.

Εκτός από τα έγγραφα που έχετε δημιουργήσει, στη λίστα ίσως βρίσκονται και έγγραφα τα οποία σας έχουν σταλεί από κάποια δημόσια υπηρεσία.

Στην ηλεκτρονική θυρίδα πολίτη θα βρείτε επίσης την επιλογή «Πρόχειρα» στο δεξί μέρος της οθόνης, όπου εκεί βρίσκονται αποθηκευμένα τα έγγραφα τα οποία δεν ολοκληρώσατε την έκδοση τους και μπορείτε να συνεχίσετε από το σημείο στο οποίο τις αφήσατε.

Τέλος, στο δεξί μέρος υπάρχει και η ένδειξη «Το προφίλ μου», μέσω της οποίας μπορείτε να βρείτε βασικές πληροφορίες για εσάς, όπως το ΑΦΜ και τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας.

Προηγούμενο Άρθρο

Έκδοση βεβαίωσης εμβολιασμού COVID-19 μέσω Gov.gr

Επόμενο Άρθρο

Έκδοση αντίγραφου Ποινικού Μητρώου ηλεκτρονικά μέσω Gov.gr

3 Σχόλια

    1. Καλησπέρα! Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα, όμως δεν κατάφερα να βρω κάποια λύση που να εφαρμόζεται διαδικτυακά. Καλύτερα να επικοινωνήσεις με την εφορία για να σε κατατοπίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.