Βήμα βήμα το μπλοκάρισμα (αποκλεισμός) ενός Facebook χρήστη

Όπως γνωρίζετε, όλοι βρίσκονται στο Facebook. Όπως πάλι θα γνωρίζετε, ως άνθρωποι δεν μπορούμε να τα πηγαίνουμε καλά με όλους, φτάνοντας πολλές φορές στην ακραία λύση του «μπλοκαρίσματος» ή αλλιώς και «αποκλεισμού».

Κάθε FB χρήστης έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει οποιονδήποτε άλλο χρήστη επιθυμεί, είτε είναι φίλοι, συγγενείς, παλαιοί συμμαθητές, πρώην σύντροφοι, είτε αν απλά πρόκειται για έναν άγνωστο ενοχλητικό τύπο.

Η διαδικασία του μπλοκαρίσματος είναι εύκολη και γρήγορη και πραγματοποιείται τόσο μέσω υπολογιστή όσο και μέσω κινητών συσκευών.

Στον παρακάτω οδηγό θα βρείτε τα πάντα γύρω από το μπλοκάρισμα -και το ξεμπλοκάρισμα φυσικά- στο Facebook, από πληροφορίες μέχρι τη διαδικασία βήμα βήμα για υπολογιστές και Android συσκευές.

Τι πετυχαίνω με το Facebook μπλοκάρισμα;

Γενικά, το μπλοκάρισμα στο FB χρησιμοποιείται ώστε εσείς και ο μπλοκαρισμένος χρήστης να σταματήσετε να έχετε επαφές στο Κοινωνικό Δίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, ο μπλοκαρισμένος χρήστης:

  • Δεν ειδοποιείται για το μπλοκάρισμα που του κάνατε.
  • Διαγράφεται αυτόματα από φίλος σας, οπότε ακόμη κι αν τον ξεμπλοκάρετε πρέπει να του στείλετε εκ νέου αίτημα φιλίας.
  • Δε μπορεί να δει δημοσιεύσεις στο προφίλ σας, γενικά δε μπορεί να το επισκεφθεί.
  • Δε μπορεί να σας προσθέσει με ετικέτα σε δημοσιεύσεις, σχόλια, φωτογραφίες, κλπ.
  • Δε μπορεί να σας προσκαλέσει σε ομάδες, εκδηλώσεις, παιχνίδια, κλπ.
  • Δε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω προσωπικών μηνυμάτων.
  • Δε μπορεί να σας προσθέσει στους φίλους.

Φυσικά, τα προηγούμενα ισχύουν και για τις δύο πλευρές, δηλαδή και για εκείνον που πραγματοποίησε το μπλοκάρισμα σε σχέση με τον μπλοκαρισμένο χρήστη.

Η ομάδα του Facebook δηλώνει πως υπάρχουν κάποιες λίγες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε δημοσιεύσεις και σχόλια μέσα σε τρίτες εφαρμογές ή ομάδες ή εκδηλώσεις ή παιχνίδια, κατά τις οποίες μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω των μπλοκαρισμένων χρηστών.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε πως μηνύματα τα οποία έχετε ανταλλάξει με κάποιον μπλοκαρισμένο χρήστη πριν το μπλοκάρισμα, παραμένουν στα εισερχόμενα σας.

Πώς μπορώ να μπλοκάρω έναν Facebook χρήστη μέσω υπολογιστή;

Βήμα βήμα το μπλοκάρισμα (αποκλεισμός) ενός Facebook χρήστη1. Επισκεφθείτε το Facebook και κάντε κλικ στο εικονίδιο Facebook iconστο πάνω δεξί μέρος της οθόνης.

2. Στο μενού που θα ανοίξει, πατήστε την επιλογή «Πώς μπορώ να σταματήσω κάποιον να με ενοχλεί;».

3. Στο πεδίο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογήστε το όνομα ή επώνυμο ή ονοματεπώνυμο του χρήστη που θέλετε να μπλοκάρετε.

4. Πατήστε την επιλογή «Μπλοκάρισμα».

Βήμα βήμα το μπλοκάρισμα (αποκλεισμός) ενός Facebook χρήστηΣτο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, θα δείτε τα αποτελέσματα από την πληκτρολόγηση που κάνατε στο βήμα 3. Εκτός από φίλους σας, στο πλαίσιο θα υπάρχουν και χρήστες που δεν είναι φίλοι σας, καθώς μπορείτε να μπλοκάρετε οποιονδήποτε χρήστη του Facebook.

5. Βρείτε τον χρήστη που επιθυμείτε να μπλοκάρετε και πατήστε δεξιά από το ονοματεπώνυμο του την επιλογή «Μπλοκάρισμα».

Βήμα βήμα το μπλοκάρισμα (αποκλεισμός) ενός Facebook χρήστη6. Στο νέο πλαίσιο πατήστε την επιλογή «Μπλοκάρετε τον/την (όνομα)».

Βήμα βήμα το μπλοκάρισμα (αποκλεισμός) ενός Facebook χρήστηΑν όλα πήγαν καλά, τότε θα επιστρέψετε πάλι στο πρώτο μενού, μονάχα που αυτή τη φορά θα υπάρχει η ένδειξη «Μπλοκάρατε τον/την (ονοματεπώνυμο)» όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Τέλος, υπάρχει και η επιλογή «Αναίρεση» για επί τόπου ξεμπλοκάρισμα σε περίπτωση που κάνατε λάθος.

Ξεμπλοκάρισμα χρήστη μέσω υπολογιστή

Βήμα βήμα το ξεμπλοκάρισμα ενός Facebook χρήστη1. Επισκεφθείτε το Facebook και κάντε κλικ στο εικονίδιο Facebook iconστο πάνω δεξί μέρος της οθόνης.

2. Στο μενού που θα ανοίξει, πατήστε την επιλογή «Πώς μπορώ να σταματήσω κάποιον να με ενοχλεί;».

3. Στο πεδίο που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Δείτε όλους τους μπλοκαρισμένους χρήστες».

Βήμα βήμα το ξεμπλοκάρισμα ενός Facebook χρήστη4. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, βρείτε τον χρήστη που θέλετε να ξεμπλοκάρετε και πατήστε δεξιά από το ονοματεπώνυμο του την επιλογή «Ξεμπλοκάρισμα».

Βήμα βήμα το ξεμπλοκάρισμα ενός Facebook χρήστη5. Στο νέο πλαίσιο, πατήστε την επιλογή «Επιβεβαίωση» στο κάτω δεξί μέρος.

Το Facebook δεν εμφανίζει κάποιο μήνυμα επιβεβαίωσης του ξεμπλοκαρίσματος, ωστόσο εσείς μπορείτε να επαναλάβετε τα βήματα 1,2 και 3, ώστε να ελέγξετε αν το όνομα του χρήστη βρίσκεται ακόμη στη λίστα με τους μπλοκαρισμένους χρήστες.

Τέλος, για να ξανά μπλοκάρετε τον ίδιο χρήστη πρέπει να περιμένετε 48 ώρες (2 μέρες) από τη στιγμή που τον ξεμπλοκάρατε.

Πώς μπορώ να μπλοκάρω έναν Facebook χρήστη μέσω Android;

Για τον οδηγό σε Android smartphones και tablets, χρησιμοποιούμε την επίσημη εφαρμογή του Facebook από το Play Store.

Βήμα βήμα το μπλοκάρισμα (αποκλεισμός) ενός Facebook χρήστη1. Ανοίξτε την Facebook εφαρμογή και επιλέξτε από το οριζόντιο μενού το εικονίδιο FB icon.

2. Από το νέο μενού, επιλέξτε «Συντομεύσεις απορρήτου».

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε στη νέα οθόνη «Πώς μπορώ να σταματήσω κάποιον να με ενοχλεί;».

4. Στο πεδίο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογήστε το όνομα ή επώνυμο ή ονοματεπώνυμο του χρήστη που θέλετε να μπλοκάρετε.

5. Πατήστε την επιλογή «Μπλοκάρισμα».

Βήμα βήμα το μπλοκάρισμα (αποκλεισμός) ενός Facebook χρήστη6. Βρείτε τον χρήστη που επιθυμείτε να μπλοκάρετε και πατήστε δεξιά από το ονοματεπώνυμο του την επιλογή «Μπλοκάρισμα».

7. Τέλος, πατήστε τη νέα επιλογή «Μπλοκάρισμα» που θα εμφανιστεί.

Βήμα βήμα το μπλοκάρισμα (αποκλεισμός) ενός Facebook χρήστηΑν όλα πήγαν καλά, το όνομα του χρήστη θα εμφανιστεί στη λίστα με τους «Μπλοκαρισμένους χρήστες» με μπλε χρώμα.

Ξεμπλοκάρισμα χρήστη μέσω Android

Βήμα βήμα το ξεμπλοκάρισμα ενός Facebook χρήστη1. Ανοίξτε την Facebook εφαρμογή και επιλέξτε από το οριζόντιο μενού το εικονίδιο FB icon.

2. Από το νέο μενού, επιλέξτε «Συντομεύσεις απορρήτου».

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε στη νέα οθόνη «Πώς μπορώ να σταματήσω κάποιον να με ενοχλεί;».

4. Από κάτω, επιλέξτε «Μπλοκαρισμένοι χρήστες».

Βήμα βήμα το ξεμπλοκάρισμα ενός Facebook χρήστη5. Από τη λίστα των μπλοκαρισμένων χρηστών, επιλέξτε «Ξεμπλοκάρισμα» δίπλα από το όνομα του χρήστη που θέλετε να ξεμπλοκάρετε.

6. Στη νέα οθόνη, επιλέξτε ξανά «Ξεμπλοκάρισμα».

Βήμα βήμα το ξεμπλοκάρισμα ενός Facebook χρήστηΑν όλα πήγαν καλά, ο χρήστης θα έχει βγει από τη λίστα των μπλοκαρισμένων χρηστών και το μήνυμα «Ξεμπλοκάρατε το χρήστη (ονοματεπώνυμο)» θα έχει εμφανιστεί στο πάνω μέρος της οθόνης σας.

Σχόλια & Απορίες

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τον παραπάνω οδηγό.

Μπες στη Facebook παρέα μας!

Ταξίδι με το αυτοκίνητο; Μάθε πώς να αποφύγεις τα διόδια μέσω Google Χαρτών!
Σου άρεσε; Κοινοποίησε το!
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz