Πώς να καταλάβετε αν κάποιος σας έχει κάνει block στο Viber

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος σας έχει κάνει block στο Viber

Η ομάδα του Viber δεν επιθυμεί να γνωρίζουν οι χρήστες πότε έχουν μπλοκαριστεί, γι’αυτό και τους επιτρέπει να στέλνουν μηνύματα και να πραγματοποιούν κλήσεις προς εκείνους που τους μπλόκαραν. Το θέμα είναι πως αυτά τα μηνύματα και οι κλήσεις δε φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους.

Ενδείξεις υπάρχουν για ένα πιθανό μπλοκάρισμα, αλλά υπάρχει τρόπος για να είμαστε 100% σίγουροι;

Η απάντηση είναι ναι.

Ας δούμε ποια είναι εκείνα τα σημάδια που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ότι κάποιος χρήστης πάτησε την επιλογή «Αποκλεισμός» στον λογαριασμό μας.

Πώς καταλαβαίνω ότι κάποιος με έχει κάνει block στο Viber;

Αρχικά, ξεκινάμε με την υποψία πως κάποιος μας έχει μπλοκάρει όταν συμβαίνουν ταυτόχρονα τα εξής:

 • Τα μηνύματα που του στέλνουμε έχουν ως ένδειξη ένα ✓, κάτι το οποίο σημαίνει πως απλά στάλθηκαν και δεν παραδόθηκαν, ακόμη κι αν περάσουν μέρες.
 • Η κατάσταση σύνδεσης του δεν είναι ορατή.

Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει μια εξαίρεση: Αν εμείς και ο χρήστης που μας έχει μπλοκάρει συμμετέχουμε σε κοινή ομαδική συνομιλία, τότε σε αυτή και μόνο την περίπτωση εκείνος μπορεί να διαβάζει τα μηνύματα που στέλνουμε στην ομαδική, όπως κι εμείς τα δικά του μηνύματα σε αυτή.

Έχοντας λοιπόν την υποψία ότι έχουμε αποκλειστεί από έναν χρήστη, ο πρώτος έλεγχος που κάνουμε είναι ο εξής (τα βήματα εφαρμόστηκαν σε Android smartphone):

1. Ζητάμε από έναν φίλο μας με Viber προφίλ να πατήσει το εικονίδιο δημιουργίας νέου μηνύματος στην αρχική του Viber.

2. Στη συνέχεια του δίνουμε να πληκτρολογήσει τον τηλεφωνικό αριθμό εκείνου που υποψιαζόμαστε πως μας έχει μπλοκάρει (π.χ. 6901234567).

3. Τέλος, του ζητάμε να πατήσει την επιλογή «Προσθήκη +30(αριθμός)» (π.χ. Προσθήκη +306901234567).

Στο σημείο αυτό, το πλαίσιο chat με τον άλλον χρήστη θα έχει ανοίξει και μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο αν ο φίλος μας μπορεί να δει την κατάσταση σύνδεσης του χρήστη.

Αν εκείνος μπορεί να τη δει κι εμείς όχι, τότε είμαστε σίγουροι ότι έχουμε αποκλειστεί.

Στην προηγούμενη περίπτωση όμως, αν και ο φίλος μας δε μπορεί να δει την κατάσταση σύνδεσης του χρήστη, ίσως σημαίνει πως ο χρήστης έχει απενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις του την επιλογή «Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης». Άρα δε μπορούμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα και πρέπει να κάνουμε έναν δεύτερο έλεγχο.

Όταν ένας χρήστης μας μπλοκάρει, το Viber δε μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ομαδική συνομιλία και να τον εντάξουμε σε αυτή.

Ακολουθούμε λοιπόν τη διαδικασία (τα βήματα εφαρμόστηκαν σε Android smartphone):

1. Πατάμε το εικονίδιο δημιουργίας νέου μηνύματος στην αρχική του Βάιμπερ.

2. Επιλέγουμε «Νέα Ομάδα».

3. Επιλέγουμε έναν φίλο μας και τον χρήστη που υποψιαζόμαστε ότι μας έχει κάνει block.

4. Τέλος, πατάμε το εικονίδιο «» πάνω δεξιά.

Αν παρατηρήσουμε ότι στην ομαδική συνομιλία που θα δημιουργηθεί, αμέσως αναγραφεί το μήνυμα «Ο/Η (όνομα χρήστη) αποχώρησε», τότε είμαστε σίγουροι πως ο χρήστης μας έχει μπλοκάρει.

Στη φωτογραφία της ομαδικής συνομιλίας θα φαίνεται και η φωτογραφία του χρήστη που μας μπλόκαρε, όμως στους συμμετέχοντες της συνομιλίας δε θα υπάρχει.

Το άλλο μέλος της ομαδικής (ο φίλος μας) δε θα βλέπει τη φωτογραφία του χρήστη στην εικόνα της ομαδικής. Μόνο εμείς θα τη βλέπουμε, μιας και δημιουργήσαμε την ομαδική.

Φυσικά, ο χρήστης που μας μπλόκαρε δε θα ειδοποιηθεί για την προσθήκη στην ομαδική συνομιλία που προσπαθήσαμε να κάνουμε.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση να εντάξουμε με επιτυχία τον χρήστη στην ομαδική συνομιλία, κάτι το οποίο σημαίνει πως δε μας έχει μπλοκάρει και θα του εμφανιστεί η ομαδική συνομιλία παρέα με τις υπόλοιπες συνομιλίες του. Θα λάβει κανονικά ειδοποίηση από το Viber.

Το ρίσκο αυτό έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην περίπτωση δημιουργίας της ομαδικής, γι’αυτό και επιλέγουμε να είναι ο δεύτερος έλεγχος που κάνουμε και όχι ο πρώτος.

Προηγούμενο Άρθρο

Ανανέωση κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά

Επόμενο Άρθρο

Τι σημαίνει το «Προσωπικό Ιστολόγιο» στα Instagram προφίλ;

174 Σχόλια

 1. Καλησπέρα να ρωτήσω και εγώ κάτι…. !!! Εμένα ενώ ξαφνικά φαινόταν σαν επαφή πως έχει viber κανονικά τώρα μου δείχνει ότι δεν έχει καν viber και λέει να κάνω πρόσκληση …. από άλλο αριθμό όμως δείχνει κανονικά πως έχει viber πως γίνεται αυτό????

  1. Καλησπέρα! Ειλικρινά δεν ξέρω πώς συμβαίνει αυτό. Ακόμη και στην περίπτωση να έχεις δεχτεί μπλοκάρισμα, πάλι θα μπορείς να βλέπεις πως ο άλλος χρήστης έχει λογαριασμό. Και σου έδωσα το παράδειγμα του μπλοκαρίσματος γιατί δε μπορώ να σκεφτώ κάτι «χειρότερο» από αυτό, οπότε δε μπορώ να εξηγήσω την περίπτωση που μου αναφέρεις.

 2. Καλησπέρα!Ηθελα να ρωτησω οταν λετε Η κατάσταση σύνδεσης δεν είναι ορατή σημαινει οτι δεν θα φαινεται καθολου ποια μερα και ωρα μπαινει?για π.χ. αν μπηκε Τριτη στις 12.00 και μετα μπλοκαρε καποιον.Ο μπλοκαρισμενος θα βλεπει ποτε μπαινει ο αλλος η θα βλεπει την τελευταια μερα που τον μπλοκαραν?η δεν θα βλεπει τιποτα?

  1. Καλησπέρα! Εφόσον μπλοκαριστεί κάποιος, δε βλέπει καθόλου την κατάσταση σύνδεσης εκείνου που τον μπλόκαρε. Ούτε πότε είναι online, ούτε πότε ήταν πριν το μπλοκάρισμα, τίποτα.

 3. Καλησπέρα και ευχαριστω για όσα μας ενημερωνετε .είναι πολύ χρήσιμα.θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.γινεται μέσω του vιber να στέλνεται χαιρετισμός καλημερα (εικόνα / φωτό)
  καθημερινα σε κάποιον χωρίς τη μεσολαβηση μου ;ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

 4. Καλημέρα σας. Μπορούμε να τηλεφωνήσουμε ή να στείλουμε sms σε πρόσωπο που μας έχει μπλοκάρει στο Viber?

  1. Καλημέρα! Ναι, μπορείτε. Το μπλοκάρισμα του Viber ισχύει μονάχα για τις κλήσεις και τα μηνύματα εντός του Viber.

 5. Μπαίνω στο Viber, μπαίνω στην συζήτηση με τον άλλον συνομιλητή, παγώνει και δεν μπορώ να μεταφερθώ σε κάποιον άλλον.
  Το κλείνω, το ξανανοίγω πάντα το ίδιο, παγωμένη η σελίδα…

  1. Καλησπέρα! Όπως μου το αναφέρεις μοιάζει με σφάλμα της εφαρμογής και δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάποια λύση. Φρόντισε απλά να ενημερώνεις τακτικά την εφαρμογή με νεότερες εκδόσεις αυτής που κυκλοφορούν, με την ελπίδα ότι θα λυθεί το πρόβλημα σου.

 6. Καλησπέρα, πώς είναι δυνατόν ενώ το μήνυμα που στέλνεις σε συγκεκριμένο αριθμό να μη δείχνει ότι παραδόθηκε κ να μη φαίνεται η κατάσταση σύνδεσής του (σημάδια πως έχεις μπλοκαριστεί) ενώ ο αριθμός αυτός κ σε καλεί κ σου στέλνει μηνύματα; Κ σου λέει πως δε λαμβάνει καμιά κλήση ή μήνυμά σου! Απορία του κολλητού.

  1. Καλησπέρα! Δε γνωρίζω να σου εξηγήσω γιατί συμβαίνει η κατάσταση που περιγράφεις, αλλά μου έχουν αναφέρει στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις. Για παράδειγμα, άτομα που είχαν μπλοκαριστεί μεταξύ τους και μετά ξεμπλοκαρίστηκαν, κάποιες φορές ο ένας από τους δύο δε μπορούσε να επικοινωνήσει με τον άλλον παρόλο που λάμβανε κανονικά μηνύματα και κλήσεις από αυτόν. Δοκιμάστε και οι δύο ένα μπλοκάρισμα και ξεμπλοκάρισμα προς τον άλλον, σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο σφάλμα του Viber και ίσως διορθωθεί με τον τρόπο αυτόν.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.