Τι είναι το Instagram και πώς λειτουργεί; Όλες οι πληροφορίες εδώ

Τι είναι το Instagram και πώς λειτουργεί; Οδηγός για νέους χρήστες

Το Instagram είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της εποχής μας! Το έχουμε συνδέσει με Influencers, διαγωνισμούς με giveaways, celebrities, ακόμη και με την ειδησεογραφία! Τελικά, τι είναι το Instagram;

Από φωτογραφίες και βίντεο με όμορφα φίλτρα και εύκολα στη χρήση εργαλεία επεξεργασίας, μέχρι τα lives και τα stories, είναι πολλά. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Τι είναι το Instagram;

Ξεκίνησε ως εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για iOS κινητές συσκευές με σκοπό τη λήψη, επεξεργασία και διαμοιρασμό φωτογραφιών, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε η λειτουργία βίντεο και φυσικά ήρθε και η Android έκδοση.

Δεν έμεινε όμως μόνο στις κινητές συσκευές, αφού πλέον διαθέτει και web έκδοση για χρήση μέσω υπολογιστή, χωρίς όμως τη δυνατότητα διαμοιρασμού περιεχομένου, παρά μόνο προβολής του.

Σήμερα, το Instagram έχει πάνω από 1 δισ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες, φιλοξενώντας συνολικά πάνω από 50 δισ. φωτογραφίες, με πάνω από 100 εκατ. φωτογραφίες και βίντεο να δημοσιεύονται ημερησίως και τα likes να ξεπερνούν τα 4,2 δις/ημερησίως.

Η εφαρμογή ανήκει από το 2012 στην εταιρία Facebook μετά από εξαγορά συνολικού ύψους 1 δις δολαρίων.

Περισσότερη ιστορία στη Wikipedia.

Τι σημαίνει «Instagram»;

Η λέξη προέρχεται από ένωση των λέξεων «instant» και «telegram».

Οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν την πρώτη λέξη από τις παλιές Polaroid κάμερες που εκτύπωναν άμεσα μια φωτογραφία, ενώ η δεύτερη λέξη δηλώνει «ένα μήνυμα που μεταβιβάζεται μέσω τηλεγράφου».

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Instagram;

Σίγουρα, φωτογραφίες και βίντεο μπορείς να βρεις σε διάφορα Κοινωνικά Δίκτυα. Γιατί να επιλέξεις το Instagram;

Πρώτα απ’όλα, γιατί οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν να κοινοποιούν φωτογραφίες και βίντεο μονάχα εκεί, κάτι στο οποίο βοηθούν τα διάφορα φίλτρα και εργαλεία επεξεργασίας, κάνοντας το περιεχόμενο πιο όμορφο και εντυπωσιακό.

Δεύτερον, γιατί εκεί μπορείς να βρεις μονάχα φωτογραφίες και βίντεο από όλον τον κόσμο, χωρίς να πετάγονται σύνδεσμοι, γραπτά μηνύματα, παιχνίδια, κλπ.

Τρίτον, γιατί η φιλοσοφία των χρηστών εκεί είναι να δημοσιεύουν δημόσια, επιτρέποντας σου να βρεις εύκολα και γρήγορα φωτογραφίες και βίντεο για οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς, είτε μέρος, είτε προϊόν, κλπ.

Επίσης, γιατί υπάρχουν οι ιστορίες στις οποίες οι χρήστες επιλέγουν και κοινοποιούν καθημερινές στιγμές τις οποίες δε θα δημοσίευαν μόνιμα στο προφίλ τους, καθώς και lives με ζωντανό περιεχόμενο.

Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τους celebrities, Έλληνες και μη, οι οποίοι παίζουν τον δικό τους ρόλο και πολλές φορές εμπνέουν τους χρήστες της εφαρμογής ή μοιράζουν δώρα μέσω διαγωνισμών.

Τέλος, γιατί μέσω της εξερεύνησης μπορείς να βρεις σίγουρα το υλικό που σε ενδιαφέρει να βλέπεις, από φαγητό και ταξίδια, μέχρι διακόσμηση, τέχνη, κλπ.

Τι είναι το Instagram;

Πώς λειτουργεί το Instagram με απλά λόγια;

Ο χρήστης δημιουργεί έναν δωρεάν λογαριασμό. Στη συνέχεια μπορεί να ακολουθήσει άλλους χρήστες για να βλέπει τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους στην αρχική του σελίδα.

Αν θέλει, μπορεί να δημιουργήσει δικό του περιεχόμενο το οποίο θα βλέπουν οι ακόλουθοι του, κάτι το οποίο δεν είναι αναγκαστικό. Μπορεί, δηλαδή, να χρησιμοποιεί το Instagram απλά για να βλέπει το περιεχόμενο των άλλων.

Φυσικά, ως κοινωνικό δίκτυο, επιτρέπονται τα σχόλια κάτω από κάθε φωτογραφία και βίντεο, τα tags, όχι όμως και οι κοινοποιήσεις, επίσημα τουλάχιστον, καθώς υπάρχουν τρίτες εφαρμογές που επιτρέπουν το λεγόμενο repost δημοσιεύσεων και ιστοριών.

Πώς θα μάθω ποιοι φίλοι μου χρησιμοποιούν το Instagram;

Η εφαρμογή επιτρέπει εκτός από την αναζήτηση χρηστών, την προσθήκη των Facebook φίλων του χρήστη και των επαφών από τη λίστα επαφών της συσκευής του, εντοπίζοντας ποιοι από αυτούς βρίσκονται στο Instagram για να τους ακολουθήσει.

Ποιες λειτουργίες προσφέρει το Instagram;

– Λήψη ή προσθήκη φωτογραφιών και βίντεο

Ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία δημοσίευσης τραβώντας επί τόπου μια φωτογραφία/ένα βίντεο (διάρκειας έως 60 δευτερολέπτων), ή επιλέγοντας ένα από τα ήδη υπάρχοντα στη συσκευή του.

– Επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο

Ο χρήστης στη συνέχεια μπορεί να επεξεργαστεί μια φωτογραφία επιλέγοντας ένα από τα 23 διαθέσιμα έτοιμα φίλτρα ή/και να την επεξεργαστεί περισσότερο με εργαλεία όπως τα παρακάτω:

 • Προσαρμογή
 • Φωτεινότητα
 • Αντίθεση
 • Δομή
 • Θερμότητα
 • Κορεσμός
 • Χρώμα
 • Ξεθώριασμα
 • Φωτεινοί Τόνοι
 • Σκιάσεις
 • Βινιετάρισμα
 • Tilt Shift
 • Ευκρίνεια

– Δημόσια ή ιδιωτική κοινοποίηση

Ο χρήστης μπορεί να κοινοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο είτε δημόσια, είτε μόνο στους ακόλουθους του (αν έχει επιλέξει ιδιωτικό προφίλ), είτε μόνο σε συγκεκριμένους χρήστες μέσω προσωπικού μηνύματος.

– Ακόλουθοι

Στο Instagram δεν υπάρχουν φιλίες, δηλαδή μπορεί κάποιος χρήστης να ακολουθεί έναν άλλον, χωρίς ο δεύτερος απαραίτητα να ακολουθεί τον πρώτο. Επομένως, ένας χρήστης έχει χρήστες που ακολουθεί και ενημερώνεται για τις δημοσιεύσεις τους και χρήστες που τον ακολουθούν και ενημερώνονται για τις δικές του δημοσιεύσεις.

– Αρχική σελίδα

Η αρχική σελίδα δείχνει στον χρήστη φωτογραφίες και βίντεο από χρήστες που ο ίδιος έχει επιλέξει να ακολουθεί, καθώς και τις ιστορίες τους (περισσότερα παρακάτω). Φυσικά, εμφανίζονται και διαφημίσεις που αποτελούν περιεχόμενο λογαριασμών που μπορεί να ακολουθούμε ή και όχι.

Τι είναι το Instagram;

– Αναζήτηση περιεχόμενου και χρηστών

Το Instagram παρέχει δυνατή λειτουργία αναζήτησης φωτογραφιών και βίντεο βάσει διαφόρων παραγόντων, όπως τους χρήστες που ακολουθεί ο χρήστης, περιεχόμενο που του αρέσει, δημοφιλές περιεχόμενο ανά τον κόσμο, κλπ.

– Like, σχόλια, tags και mentions

Ο χρήστης μπορεί να δηλώνει πως του αρέσει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, να τα σχολιάζει από κάτω, να αναφέρει άλλους χρήστες μέσω του ονόματος τους σε σχόλια και δημοσιεύσεις και τέλος να κάνει tag (προσθήκη ετικέτας) άλλους χρήστες στις φωτογραφίες και τα βίντεο του.

– Προσωπικά μηνύματα (Direct)

Ο χρήστης μπορεί εκτός από το να κοινοποιεί στο προφίλ του, να στέλνει προσωπικά μηνύματα με φωτογραφίες, βίντεο και κείμενο σε οποιονδήποτε χρήστη του Κοινωνικού Δικτύου.

Επίσης, τα προσωπικά μηνύματα προσφέρουν τη δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών και βίντεο που εξαφανίζονται μετά την προβολή τους.

Μην ανησυχείτε για τυχόν ενοχλητικούς χρήστες, καθώς γι’αυτούς υπάρχει το μπλοκάρισμα και ο περιορισμός.

– Χρήση hashtags

Η λειτουργία του hashtag είναι διαθέσιμη για ομαδοποίηση περιεχομένου και ευκολότερη εύρεση του. Ο χρήστης μπορεί να προσθέτει hashtags στις δημοσιεύσεις του και να πατά σε hashtags για να βλέπει συγκεκριμένες δημοσιεύσεις άλλων χρηστών.

– Σύνδεση και χρήση πολλαπλών λογαριασμών

Ο χρήστης μπορεί μέσω της εφαρμογής να συνδέσει και να εναλλάσσεται ανάμεσα σε 5 διαφορετικούς Instagram λογαριασμούς, χωρίς να αποσυνδέεται από αυτούς.

Ιστορίες

Με τη λειτουργία αυτή, ο χρήστης μπορεί να κοινοποιεί φωτογραφίες και βίντεο σε μορφή ιστορίας (το ένα μετά το άλλο σε σειρά), με το περιεχόμενο να είναι διαθέσιμο για προβολή εντός 24 ωρών.

Επίσης, οι Ιστορίες υποστηρίζουν τη δημοσίευση live βίντεο για ζωντανό περιεχόμενο με έως και 2 χρήστες ταυτόχρονα.

Όπως φαίνεται, το Instagram δανείστηκε τη λειτουργία από το δημοφιλές Snapchat.

– Αποθήκευση δημοσιεύσεων

Με τη λειτουργία αυτή, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει φωτογραφίες και βίντεο για μελλοντική προβολή τους. Μόνο ο χρήστης βλέπει τη συγκεκριμένη λίστα των αποθηκευμένων.

– Απόκρυψη δημοσιεύσεων και ιστοριών

Με τη λειτουργία αυτή, η οποία ονομάζεται «Σίγαση» ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει να ακολουθεί χρήστες, όμως να μην βλέπει τις δημοσιεύσεις και ιστορίες τους. Φυσικά, ο ίδιος μπορεί να αποκρύψει τις Ιστορίες του από τους άλλους χρήστες, όχι όμως και τις δημοσιεύσεις του, εκτός κι αν έχει ιδιωτικό προφίλ.

IGTV

Με τη λειτουργία αυτή μπορείτε να προβάλετε κάθετα ή οριζόντια βίντεο διάρκειας έως και 1 ώρας, ενώ αν είστε δημιουργός μπορείτε να δημιουργήσετε κανάλι για να ανεβάζετε τα δικά σας βίντεο.

Μπορεί η συσκευή μου να δεχτεί το Instagram;

Η εφαρμογή υπάρχει δωρεάν για εγκατάσταση και χρήση σε κινητές συσκευές με:

Επιπλέον, υπάρχει σύνδεση μέσω υπολογιστή στη web έκδοση.

Διαβάστε τον οδηγό μας για Instagram εγγραφή σε κινητό τηλέφωνο.

Συνεργαζόμενες εφαρμογές

Η ομάδα του Instagram έχει κυκλοφορήσει κάποιες ακόμη εφαρμογές οι οποίες συνεργάζονται με την επίσημη και προσφέρουν περισσότερη δημιουργικότητα και φαντασία.

– Boomerang

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δημιουργεί επαναλαμβανόμενα βίντεο από φωτογραφίες ή βίντεο. Η λειτουργία παρέχεται και εντός του Ίνσταγκραμ.

Διαθέσιμη σε Android και iOS.

– Layout

Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί και συνδυάζει πολλές φωτογραφίες σε μία κοινή φωτογραφία. Η λειτουργία παρέχεται και εντός του Ίνσταγκραμ.

Διαθέσιμη σε Android και iOS.

– Hyperlapse

Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί και δημιουργεί timelapse βίντεο, επιταχύνοντας την αναπαραγωγή τους και σταθεροποιώντας τα.

Διαθέσιμη σε iOS.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Συγκεντρώσαμε τις δημοφιλέστερες Instagram ερωτήσεις σας και τις απαντήσαμε!

Προηγούμενο Άρθρο

Απόκρυψη Viber συνομιλίας σε κινητό με 4ψήφιο PIN

Επόμενο Άρθρο

Τι είναι το Snapchat και πώς λειτουργεί; Όλες οι πληροφορίες εδώ

299 Σχόλια

 1. Προσπαθησαν ναβμου στειλουν μνμ κ ακολουθοι μου, αλλα κ μη ακολουθοι. Δεν μου εχουν ερθει αιτηματα για μνμ. Απλα αν μπω στο προφιλ τους γραφει οτι θελουν να μου στειλουν μην κ ρωταει για αποδοχη η οχι. Καποιοι αλλοι παντως ασχετοι μου εχουν στειλει μνμ κ εχεινερθει αιτημα μηνυματος. Μηπως εχω κανειβκατινστις ρυθμισεις; ευχαριστω

  1. Καλησπέρα! Αν έχεις εταιρικό λογαριασμό, κοίταξε στις Ρυθμίσεις Instagram => Απόρρητο => Μηνύματα, ότι η επιλογή «Να επιτρέπονται νέα αιτήματα μηνυμάτων» είναι ρυθμισμένη σε «Όλοι». Μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ ότι ευθύνεται, διαφορετικά ίσως φταίει η ίδια η εφαρμογή Instagram, να είναι δηλαδή κάποιο σφάλμα. Σε κάθε περίπτωση κάνε και έναν έλεγχο για τυχόν νέα έκδοση της εφαρμογής.

