Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Facebook λογαριασμού

Το Facebook είναι το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο στην Ελλάδα, καθώς 9 στους 10 Έλληνες Social Media χρήστες έχουν λογαριασμό σε αυτό, σύμφωνα με τα ετήσια στατιστικά του StatCounter Global Stats για το 2015. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως κάποιοι διατηρούν πάνω από έναν λογαριασμό. Σίγουρα σημαίνει πως ολοένα και περισσότεροι νέοι χρήστες δοκιμάζουν το FB. Δε μένουν όμως όλοι ενεργοί σε αυτό.

Η οριστική διαγραφή ενός Facebook λογαριασμού είναι μια ύπουλα κρυμμένη επιλογή, καθώς δε βρίσκεται στις ρυθμίσεις του λογαριασμού, αλλά εμφανίζεται μονάχα μετά από αναζήτηση στο πλαίσιο βοήθειας του Κοινωνικού Δικτύου. Επομένως, οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους από τις ρυθμίσεις, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο λογαριασμός και οι πληροφορίες του παύουν να υπάρχουν έως ότου ενεργοποιηθούν ξανά. Έτσι κρατά το FB τους χρήστες του.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν διαγράψω τον Facebook λογαριασμό μου;

Με την οριστική διαγραφή του FB λογαριασμού σας, όλες οι προσωπικές πληροφορίες και δημοσιεύσεις του λογαριασμού σας χάνονται και δεν υπάρχει επιστροφή. Παρόλα αυτά, μερικές πληροφορίες αποθηκεύονται και σε άλλους λογαριασμούς και δεν χάνονται. Παράδειγμα αποτελούν τα προσωπικά μηνύματα που έχετε στείλει σε άλλους χρήστες, τα οποία παραμένουν στα εισερχόμενα μηνύματα αυτών. Δε μπορείτε να κάνετε κάτι γι’αυτά.

Γνωρίζετε πως υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσετε αντίγραφο των πληροφοριών του Facebook λογαριασμού σας; Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να διατηρήσετε offline πληροφορίες όπως όλα τα προσωπικά μηνύματα σας, όλα τα προφίλ των φίλων σας, όλα τα «like» σας, όλες τις φωτογραφίες σας, κλπ, πριν τα διαγράψετε οριστικά.

Πώς να κατεβάσω αντίγραφο των πληροφοριών του λογαριασμού μου;

1. Επισκεφθείτε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

Κατέβασμα αντίγραφου πληροφοριών Facebook λογαριασμού

2) Κάντε κλικ στην τελευταία επιλογή «Κατεβάστε ένα αντίγραφο».

Κατέβασμα αντίγραφου πληροφοριών Facebook λογαριασμού

3. Στη νέα σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή «Έναρξη αρχειοθέτησης».

Κατέβασμα αντίγραφου πληροφοριών Facebook λογαριασμού

4. Για λόγους ασφαλείας, θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας.

5. Πατήστε την επιλογή «Υποβολή».

Κατέβασμα αντίγραφου πληροφοριών Facebook λογαριασμού

6. Για να ξεκινήσει η διαδικασία, πατήστε την επιλογή «Έναρξη αρχειοθέτησης».

Κατέβασμα αντίγραφου πληροφοριών Facebook λογαριασμού

7. Τέλος, αν όλα πήγαν καλά, θα σας εμφανιστεί στο πλαίσιο το email στο οποίο θα παραλάβετε όλες τις πληροφορίες σας. Πατήστε την επιλογή «ΟΚ» για να κλείσετε το πλαίσιο.

Στην οθόνη σας θα πρέπει τώρα να βλέπετε το μήνυμα «Δημιουργούμε το προσωπικό σας αρχείο. Όταν είναι έτοιμο, θα σας το στείλουμε με email.». Εντός ολίγων λεπτών ή ωρών, ανάλογα και με την ποσότητα περιεχομένου του λογαριασμού σας, θα λάβετε ένα email με τίτλο «Το αρχείο λήψης από το Facebook είναι έτοιμο», όπως το παρακάτω.

Κατέβασμα αντίγραφου πληροφοριών Facebook λογαριασμού

8. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο στο τέλος του email.

Κατέβασμα αντίγραφου πληροφοριών Facebook λογαριασμού

9. Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε, κάντε κλικ στην επιλογή «Λήψη αρχείου».

Κατέβασμα αντίγραφου πληροφοριών Facebook λογαριασμού

10. Στο νέο πλαίσιο ξανά πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας.

11. Τέλος, πατήστε την επιλογή «Υποβολή».

Αν όλα πήγαν καλά, τότε ένα συμπιεσμένο αρχείο θα κατέβει στον υπολογιστή σας. Το δικό μου έχει ονομασία «facebook-tkonsoulas», μιας και το «tkonsoulas» είναι το username (όνομα χρήστη) που έχω επιλέξει στο Facebook προφίλ μου.

Πώς διαγράφω οριστικά τον Facebook λογαριασμό μου;

1. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο:
facebook.com/help/delete_account.

Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Facebook λογαριασμού

2. Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε, κάντε κλικ στην επιλογή «Διαγραφή του λογαριασμού μου».

Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Facebook λογαριασμού

3. Συμπληρώστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας.

4. Συμπληρώστε το κείμενο (captcha) που βλέπετε σε φωτογραφία πάνω από το πεδίο. Ακόμη κι εδώ μας δυσκολεύει το Facebook.

5. Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή «ΟΚ».

Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Facebook λογαριασμού

6. Τέλος, αν όλα πήγαν καλά και βλέπετε το παραπάνω μήνυμα, πατήστε την επιλογή «ΟΚ».

Όπως αναφέρει και το τελευταίο πλαίσιο, ο λογαριασμός θα διαγραφεί οριστικά μετά το πέρας των δύο εβδομάδων, δηλαδή μετά από 14 ημέρες.

Μπορώ να επαναφέρω τον Facebook λογαριασμό μου μετά από αίτημα οριστικής διαγραφής του;

Η απάντηση είναι «ναι», εφόσον πραγματοποιήσετε σύνδεση εντός 14 ημερών από το αίτημα οριστικής διαγραφής. Στην ουσία, το Facebook δίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα στους χρήστες σε περίπτωση που μετανιώσουν για τη διαγραφή, γι’αυτό και ο λογαριασμός αρχικά απενεργοποιείται και μετά διαγράφεται. Μετά τη διαγραφή του, δεν υπάρχει γυρισμός.

Επαναφορά Facebook λογαριασμού μετά από διαγραφή

1. Μόλις συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, θα δείτε το μήνυμα της παραπάνω εικόνας. Πατήστε «Ακύρωση διαγραφής» και όλα θα επανέλθουν όπως ήταν πριν το αίτημα διαγραφής.

Σχόλια & Απορίες

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τον παραπάνω οδηγό.

Πηγές: Κέντρο Βοήθειας

Μπες στη Facebook παρέα μας!

Ταξίδι με το αυτοκίνητο; Μάθε πώς να αποφύγεις τα διόδια μέσω Google Χαρτών!
Σου άρεσε; Κοινοποίησε το!
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

14 Σχόλια σε "Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Facebook λογαριασμού"

Ενημέρωση για
avatar
Ταξινόμηση κατά:   νεότερα | παλαιότερα | περισσότερο βαθμολογημένα
berzerk
Αναγνώστης
berzerk

γεια χαρα
το κανα αυτο απο το »διαγραφη λογαριασμου» και μετα και οσες φορες και να το κανω μου λεει λαθος οτι κανω. δεν ειμαι τοσο ασχετος
πρεπει να τα ακολουθησω ολα;;;;

Thodoris Konsoulas
Αναγνώστης

Καλησπέρα! Σε ποιο βήμα σου αναφέρει πως κάνεις λάθος; Η διαδικασία παραπάνω είναι ολόκληρη.

berzerk
Αναγνώστης
berzerk

εννοω δεν ενδιαφερομαι να κρατησω αντιγραφα κτλ.. παω κατευθειαν στην διαγραφη
https://www.facebook.com/help/delete_account
εδω δηλαδη
και κατω τα απαραιτητα
αλλα μου λεει »Λάθος συνδυασμός email/κωδικού πρόσβασης»
και αναρωτιεμαι μηπως ειμαι »υποχρεωμενος» να ακολουθησω ολα τα παραπανω με την σειρα χωρις να τα πηδηξω

Thodoris Konsoulas
Αναγνώστης

Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις τη διαδικασία του αντίγραφου πληροφοριών λογαριασμού, καθώς είναι μονάχα για όσους ενδιαφέρονται.

Για να σου εμφανίζει το μήνυμα »Λάθος συνδυασμός email/κωδικού πρόσβασης» τότε λογικά πληκτρολογείς λάθος κωδικό πρόσβασης στο βήμα 3.

Δημήτρης
Αναγνώστης
Δημήτρης

Γεια σας ! Μήπως κάποιος από εσάς γνωρίζει αν μπορούμε να διαγράψουμε έναν λογαριασμό messenger ; Και αν ναι πως ;

Γιαννης
Αναγνώστης
Γιαννης

Γεια σας. Εχω προσωπικο λογαριασμο στο FB. και θελω να τον μετατρεψω σε σελιδα. Βρηκα καποια εμποδια και θα μου ηταν ποιο ευκολο να διαγραψω οριστικα το προσ. λογαριασμο και να δημιουργησω την νεα σελιδα. Η απορια μου ειναι αν το email που χρησιμοποιησα για τον προσωπικο μου λογαριασμο , θα μου επιτρεψει το FB ( οταν αυτο τελειωσει την πληρη διαγραφη ) να το ξαναχρησιμοποιησω και για την νεα μου σελιδα.

Γιωργος
Αναγνώστης
Γιωργος

ενω βαζω τον σωστο κωδικο μου βγαζει Λάθος συνδυασμός email/κωδικού πρόσβασης.

wpDiscuz