Ποια η διαφορά Ομάδας & Κοινότητας στις Viber ομαδικές;

Ποια η διαφορά Ομάδας & Κοινότητας στις Viber ομαδικές;

Εκτός από τις ατομικές συνομιλίες, δηλαδή ένας με έναν, στο Viber υπάρχουν και οι ομαδικές συνομιλίες με περισσότερα μέλη.

Ίσως να το έχετε παρατηρήσει κι εσείς πως υπάρχουν δύο επιλογές για ομαδικές συνομιλίες: «Νέα ομάδα» και «Νέα κοινότητα».

Γιατί συμβαίνει αυτό; Σε τι διαφέρουν μεταξύ τους; Θα βρείτε τις σημαντικότερες πληροφορίες παρακάτω.

Η διαφορά Ομάδας & Κοινότητας με απλά λόγια

Αν θέλετε η ομαδική συνομιλία σας να είναι πιο ιδιωτική, να περιέχει ανθρώπους που (ίσως) να γνωρίζονται μεταξύ τους, να είναι πιο ελεγχόμενη όσον αφορά τις προσθαφαιρέσεις μελών και να φαίνονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί όλων σε όλους, τότε η Ομάδα είναι για εσάς.

Αν από την άλλη θέλετε η ομαδική συνομιλία σας να είναι πιο δημόσια, να περιέχει πολλούς και αγνώστους μεταξύ τους ανθρώπους, να γίνεται η προσθαφαίρεση μελών από πολλούς και να μη φαίνονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί των μελών στα υπόλοιπα μέλη, τότε η Κοινότητα είναι για εσάς.

Ανάλυση διαφορών μεταξύ Viber Ομάδας & Κοινότητας

Αριθμός μελών:

– Ομάδα: Όριο έως και 250 μελών.
– Κοινότητα: Κανένα όριο στον αριθμό μελών.

Διαχείριση συνομιλίας:

– Ομάδα: Η συνομιλία ξεκινά με έναν διαχειριστή, εκείνον που τη δημιούργησε. Ο ίδιος μπορεί να αναβαθμίσει άλλα μέλη σε διαχειριστές, ώστε να μπορούν όλοι κυρίως να προσθέτουν και να αφαιρούν μέλη.
– Κοινότητα: Η συνομιλία ξεκινά με έναν σούπερ διαχειριστή, εκείνον που τη δημιούργησε. Ο ίδιος μπορεί να αναβαθμίσει άλλα μέλη αρχικά σε διαχειριστές κι έπειτα σε σούπερ διαχειριστές. Η διαχείριση μιας κοινότητας έχει πολλές επιλογές και μπορείτε να τις διαβάσετε στην ενότητα «Superadmin, admin, and member privileges» του Viber blog.

Προσκλήσεις μελών:

– Ομάδα: Μόνο οι διαχειριστές μπορούν να προσθέτουν (απευθείας ή μέσω συνδέσμου) ή να αφαιρούν μέλη. Η προσθήκη γίνεται απευθείας χωρίς αποδοχή.
– Κοινότητα: Τόσο οι σούπερ διαχειριστές και οι διαχειριστές, όσο και τα μέλη (αν το επιτρέψουν οι σούπερ -και μη- διαχειριστές) μπορούν να προσθέτουν μέλη απευθείας ή μέσω συνδέσμου. Η αφαίρεση γίνεται μόνο από σούπερ -και μη- διαχειριστές. Η προσθήκη γίνεται με αποστολή πρόσκλησης την οποία ο παραλήπτης μπορεί να αποδεχτεί ή απορρίψει.

Μια σημείωση όσον αφορά μονάχα τις Ομάδες: Αν ένας χρήστης έχει επιλέξει από τις ρυθμίσεις του Viber να μπορούν μονάχα οι επαφές του να τον προσθέτουν σε ομάδες, μην απορήσετε αν δε μπορείτε να προσθέσετε σε ομάδα κάποια επαφή σας.

Προηγούμενο ιστορικό συνομιλίας:

– Ομάδα: Ένα νέο μέλος μπορεί να δει μονάχα το περιεχόμενο της συνομιλίας από τη στιγμή που εντάχθηκε σε αυτή και μετά.
– Κοινότητα: Ένα νέο μέλος μπορεί να δει όλο το περιεχόμενο της συνομιλίας, από το ξεκίνημα της έως τη στιγμή που εντάχθηκε σε αυτή και μετά.

Ιδιωτικότητα τηλεφωνικών αριθμών:

– Ομάδα: Ένα μέλος μπορεί να δει όλους τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των υπολοίπων μελών.
– Κοινότητα: Οι αριθμοί κινητών τηλεφώνων των μελών προστατεύονται και είναι κρυφοί στα άλλα μέλη.

Αποστολή μηνυμάτων εντός της συνομιλίας:

– Ομάδα: Όλα τα μέλη μπορούν να αναρτούν νέα μηνύματα εντός της συνομιλίας.
– Κοινότητα: Οι σούπερ -και μη- διαχειριστές μπορούν να επιλέξουν αν θα αναρτούν μονάχα εκείνοι νέα μηνύματα εντός της συνομιλίας ή θα επιτρέπουν και στα υπόλοιπα μέλη να το κάνουν.

Ποιος μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας μαζί μου:

– Ομάδα: Όλα τα μέλη μπορούν να στείλουν απευθείας προσωπικό μήνυμα -εκτός ομαδικής- στα υπόλοιπα μέλη.
– Κοινότητα: Όλα τα μέλη μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να λαμβάνουν προσωπικά μηνύματα από τα υπόλοιπα μέλη. Ισχύει και στα προσωπικά μηνύματα πως γίνεται απόκρυψη του αριθμού κινητού τηλεφώνου. Επίσης, κάθε μέλος μπορεί να δεχτεί ή να απορρίψει την προσωπική συνομιλία.

Αντιδράσεις σε μηνύματα της συνομιλίας:

– Ομάδα: Όλα τα μέλη μπορούν να δουν πόσοι και ποιοι αντέδρασαν σε ένα μήνυμα της συνομιλίας.
– Κοινότητα: Όλα τα μέλη μπορούν να δουν πόσοι (όχι ποιοι) αντέδρασαν σε ένα μήνυμα της συνομιλίας.

Στατιστικά δεδομένα:

– Ομάδα: Δεν παρέχονται εργαλεία για στατιστικά δεδομένα.
– Κοινότητα: Σούπερ -και μη- διαχειριστές μπορούν να βλέπουν στατιστικά δεδομένα για τα μηνύματα της συνομιλίας, όπως τις μοναδικές προβολές, τα κλικ, τις αντιδράσεις, κλπ.

Τα προηγούμενα ήταν και τα σημαντικότερα απ’όσα διαβάσαμε και κρίναμε πως πρέπει να ειπωθούν.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές περισσότερες λεπτομέρειες για τις Ομάδες και τις Κοινότητες τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε στα αγγλικά στο Κέντρο Βοήθειας του Viber εδώ, εδώ κι εδώ.

Προηγούμενο Άρθρο

Εύρεση ημέρας γενεθλίων των Facebook φίλων

Επόμενο Άρθρο

19 πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε για τον λογαριασμό ΔΕΗ

10 Σχόλια

 1. Καλησπέρα ,

  Στο viber ενώ η κατάσταση σύνδεσης ειναι ενεργοποιημένη ,δεν μου εμφανιζει την κατάσταση-τελευταία σύνδεση των επαφών μου.εχω κανει ενημέρωση την εφαρμογή αλλα εξακολουθεί το πρόβλημα.οι επαφές μου βλέπουν την κατάσταση μου κανονικά.
  Εχωiphone,έκανα απεγκατάσταση και εγκατάσταση εκ νέου την εφαρμογη,μέχρι και απενεργοποίηση λογαριασμού και εκ νέου ενεργοποίηση αλλα τίποτε.
  Ευχαριστώ για το χρόνο σας αν μπορέσετε να με βοήθήσετε..

  1. Καλησπέρα! Σου απάντησα και σε προηγούμενο παρόμοιο σχόλιο που έκανες. Εφόσον εσύ έχεις τη ρύθμιση της κατάστασης σύνδεσης ενεργοποιημένη, θα πρέπει κανονικά να βλέπεις την κατάσταση σύνδεσης όσων επίσης έχουν τη ρύθμιση ενεργοποιημένη. Απ’όσο γνωρίζω δε σχετίζεται κάποια άλλη ρύθμιση με την εμφάνιση της κατάστασης σύνδεσης (εκτός κι αν σε έχουν μπλοκάρει, που πρακτικά είναι αδύνατο αν δοκίμασες πολλές επαφές σου). Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην περίπτωση σου και μοιάζει με κάποιο σφάλμα της εφαρμογής.

 2. Καλησπερα. Έχω iPhone 13 Pro Max. Αν χρησιμεύει κάπου αυτό. Εδώ και κάποιες μέρες δεν μπορώ να δω τις πληροφορίες επαφών στο Viber. Ακόμα σε μια ομάδα Viber δεν μπορώ να μπαίνω «εντός» και να βλέπω από ποια άτομα αποτελείται, ενώ είμαι ήδη στην ομάδα. Με αλλά λόγια όταν πατάω σε έναν λογαριασμό ή ομάδα να στείλω ένα μνμ στο πάνω μέρος που έχει το όνομα της επαφής δεν μπορώ να κλικαρω πάνω εκεί για να δω της πληροφορίες της επαφής ή τα συμμετέχοντα άτομα κλπ. Γνωρίζει κανεις κάτι γτ έχω δοκιμάσει τα πάντα μέχρι και κατάργηση και εγκατάσταση εκ νέου της εφαρμογής.

  1. Καλησπέρα! Δε γνωρίζω να σου πω τι συμβαίνει γιατί δεν έχω στην κατοχή μου κάποια iOS συσκευή για να κάνω δοκιμές. Και κάποιος άλλος αναγνώστης πάντως ανέφερε πρόσφατα πρόβλημα με το Viber σε iPhone, οπότε ίσως με επόμενη ενημέρωση της εφαρμογής να διορθωθούν τα όποια προβλήματα.

 3. καλημερα!! ειχα δημιουργησει μια ομαδικη συνομιλια στο viber με δυο ατομα ..τα δυο αυτα ατομα δεν γνωριζαν τις επαφες τους ο ενας στον αλλο…..μετα το περας και την διαγραφη της συνομιλιας γνωριζουν αυτοι οι δυο τους αριθμους του τηλεφωνου τους; και σε παρομοια μελλοντικη συνομιλια αν φαινονται οι αριθμοι ,τι μπορω να κανω για να μην φαινονται !!! ευχαριστω εκ των προτερων !! καλημερα!!

  1. Καλημέρα! Όταν ξεκινάς μια ομαδική συνομιλία έχεις τρεις επιλογές: να φτιάξεις ομάδα, κοινότητα ή κανάλι. Αν είχες φτιάξει ομάδα τότε θα μπορούσαν τα μέλη να δουν ο ένας τον αριθμό κινητού του άλλου. Αντίθετα, στις περιπτώσεις της κοινότητας και του καναλιού δε μπορούν να δουν ο ένας τον αριθμό κινητού του άλλου. Μπορείς να δεις μια σύγκριση των τριών στο Κέντρο Βοήθειας του Viber.

 4. Όταν δημιουργείται κοινότητα οι αριθμοί κινητών τηλεφώνων των μελών προστατεύονται και είναι κρυφοί στα άλλα μέλη.

  Στη δική μου περίπτωση δημιούργησα (έχω android) κοινότητα και μου έστειλαν όλα τα μέλη προσωπικό μήνυμα και όντως δε φαινόταν ο αριθμός τους. Σήμερα πρόσθεσα 2 νέα μέλη και μου έστειλαν μήνυμα και φαίνεται ο αριθμός τους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορεί να διορθωθεί; Υπάρχει κάποια ρύθμιση;

  Σας ευχαριστώ

  1. Καλημέρα! Αυτό γνωρίζω κι εγώ, ότι προστατεύονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί των μελών μιας κοινότητας και δε φαίνονται στην μεταξύ τους προσωπική ή ομαδική επικοινωνία. Μήπως αυτά τα δύο άτομα που λες ανήκουν ήδη στις επαφές του τηλεφώνου σου γι’αυτό και μπορείς και βλέπεις τον τηλεφωνικό αριθμό τους; Δε νομίζω να υπάρχει κάποια ρύθμιση που να επιτρέπει να φαίνεται ο αριθμός κάποιων μελών και των υπολοίπων να μη φαίνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.