Χρήση «Κοινής χρήσης κατάστασης σύνδεσης» στις Viber ρυθμίσεις

Τι είναι η «Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης» στις ρυθμίσεις του Viber;

Οι εφαρμογές τύπου messenger έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, εμφανίζοντας πότε ένας χρήστης βρίσκεται online, δηλαδή είναι ενεργός εκείνη τη χρονική στιγμή.

Το ίδιο ισχύει και στην εφαρμογή Viber.

Η ένδειξη «σε σύνδεση» μέσα σε μια συνομιλία ή επαφή δηλώνει ότι ο χρήστης βρίσκεται online. Αντίθετα, η ένδειξη «τελευταία προβολή» δηλώνει πότε ήταν η τελευταία χρονική στιγμή που βρισκόταν συνδεδεμένος στο Viber.

Οι προηγούμενες ενδείξεις ανήκουν στην κατηγορία «κατάσταση σύνδεσης» και φανερώνουν τη διαθεσιμότητα του χρήστη σε όσους τον έχουν στις επαφές τους.

Ευτυχώς, το Viber διαθέτει μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να είναι αόρατοι, με ένα τίμημα όμως.

Τι είναι η «Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης» στο Viber;

Η συγκεκριμένη λειτουργία βρίσκεται στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και δίνει την επιλογή στον χρήστη να ορίσει αν θέλει οι άλλοι χρήστες να βλέπουν πότε είναι ή ήταν «σε σύνδεση».

Από προεπιλογή, η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη.

Με την απενεργοποίηση της, η κατάσταση σύνδεσης του χρήστη παύει να είναι ορατή σε όλους τους άλλους χρήστες. Αυτό σημαίνει πως κανείς δε θα ξέρει αν είναι online ή πότε ήταν η τελευταία φορά που βρισκόταν «σε σύνδεση».

Το τίμημα όμως στο οποίο αναφερθήκαμε πιο πριν, είναι πως ούτε ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει πότε οι επαφές του είναι ή ήταν online στο Viber.

Επομένως, ή θα βλέπουν την κατάσταση σύνδεσης σας και εσείς τη δική τους, ή δε θα βλέπει κανείς την κατάσταση των άλλων.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε πως αν επιλέξετε να αλλάξετε τη ρύθμιση «Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης», τότε μπορείτε να την αλλάξετε πάλι μετά από 24 ώρες.

Πώς γίνεται να είμαι αόρατος στο Viber;

Πώς γίνεται να είμαι αόρατος στο Viber;

1. Ανοίξτε το Viber και πατήστε κάτω δεξιά το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές και την ένδειξη «Περισσότερα».

2. Από το κάθετο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Ρυθμίσεις».

3. Στο νέο μενού επιλέξτε «Ιδιωτικό απόρρητο».

Πώς γίνεται να είμαι αόρατος στο Viber;

4. Τέλος, απενεργοποιήστε την επιλογή «Κοινή χρήση κατάσταση σύνδεσης» πατώντας πάνω στο εικονίδιο δεξιά της.

Σε συνδυασμό με τη ρύθμιση «Αποστολή κατάστασης προβλήθηκε» μπορείτε να λαμβάνετε και διαβάζετε μηνύματα χωρίς να το γνωρίζουν οι επαφές σας.

Προηγούμενο Άρθρο

Αλλαγή ήχων μηνύματος & κλήσης του Viber σε Android

Επόμενο Άρθρο

Χρήση «Αποστολής κατάστασης προβλήθηκε» στις Viber ρυθμίσεις

115 Σχόλια

  1. Καλημέρα,μπορεί κάποιος χρήστης να βλέπει την κατάσταση σύνδεσήςμου,αν με έχει αποθηκευμένο στις επαφές του ,αλλά εγώ δεν τον έχω στις δικές μου επαφές;

    1. Γίνεται κάποιος να φαίνεται ενεργός στο βαιμπερ στον υπολογιστή κ στο κινητό να φαίνεται ως ενεργός πριν από δέκα λεπτά πχ?
      Ευχαριστώ πολύ

  2. Πως γίνεται στη συσκευή του άλλου να λεεί “τελευταία προβολη 02:00” και να στις 08:00 να εχει στειλεί μνμ και να συνεχιζει να λέει “τελευταια προβολή 02:00” και γίνεται αρκετές φορές… !

    1. Καλησπέρα! Συμβαίνει χρόνια η κατάσταση που αναφέρεις και δε γνωρίζω προσωπικά την αιτία. Το έχουν αναφέρει πολλοί, το έχω βιώσει κι εγώ.

  3. Έχω απενεργοποιήσει την κατάσταση κοινής χρήσης όμως έστειλα κάπου ένα μύνημα αν το διαβάσει θα μου φανερωθεί ότι το διάβασε;; Η θα παραμείνει ως αδιάβαστο;;

    1. Καλημέρα! Αρχικά, η ρύθμιση που έχεις απενεργοποιήσει σχετίζεται με την κατάσταση σύνδεσης του χρήστη, αν δηλαδή είναι online ή πότε ήταν τελευταία φορά online. Η ρύθμιση που σχετίζεται με την ανάγνωση των μηνυμάτων είναι η «Αποστολή κατάστασης Προβλήθηκε», την οποία πρέπει να έχεις ενεργή αν θες να βλέπεις πότε διαβάζονται τα μηνύματα σου. Και πάλι όμως δεν εξαρτάται μόνο από σένα, καθώς αν κάποιος χρήστης την έχει απενεργοποιήσει τότε δε θα βλέπεις πότε διαβάζονται τα μηνύματα σου από εκείνον, όπως κι εκείνος δε θα βλέπει πότε διαβάζονται τα μηνύματα του από σένα. Άρα, θα πρέπει κι εσύ και ο άλλος χρήστης να έχετε ενεργή την προηγούμενη ρύθμιση που σου είπα για να γνωρίζετε πότε διαβάζονται τα μεταξύ σας μηνύματα.

    2. Καλημέρα! Μιλάω με έναν φίλο μου εδώ και καιρό στο viber και εδώ και δύο μέρες δεν μου βγάζει ούτε ποτέ συνδέθηκε τελευταία φορά ούτε αν είναι σε σύνδεση.το μόνο που μου βγάζει είναι το όνομα. Επίσης όταν στέλνω μήνυμα έχει μόνο το ένα από τα δύο “ν”. Μπορεί να μου πει κάποιος τι γίνεται???

      1. Οταν θέλησα να ενεργοποιήσω πριν τις 24 ώρες έκανα…. Επαναφορά προεπιλογων Viber…το viber την ενεργοποίησε…απλα ξανατσεκαρησα…καποιες επιλογές ξανα!!

  4. Καλησπερα,αν το εχει κανει ενας απο τις επαφες σου αυτο εμενα μπορει να με δει ενεργη απο την στιγμη που εγω δεν εχω πειραξει κατι?

    1. Καλησπέρα! Όταν κάποιος πειράζει τη ρύθμιση «Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης» τότε:
      – Αν την έχει ενεργοποιημένη, αυτό σημαίνει πως εκείνος μοιράζεται την κατάσταση σύνδεσης του με τους άλλους και είναι ικανός να βλέπει την κατάσταση σύνδεσης των άλλων χρηστών που έχουν επίσης ενεργή την ίδια ρύθμιση.
      – Αν την έχει απενεργοποιημένη, αυτό σημαίνει πως εκείνος δε μοιράζεται την κατάσταση σύνδεσης του με τους άλλους και δεν είναι ικανός να βλέπει την κατάσταση σύνδεσης των άλλων χρηστών, είτε αυτοί έχουν ενεργή την ίδια ρύθμιση είτε όχι.
      Πιστεύω να σε κάλυψα, διαφορετικά πες μου αν συνεχίζει να σε προβληματίζει κάτι.

  5. Καλησπέρα! Πως γίνεται να έχει συνδεθεί κάποιος πριν κάποιες ώρες και παρόλα αυτά να λέει οτι η τελευταία προβολή είναι δυο ή τρεις μέρες πριν;

    1. Καλησπέρα! Δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά ξέρω ότι γίνεται εδώ και χρόνια αυτό βάσει των σχολίων των αναγνωστών του fomo.gr.

  6. Καλησπέρα ,ενώ εχω την κοινή χρηση κατάστασης σύνδεσης ενεργή-δεν μπορώ να δώ την κατάσταση σύνδεσης όλων των επαφών μου.το έχω τσεκάρει και στις επαφές μου εγω φαίνομαι κανονικά.τι πρέπει να κάνω;

    1. Καλησπέρα! Δε γνωρίζω τι άλλο μπορεί να φταίει. Κανονικά, εφόσον έχεις την «Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης» ενεργοποιημένη, θα πρέπει να μπορείς να βλέπεις ποιοι είναι συνδεδεμένοι εφόσον έχουν κι εκείνοι ενεργή την προηγούμενη ρύθμιση. Δεν έχω να σου προτείνω άλλη ενέργεια.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.