 2. Των τελευταίο καιρό μου βγάζει μύνημα συχνά ότι ο λογαριασμός σας έχει κλειδωθεί προσωρινά και με αναγκάζει να αλλάξω κωδικό πρόσβασης τι φάση???? Τώρα μου ζήτησε και των αριθμό κινητού μου και των έδωσα αναγκαστικά δεν είχα άλλη επιλογή… Έχω προσέξει ότι γίνεται αυτό τώρα τελευταία πάντα όταν έχω ανοιγμένη στο παρασκήνιο την εφαρμογή story assistant και την χρησιμοποιώ για να κατεβάζω στορυ τι συμβαίνει τι φταίει και μου τα κάνει αυτά τι να κάνω ???? Βλέπω και τα στορυ στο ινστα πολύ γρήγορα όταν βιάζομαι να τελειώσω τα περνάω γρήγορα δεν προλαβαίνω να τα δω κιόλας μερικές φορές τόσο γρήγορα

  1. Καλησπέρα! Ίσως να ευθύνεται και η εφαρμογή. Γενικά το Instagram το τελευταίο διάστημα έχει κλειδώσει τον λογαριασμό πολλών χρηστών που χρησιμοποιούν τρίτες εφαρμογές. Θα σου έλεγα αρχικά να πας στις Ρυθμίσεις Instagram => Ασφάλεια => Εφαρμογές και ιστότοποι, και δες εκεί μήπως ο λογαριασμός σου έχει συνδεθεί σε καμιά περίεργη εφαρμογή και αφαίρεσε την. Επίσης, σου συνιστώ για περισσότερη ασφάλεια να ενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις τον «Έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων».

 3. Εδώ και καιρό συμβαίνει το εξής, όταν πάω να συνδεθώ στο ινστα μου βγάζει σφάλμα απόρριψη και αυτό μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10 ημέρες να μην μπορώ να συνδεθώ. Χρησιμοποιώ 2 συσκευές μια το κινητό μου και το λαπτοπ μου και από τις 2 δεν μπορώ να συνδεθώ. Γιατί συμβαίνει αυτό;

  1. Καλησπέρα! Δε γνωρίζω το συγκεκριμένο σφάλμα. Μήπως έχεις συνδέσει τον λογαριασμό σου σε τρίτες εφαρμογές; Γιατί δεν αρέσει αυτό στο Instagram. Μπορείς να το ελέγξεις από τις Ρυθμίσεις => Ασφάλεια => Εφαρμογές και ιστότοποι. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο προς το παρόν.

 4. Άμα τραβήξω σκρινσοτ σε ένα στορυ ενός χρήστη που ακολουθώ θα του έρθει ειδοποίηση ότι τράβηξα σκρινσοτ το στορυ του?????

  1. Καλησπέρα! Δε γνωρίζω γιατί. Δεν έχω διαβάσει κάπου ότι υπάρχει όριο για τα hashtags που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει.

 5. Καλησπέρα! Όταν ένας λογαριασμός είναι κλειδωμένος και ο κάτοχος δεν κάνει χρήση μπορεί κάποιος από αυτούς που ακολουθεί να σταματήσουν να των ακολουθούν ;;;

  1. Καλημέρα! Δυστυχώς δε γνωρίζω να σου απαντήσω τι συμβαίνει όσο ένας λογαριασμός είναι κλειδωμένος σχετικά με τους followers του. Αυτό που ξέρω είναι πως όσο ένας λογαριασμός είναι απενεργοποιημένος (από τον ίδιο τον χρήστη) δε μπορούν οι followers του να τον κάνουν unfollow.

 6. Καλησπέρα, από εχθές δεν μπορώ να συνδεθώ στο Instagram. Μου έβγαλε selfie captcha και καταλάθος βγήκα και έκτοτε δεν συνδέεται, ούτε μου βγάζει επιλογή βίντεο πάλι ώστε να μπορέσω να επιβεβαιώσω τον λογαριασμό μου. Απλά μου γράφει ότι η ροή δεν ανανεώθηκε και ο λογαριασμός μου εμφανίζεται κανονικά στους άλλους. Τι μπορώ να κάνω;

 7. Καλησπέρα Θοδωρή!

  Μια ερώτηση για κάτι πρόσφατο…Όπως ήδη θα ξέρεις πλέον όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν link σε instagram stories κάτι που παλιά δεν γινόταν έπρεπε να έχεις πάνω από 10.000 followers.. Υπάρχει πλέον λοιπόν σε sticker το link αλλά εγώ πηγαίνω στα stickers στο instagram και δεν μου το βγάζει. Ξέρεις τί μπορώ να κάνω για να το εμφανίζει?

  Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα! Αν και είχα διαβάσει πως η ομάδα του Instagram δοκίμαζε τη λειτουργία του link σε όλους τους χρήστες, τελικά αυτό δε συνέβη. Το link στα stories παραμένει μέχρι στιγμής προνόμιο όσων είναι verified ή/και έχουν πάνω από 10.000 followers. Δε νομίζω να υπάρχει τρόπος να το εμφανίσεις χειροκίνητα, απλώς εμφανίζεται αν τηρείς τις προηγούμενες προϋποθέσεις.

 8. Καλησπέρα. Πώς μπορώ να στείλω μια φωτογραφία στο direct Instagram στο τσατ εννοώ εκεί που μιλάω προσωπικά και να μην μπορεί κάποιος να την αποθήκευση. Μου έχουν πει ότι βάζουν κάποιο κωδικο αλλά δεν γνωρίζω πως γίνεται

  1. Καλησπέρα! Δε γνωρίζω αυτό με τον κωδικό που λες. Γενικά ό,τι στέλνεις στο Instagram chat πιστεύω ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπορεί να αποθηκευτεί από τον παραλήπτη.

 9. Καλησπέρα Θοδωρή!

  Να σε ρωτήσω ξέρεις πώς μπορώ να εμφανίζω το sticker της μουσικής στα stickers γιατί τώρα δεν μου το εμφανίζει?

  Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα! Δυστυχώς δε γνωρίζω κάποιον τρόπο για να δέχεσαι τις νέες λειτουργίες. Και σε μένα λείπει ακόμη το sticker με την προσθήκη μουσικής.

 10. Γεια σας, με λενε Μαρια και θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης .Εμενα ο λογαριασμος μου στο ινσταγκραμ ειναι ιδιωτικος .ακολουθω ομως εναν δημοσιο λογαριασμο μελους(ο οποιος δεν με ακολουθει) φιλανδικης μουσικης μπαντας . εχω ενεργοποιησει στον λογαριασμο μου το μενου “mentions μονο απο αυτους που ακολουθω”. θελω να του στειλω μια-δυο φωτογραφιες με ζωγραφιες που του εκανα , αλλα δεν ξερω πως να το κανω ετσι ωστε να τις λαβει απευθειας . τις εχω ειδη ανεβασει στο feed το δικο μου ,αλλα δεν ξερω τι πρεπει να πληκτρολογησω για να τις λαβει απευθειας .Σας παρακαλω απαντηστε μου ,οσο σας ειναι δυνατο, συντομα
  Σας ευχαριστω

  1. Καλησπέρα! Εφόσον δε σε ακολουθεί δε μπορεί να δει τις δημοσιεύσεις που έχεις ανεβάσει στο ιδιωτικό προφίλ σου. Επομένως αναγκαστικά θα χρειαστεί να επισκεφθείς το προφίλ της φιλανδικής μουσικής μπάντας, να πατήσεις την επιλογή «Στείλτε μήνυμα» και να στείλεις προσωπικό μήνυμα στο οποίο θα επιλέξεις να στείλεις τις εικόνες που θες και έχεις αποθηκευμένες στο κινητό σου. Το μήνυμα σου θα φτάσει στον άλλον λογαριασμό ως αίτημα μηνύματος και είναι στη δική τους ευχέρεια αν θα το διαβάσουν και θα σου απαντήσουν. Διαφορετικά, ίσως χρειαστεί να βρεις άλλον τρόπο επικοινωνίας εκτός Instagram, π.χ. αν έχουν ιστοσελίδα μπορείς να ψάξεις για κάποιο email επικοινωνίας.

 11. Καλησπέρα…θα ήθελα να ρωτήσω πως θα μπορούσα να προσθέσω προσωπικές πληροφορίες στο προφίλ του Instagram.. ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα! Τι προσωπικές πληροφορίες θες να προσθέσεις συγκεκριμένα; Γενικά, ανοίγοντας την εφαρμογή Instagram και πηγαίνοντας στην οθόνη που δείχνει το προφίλ σου, υπάρχει η επιλογή «Επεξεργασία προφίλ» για να προσθέσεις κάποιο όνομα (ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο, ό,τι σου αρέσει), να αλλάξεις το username σου αν θες, να προσθέσεις κάποιον σύνδεσμο που θα φαίνεται σε όσους επισκέπτονται το προφίλ σου και να φτιάξεις το κείμενο «Βιογραφικό» που εμφανίζεται κάτω από το όνομα.

  1. Το μότο που αναφέρεις συνήθως μπαίνει στο «Βιογραφικό» που θα το βρεις αν επισκεφθείς την οθόνη του προφίλ σου και πατήσεις την επιλογή «Επεξεργασία προφίλ». Για να προσθέσεις το επάγγελμα σου, θα πρέπει να μετατρέψεις τον λογαριασμό σου από προσωπικό σε επιχειρηματικό. Αν πας στις Ρυθμίσεις της εφαρμογής => Λογαριασμός => Αλλαγή τύπου λογαριασμού, θα βρεις την επιλογή να τον μετατρέψεις σε επιχειρηματικό. Αφού το κάνεις, πηγαίνοντας στη σελίδα προφίλ σου και πατώντας «Επεξεργασία προφίλ», θα δεις πως υπάρχει επιλογή «Κατηγορία» κάτω από την ένδειξη «Δημόσιες πληροφορίες επιχείρησης». Εκεί δηλώνεις το επάγγελμα σου ή τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο δραστηριοποιείσαι. Έχε υπόψιν πως έχοντας επιχειρηματικό λογαριασμό θα πρέπει το προφίλ σου να είναι μόνιμα δημόσιο.

 12. Καλησπέρα…θα ήθελα να ρωτήσω όταν βάζω ιστορία στο Instagram μια φωτογραφία πώς μπορώ να την επεξεργαστώ; Διότι κάθε φορά φαίνεται η μισή φωτογραφία ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα! Στα stories οι εικόνες προτείνεται να έχουν μέγεθος 1080x1920px (μήκος x πλάτος), δηλαδή διαστάσεις της τάξης 9:16, ώστε να χωρούν σε όλη την οθόνη. Διαφορετικά μεγέθη μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα είτε να εμφανίζεται ολόκληρη η εικόνα σε μικρότερο χώρο στην οθόνη, είτε όπως λες να εμφανίζεται μέρος της φωτογραφίας. Μπορείς, αν δεν κάνω λάθος, όταν επιλέξεις τη φωτογραφία στο story να ζουμάρεις «εκτός» με τη χρήση των δύο δαχτύλων σου. Ωστόσο, αν θες η συγκεκριμένη φωτογραφία που λες να πιάνει όλο το μέρος της οθόνης και να είναι ολόκληρη, θα πρέπει να την επεξεργαστείς και να χρησιμοποιήσεις ανάλυση 1080x1920px ή κάποια πολλαπλάσια ανάλυση της προηγούμενης.

 13. Καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία.. Αν βάλεις καρδούλα σε ένα ποστ και το επόμενο δευτερόλεπτο την πάρεις πίσω (γιατί προφανώς δεν ήθελες να βάλεις, απλά συμβαίνουν κι ατυχήματα με το κινητό), προλαβαίνει να γίνει ειδοποίηση στον άλλον;;;

  1. Καλησπέρα! Αν εκείνη τη στιγμή ο άλλος χρησιμοποιούσε το Instagram, λογικά θα έλαβε ειδοποίηση και ίσως την είδε. Αν δεν το χρησιμοποιούσε, δε θα λάβει ποτέ ειδοποίηση. Δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση, απλά υποθέτουμε τι μπορεί να έκανε ο άλλος χρήστης τη στιγμή του like (καρδούλα).

 14. Καλημέρα. Θέλω να σταματήσω να ακολουθώ κάποιο hashtag από το Instagram Πατάω να μην ακολουθώ το hashtag και μετά μου βγάζει μήνυμα να σταματήσετε να ακολουθείται το χρήστη canon?
  Και μετά πατάω την επιλογή να μην ακολουθώ και μου βγάζει μετά μήνυμα σφάλμα ακολούθησης hashtag μήπως ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό;

  1. Καλησπέρα! Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό που αναφέρεις. Στον δικό μου λογαριασμό με μια δοκιμή που έκανα λειτουργούν μια χαρά το follow και unfollow σε hashtags. Αν δοκιμάζεις από την εφαρμογή στο κινητό, για κάνε έναν κόπο και δοκίμασε μέσω του περιηγητή διαδικτύου (chrome, firefox, κλπ), σε κινητό ή υπολογιστή, μέσω του site instagram.com

 15. Καλημέρα στις αρχές Σεπτεμβρίου έκανα προσωρινή απενεργοποίηση του λογαριασμού μου και τώρα που προσπαθώ να ξανά μπω το μήνυμα που βγαίνει είναι ότι το όνομα χρήστη δεν αντιστοιχεί σε λογαριασμό. Τα στοιχεία που χρησιμοποιώ είναι σίγουρα αυτά γιατί τα έχω αποθηκευμένα στο goole smart lock και φυσικά πάντα κρατώ στοιχεία τι μπορεί να συμβαίνει; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  1. Καλησπέρα! Δυστυχώς δε γνωρίζω τι μπορεί να συμβαίνει. Κανονικά θα ‘πρεπε να σε αφήνει να επανενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.

 16. Καλησπέρα μετά από καιρό Θοδωρή! Θέλω να σε ρωτήσω κάτι… Σήμερα βρήκα ένα ωραίο post από έναν λογαριασμό που ακολουθώ και το έκανα προσθήκη στην ιστορία μου. Αμέσως μου διαγράφτηκε η ιστορία λέγοντας ότι παραβίαζε τους κανόνες κοινότητας ενώ έχω κάνει κάτι τέτοιο πολλές φορές χωρίς πρόβλημα. Από τότε έχω πρόβλημα με τον λογαριασμό μου, δεν φορτώνει κανένα προφίλ όλα – ακόμα και αυτά που ακολουθώ – λέει ότι είναι ιδιωτικά δεν μπορώ ούτε τις δημοσιεύσεις μου να δω. Είναι σαν να μην έχω πρόσβαση στον λογαριασμό μου. Μου βγάζει πάλι το μήνυμα “περιορίζουμε κάποιες ενέργειες για προστασία των κανόνων κοινότητας”. Είναι σφάλμα του instagram? Ξέρεις αν μπορεί να διορθωθεί? Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα! Λογικά έπεσες σε περίπτωση copyrights και πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς στο Instagram δεν υπάρχει επιλογή κοινοποίησης (εκτός αν έχεις γίνει mention στο story) και η κοινοποίηση μέσω τρίτων εφαρμογών ή κατεβάζοντας και ανεβάζοντας το story ή το post κανονικά απαγορεύεται. Άλλες φορές μπορεί να τη γλίτωσες, τώρα όμως όχι. Το μήνυμα που σου εμφανίζεται συνήθως είναι προσωρινό και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (άγνωστο ποιο είναι αυτό) επανέρχονται όλα κανονικά, αρκεί στο ενδιάμεσο να μην κάνεις κακή χρήση των υπηρεσιών του Instagram, δηλαδή να κάνεις συνετή χρήση.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.