Facebook μπλοκάρισμα χρηστών

Όπως γνωρίζετε, όλοι βρίσκονται στο Facebook. Όπως πάλι θα γνωρίζετε, ως άνθρωποι δεν μπορούμε να τα πηγαίνουμε καλά με όλους, φτάνοντας πολλές φορές στην ακραία λύση του «μπλοκαρίσματος» ή αλλιώς και «αποκλεισμού».

Κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει οποιονδήποτε άλλο χρήστη επιθυμεί, είτε είναι φίλοι, συγγενείς, παλαιοί συμμαθητές, πρώην σύντροφοι, είτε αν απλά πρόκειται για έναν άγνωστο ενοχλητικό τύπο.

Η διαδικασία του μπλοκαρίσματος είναι εύκολη και γρήγορη και πραγματοποιείται τόσο μέσω υπολογιστή όσο και μέσω κινητών συσκευών.

Στον παρακάτω οδηγό θα βρείτε τα πάντα γύρω από το μπλοκάρισμα -και το ξεμπλοκάρισμα φυσικά- στο Facebook, από πληροφορίες μέχρι τη διαδικασία βήμα βήμα για υπολογιστές και κινητές συσκευές.

Τι πρέπει να γνωρίζω για το Facebook μπλοκάρισμα και ξεμπλοκάρισμα;

Γενικά, το μπλοκάρισμα στο FB χρησιμοποιείται ώστε εσείς και ο μπλοκαρισμένος χρήστης να σταματήσετε να έχετε επαφές στο Κοινωνικό Δίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, ο μπλοκαρισμένος χρήστης:

  • Δεν ειδοποιείται για το μπλοκάρισμα που του κάνατε.
  • Διαγράφεται αυτόματα από φίλος σας, οπότε ακόμη κι αν τον ξεμπλοκάρετε πρέπει να του στείλετε εκ νέου αίτημα φιλίας.
  • Δε μπορεί να δει δημοσιεύσεις στο προφίλ σας, γενικά δε μπορεί να το επισκεφθεί.
  • Δε μπορεί να σας προσθέσει με ετικέτα σε δημοσιεύσεις, σχόλια, φωτογραφίες, κλπ.
  • Δε μπορεί να σας προσκαλέσει σε ομάδες, εκδηλώσεις, παιχνίδια, κλπ.
  • Δε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω προσωπικών μηνυμάτων.
  • Δε μπορεί να σας προσθέσει στους φίλους.

Φυσικά, τα προηγούμενα ισχύουν και για τις δύο πλευρές, δηλαδή και για εκείνον που πραγματοποιεί το μπλοκάρισμα, και για εκείνον που το δέχεται.

Η ομάδα του Facebook δηλώνει πως υπάρχουν κάποιες λίγες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε δημοσιεύσεις και σχόλια μέσα σε τρίτες εφαρμογές ή ομάδες ή εκδηλώσεις ή παιχνίδια, κατά τις οποίες μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω των μπλοκαρισμένων χρηστών.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε πως μηνύματα τα οποία έχετε ανταλλάξει με κάποιον μπλοκαρισμένο χρήστη πριν το μπλοκάρισμα, παραμένουν στα εισερχόμενα σας.

Όσον αφορά το ξεμπλοκάρισμα, κάθε φορά που ξεμπλοκάρετε έναν χρήστη θα πρέπει να περιμένετε να περάσουν 48 ώρες για να μπορέσετε να τον μπλοκάρετε ξανά.

Πώς μπορώ να μπλοκάρω και ξεμπλοκάρω έναν Facebook χρήστη μέσω κινητού;

Για τον οδηγό σε Android smartphones και tablets, χρησιμοποιούμε την επίσημη εφαρμογή του Facebook από το Play Store.

Για το μπλοκάρισμα:

1. Ανοίξτε την Facebook εφαρμογή και επισκεφθείτε το προφίλ του χρήστη που θέλετε να μπλοκάρετε.

Facebook μπλοκάρισμα χρηστών από κινητό

2. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες κάτω δεξιά από το ονοματεπώνυμο του χρήστη.

3. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Μπλοκάρισμα».

Facebook μπλοκάρισμα χρηστών από κινητό

4.Στο νέο πλαίσιο, πατήστε την επιλογή «ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ».

Αυτό ήταν, ο χρήστης πλέον έχει μπλοκαριστεί και η εφαρμογή θα σας ανακατευθύνει αυτόματα στην αρχική σελίδα.

Για το ξεμπλοκάρισμα:

Facebook ξεμπλοκάρισμα χρηστών από κινητό

1. Πατήστε από το οριζόντιο μενού το τελευταίο εικονίδιο με τις τρεις γραμμές.

2. Στο μενού επιλέξτε «Ρυθμίσεις λογαριασμού».

3. Στο νέο μενού επιλέξτε «Μπλοκάρισμα».

Facebook ξεμπλοκάρισμα χρηστών από κινητό

4. Στη λίστα «Μπλοκαρισμένοι χρήστες» βρείτε τον χρήστη που θέλετε να ξεμπλοκάρετε και πατήστε δίπλα από το ονοματεπώνυμο του την επιλογή «Ξεμπλοκάρισμα».

5. Τέλος, πατήστε τη νέα επιλογή «Ξεμπλοκάρισμα».

Αν όλα πήγαν καλά, το μήνυμα «Ξεμπλοκάρατε το χρήστη (ονοματεπώνυμο)» θα εμφανιστεί στο πάνω μέρος της εφαρμογής.

Πώς μπορώ να μπλοκάρω και ξεμπλοκάρω έναν Facebook χρήστη μέσω υπολογιστή;

Για το μπλοκάρισμα χρηστών:

1. Επισκεφθείτε το Facebook προφίλ του χρήστη που θέλετε να μπλοκάρετε.

Facebook μπλοκάρισμα χρηστών από υπολογιστή

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες στο δεξί μέρος της εικόνας εξώφυλλο του χρήστη.

3. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Μπλοκάρισμα».

Facebook μπλοκάρισμα χρηστών από υπολογιστή

4. Στο νέο πλαίσιο, πατήστε την επιλογή «Επιβεβαίωση».

Facebook μπλοκάρισμα χρηστών από υπολογιστή

5. Αν όλα πήγαν καλά, το πλαίσιο με τίτλο «Ο χρήστης μπλοκαρίστηκε» θα εμφανιστεί. Πατήστε την επιλογή «ΟΚ».

Για το ξεμπλοκάρισμα χρηστών:

1. Κάντε κλικ στο πλήκτρο:
Ρυθμίσεις Facebook

Facebook ξεμπλοκάρισμα χρηστών από υπολογιστή

2. Στη νέα σελίδα, στο πλαίσιο «Μπλοκάρισμα χρηστών» θα βρείτε όσους χρήστες έχετε μπλοκάρει. Κάντε κλικ στην επιλογή «Ξεμπλοκάρισμα» δίπλα από το ονοματεπώνυμο του χρήστη που θέλετε να ξεμπλοκάρετε.

Facebook ξεμπλοκάρισμα χρηστών από υπολογιστή

3. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε «Επιβεβαίωση».

Αν όλα πήγαν καλά, ο χρήστης θα έχει αφαιρεθεί από τη λίστα μπλοκαρισμένων και θα μπορείτε και πάλι να επισκεφθείτε το προφίλ του, να επικοινωνήσετε μαζί του, κλπ.

Περισσότεροι σχετικοί τεχνολογικοί οδηγοί

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Μπες στη Facebook παρέα μας!

Σου άρεσε; Κοινοποίησε το!
ΠΗΓΗΚέντρο Βοήθειας
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz