Πώς να καταλάβετε αν κάποιος σας έχει κάνει block στο Viber

Η ομάδα του Viber δεν επιθυμεί να γνωρίζουν οι χρήστες πότε έχουν μπλοκαριστεί, γι’αυτό και τους επιτρέπει να στέλνουν μηνύματα και να πραγματοποιούν κλήσεις προς εκείνους που τους μπλόκαραν. Το θέμα είναι πως αυτά τα μηνύματα και οι κλήσεις δε φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους.

Ενδείξεις υπάρχουν για ένα πιθανό μπλοκάρισμα, αλλά υπάρχει τρόπος για να είμαστε 100% σίγουροι;

Η απάντηση είναι ναι.

Ας δούμε ποια είναι εκείνα τα σημάδια που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ότι κάποιος χρήστης πάτησε την επιλογή «Αποκλεισμός» στον λογαριασμό μας.

Πώς καταλαβαίνω ότι κάποιος με έχει κάνει block στο Viber;

Αρχικά, ξεκινάμε με την υποψία πως κάποιος μας έχει μπλοκάρει όταν συμβαίνουν ταυτόχρονα τα εξής:

  • Τα μηνύματα που του στέλνουμε έχουν ως ένδειξη ένα ✓, κάτι το οποίο σημαίνει πως απλά στάλθηκαν και δεν παραδόθηκαν, ακόμη κι αν περάσουν μέρες.
  • Η κατάσταση σύνδεσης του δεν είναι ορατή.

Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει μια εξαίρεση: Αν εμείς και ο χρήστης που μας έχει μπλοκάρει συμμετέχουμε σε κοινή ομαδική συνομιλία, τότε σε αυτή και μόνο την περίπτωση εκείνος μπορεί να διαβάζει τα μηνύματα που στέλνουμε στην ομαδική, όπως κι εμείς τα δικά του μηνύματα σε αυτή.

Έχοντας λοιπόν την υποψία ότι έχουμε αποκλειστεί από έναν χρήστη, ο πρώτος έλεγχος που κάνουμε είναι ο εξής (τα βήματα εφαρμόστηκαν σε Android smartphone):

1. Ζητάμε από έναν φίλο μας με Viber προφίλ να πατήσει το εικονίδιο δημιουργίας νέου μηνύματος στην αρχική του Viber.

2. Στη συνέχεια του δίνουμε να πληκτρολογήσει τον τηλεφωνικό αριθμό εκείνου που υποψιαζόμαστε πως μας έχει μπλοκάρει (π.χ. 6901234567).

3. Τέλος, του ζητάμε να πατήσει την επιλογή «Προσθήκη +30(αριθμός)» (π.χ. Προσθήκη +306901234567).

Στο σημείο αυτό, το πλαίσιο chat με τον άλλον χρήστη θα έχει ανοίξει και μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο αν ο φίλος μας μπορεί να δει την κατάσταση σύνδεσης του χρήστη.

Αν εκείνος μπορεί να τη δει κι εμείς όχι, τότε είμαστε σίγουροι ότι έχουμε αποκλειστεί.

Στην προηγούμενη περίπτωση όμως, αν και ο φίλος μας δε μπορεί να δει την κατάσταση σύνδεσης του χρήστη, ίσως σημαίνει πως ο χρήστης έχει απενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις του την επιλογή «Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης». Άρα δε μπορούμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα και πρέπει να κάνουμε έναν δεύτερο έλεγχο.

Όταν ένας χρήστης μας μπλοκάρει, το Viber δε μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ομαδική συνομιλία και να τον εντάξουμε σε αυτή.

Ακολουθούμε λοιπόν τη διαδικασία (τα βήματα εφαρμόστηκαν σε Android smartphone):

1. Πατάμε το εικονίδιο δημιουργίας νέου μηνύματος στην αρχική του Βάιμπερ.

2. Επιλέγουμε «Νέα Ομάδα».

3. Επιλέγουμε έναν φίλο μας και τον χρήστη που υποψιαζόμαστε ότι μας έχει κάνει block.

4. Τέλος, πατάμε το εικονίδιο «» πάνω δεξιά.

Αν παρατηρήσουμε ότι στην ομαδική συνομιλία που θα δημιουργηθεί, αμέσως αναγραφεί το μήνυμα «Ο/Η (όνομα χρήστη) αποχώρησε», τότε είμαστε σίγουροι πως ο χρήστης μας έχει μπλοκάρει.

Στη φωτογραφία της ομαδικής συνομιλίας θα φαίνεται και η φωτογραφία του χρήστη που μας μπλόκαρε, όμως στους συμμετέχοντες της συνομιλίας δε θα υπάρχει.

Το άλλο μέλος της ομαδικής (ο φίλος μας) δε θα βλέπει τη φωτογραφία του χρήστη στην εικόνα της ομαδικής. Μόνο εμείς θα τη βλέπουμε, μιας και δημιουργήσαμε την ομαδική.

Φυσικά, ο χρήστης που μας μπλόκαρε δε θα ειδοποιηθεί για την προσθήκη στην ομαδική συνομιλία που προσπαθήσαμε να κάνουμε.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση να εντάξουμε με επιτυχία τον χρήστη στην ομαδική συνομιλία, κάτι το οποίο σημαίνει πως δε μας έχει μπλοκάρει και θα του εμφανιστεί η ομαδική συνομιλία παρέα με τις υπόλοιπες συνομιλίες του. Θα λάβει κανονικά ειδοποίηση από το Viber.

Το ρίσκο αυτό έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην περίπτωση δημιουργίας της ομαδικής, γι’αυτό και επιλέγουμε να είναι ο δεύτερος έλεγχος που κάνουμε και όχι ο πρώτος.

Βρήκες χρήσιμο το κείμενο; Κοινοποίησε το στα Social Media:
Θοδωρής Κόνσουλας

Θοδωρής Κόνσουλας

Από μικρός ψαχούλευα οτιδήποτε τεχνολογικό, γι'αυτό δε μου φαινόταν περίεργο το παρατσούκλι «το παιδί που ξέρει από υπολογιστές». Όταν έφτιαξα πρώτη φορά blog γύρω στο 2011, τότε κατάλαβα ότι μου άρεσε να βοηθώ άλλους ανθρώπους μέσα από κείμενά μου να μάθουν και να αξιοποιήσουν την τεχνολογία προς όφελος τους. Στις σπουδές μου συγκαταλέγονται το Marketing και η Ζαχαροπλαστική, με το Fomo.gr να αποτελεί ένα side-project στον ελεύθερο χρόνο μου. Αυτά τα λίγα για μένα, καλή ανάγνωση και τα λέμε στα σχόλια κάτω από τους οδηγούς τεχνολογίας.

Άρθρα: 127
guest
198 Σχόλια
Νεότερα σχόλια
Παλαιότερα σχόλια
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων