Έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης τύπου Α

Έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης τύπου Α

Όταν οι άντρες απολύονται από τον στρατό, στα χαρτιά που τους δίνονται δε συμπεριλαμβάνεται το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α.

Κι όμως, το συγκεκριμένο χαρτί μπορεί να κατατεθεί στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα και να επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες στρατιωτικής θητείας του κατόχου του.

Πάμε να δούμε στη συνέχεια όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γι’αυτό και τη διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης του.

Τι είναι το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α και σε τι διαφέρει από το τύπου Β;

Σύμφωνα με το site του Υπουργείου Άμυνας, το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α αναγράφει τις μεταβολές εκπλήρωσης (κατάταξη – απόλυση) ή όχι των στρατιωτικών υποχρεώσεων. Έχει δύο εκδόσεις, την απλή που αναγράφει τα προηγούμενα και την πλήρη που περιέχει περισσότερες λεπτομέρειες (όπως π.χ. η Σωματική Ικανότητα, δηλαδή Ι1, Ι2, πάθηση στην αναβολή, κλπ.).

Όπως γίνεται κατανοητό, χορηγείται μονάχα σε όσους εκπλήρωσαν τη στρατιωτική θητεία τους ή σε όσους έχουν απαλλαγεί επίσημα από αυτή. Εξαιρούνται όσοι απαλλάσσονται ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού ή τους έχει χορηγηθεί αναβολή από την εκπλήρωση υποχρέωσης στρατιωτικής υπηρεσίας.

Το πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α πρόκειται για ένα επίσημο έγγραφο. Μπορεί να κατατεθεί ως δικαιολογητικό για όσους επιθυμούν την κατάταξη τους στα Σώματα Ασφαλείας ή την πρόσληψη τους σε Δημόσια ή ιδιωτική θέση ή τη χορήγηση κάποιου ευεργετήματος προβλεπόμενου από το Νόμο, ύστερα από αίτησή τους.

Όσον αφορά το πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Β, χρησιμοποιείται για απόδειξη της στρατολογικής κατάστασης του ενδιαφερομένου κατά τη στιγμή έκδοσης του πιστοποιητικού και για σκοπούς αποδημίας.

Και τα δύο πιστοποιητικά μπορούν να εκδοθούν με μια επίσκεψη στο Στρατολογικό Γραφείο του τόπου διαμονής του ενδιαφερόμενου. Όσον αφορά το τύπου Α, εμείς θα δούμε στη συνέχεια τη διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης του με τη βοήθεια των TAXISnet κωδικών.

Πώς να εκδώσω πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α;

Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου οδηγού, η παρακάτω διαδικασία εφαρμόστηκε σε Η/Υ μέσω του Firefox. Είναι όμοια και στις κινητές συσκευές.

1. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να μεταβείτε στο stratologia.gr.

Πώς να εκδώσω πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α;

2. Στη νέα σελίδα κάντε κλικ στην επιλογή «Είσοδος μέσω TAXISnet».

Πώς να εκδώσω πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α;

3. Πληκτρολογήστε τα TAXISnet στοιχεία σας στα πλαίσια «Χρήστης» και «Κωδικός».

4. Μόλις είστε έτοιμοι κάντε κλικ στην επιλογή «Σύνδεση».

Πώς να εκδώσω πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α;

5. Στο σημείο αυτό σιγουρευτείτε ότι η επιλογή «Συνέχεια» είναι επιλεγμένη και κάντε κλικ στην επιλογή «Αποστολή».

Πώς να εκδώσω πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α;

6. Στη συνέχεια και εφόσον είναι η πρώτη φορά που συνδέεστε στο stratologia.gr μέσω TAXISnet, θα σας ζητηθεί αρχικά να πληκτρολογήσετε το email σας στο πλαίσιο «Διεύθυνση e-mail».

Οι υπόλοιπες πληροφορίες, όπως Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο και Στρατιωτικός Αριθμός (Σ.Α.) λογικά θα είναι προσυμπληρωμένες και δε χρειάζεται κάποια ενέργεια από εσάς. Σε περίπτωση που δεν είναι συμπληρώστε τες με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

7. Κάντε κλικ στην επιλογή «Υποβολή» για να προχωρήσετε.

Πώς να εκδώσω πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α;

8. Στη νέα σελίδα επιλέξτε αν θέλετε ή όχι το πλήρες πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α. Για τις ανάγκες του οδηγού επιλέξαμε «Όχι».

9. Στη συνέχεια επιλέξτε τη Νομαρχία στην οποία μένετε στο πλαίσιο «Νομαρχία διεύθυνσης Ιδιώτη».

10. Επιλέξτε τον Δήμο στον οποίο μένετε στο πλαίσιο «Δήμος διεύθυνσης Ιδιώτη».

11. Επιλέξτε το Τοπικό Διαμέρισμα στο οποίο μένετε στο πλαίσιο «Τοπικό Διαμέρισμα διεύθυνσης Ιδιώτη».

12. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση κατοικίας σας (με τη μορφή «Αθηνάς 50») στο πλαίσιο «Διεύθυνση (Οδός – Αριθμός) Ιδιώτη».

13. Πληκτρολογήστε τον Ταχυδρομικό Κώδικα της περιοχής που μένετε στο πλαίσιο «Ταχυδρομικός Κώδικας Ιδιώτη».

Πώς να εκδώσω πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α;

14. Συνεχίζοντας, πληκτρολογήστε ένα τηλέφωνο σας (κινητό ή σταθερό) στο πλαίσιο «Τηλέφωνο Ιδιώτη».

15. Στο πλαίσιο «Email Ιδιώτη» λογικά θα έχει συμπληρωθεί αυτόματα το email που καταχωρήσατε στο βήμα 6.

16. Στο πλαίσιο «ΑΦΜ Ιδιώτη» λογικά θα έχει συμπληρωθεί αυτόματα το ΑΦΜ σας χάρη στη σύνδεση στο TAXISnet.

17. Πληκτρολογήστε το ΑΜΚΑ σας στο πλαίσιο «ΑΜΚΑ Ιδιώτη».

18. Τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή «Υποβολή».

Αν όλα πήγαν καλά, στην επόμενη σελίδα θα βλέπετε το μήνυμα «Το αίτημα σας έχει υποβληθεί». Από κάτω θα υπάρχουν πληροφορίες όπως ο Αριθμός και η Ημερομηνία Πρωτοκόλλου, καθώς και η Στρατολογική Υπηρεσία.

Θα χρειαστεί υπομονή για κάποιες μέρες και έως ότου η Στρατολογική Υπηρεσία ετοιμάσει το έγγραφο και το κάνει διαθέσιμο σε εσάς.

Πώς να εκδώσω πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α;

Μπορείτε να βλέπετε την κατάσταση της αίτησης σας στη σελίδα «Οι αιτήσεις μου» στο stratologia.gr. Για να μπείτε στην προηγούμενη σελίδα θα πρέπει πρώτα να έχετε συνδεθεί με τον TAXISnet λογαριασμό σας, αλλιώς θα σας εμφανίζεται το μήνυμα «Δεν έχετε δικαίωμα πρόσβασης σε αυτή τη σελίδα».

Αν η αίτηση είναι «Υπό Επεξεργασία» τότε υπομονή. Αν η αίτηση είναι «Ολοκληρωμένη», τότε δεξιά θα υπάρχει επιλογή «Έγγραφο» την οποία μπορείτε να πατήσετε για να ανοίξετε το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης και να το αποθηκεύσετε στη συσκευή σας σε μορφή PDF ή να το εκτυπώσετε.

Τέλος, ακολουθεί ένα παράδειγμα του εγγράφου για να γνωρίζετε τη μορφή του (το συγκεκριμένο δεν είναι πλήρες, όσον αφορά το βήμα 8 του παραπάνω οδηγού).

Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο θέλετε να ελέγξετε την εγκυρότητα ενός εγγράφου πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης, μπορείτε να το κάνετε ηλεκτρονικά στο stratologia.gr.

Προηγούμενο Άρθρο

Επαναφορά φωτογραφιών & βίντεο στο Instagram

Επόμενο Άρθρο

Εύρεση & επεξήγηση Στρατιωτικού Αριθμού (Σ.Α.)

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα σχόλια περνούν από στάδιο έγκρισης πριν δημοσιευτούν. Να έχετε υπομονή. Οποιαδήποτε προσβλητικά ή spam σχόλια διαγράφονται άμεσα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτού πατήσετε την επιλογή για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου του fomo.gr και πως συμφωνείτε με αυτήν.